Drage, hvala puno na podrsci, divne ste! Bas mi puno znaci ovaj forum, jedino vi osim mog muza znate sve i prolazimo sve zajedno! <3 :) Sretno curke na pregledima, javite kako je proslo. :)
Tenci
Kužim te ali sam naišla na ovaj post u nastavku pa sam nepovjerljiva.
Calliopekaže:
Evo i mene konačno na ovoj temi.
Mi smo radili nifty u Podobniku, nakon lošeg kombiniranog (vjerojatnost za DS 1:32). Nakon priče s dr. Podobnik, kojega sam zvala da se naručim za amnio, odlučili smo se raditi nifty (rekao je da nema smisla amnio, da je biokemijski često povišen bez razloga, da je nifty ako u obitelji nemamo mozaicizma, a nemamo, 100% siguran). I tako smo to i napravili. UZ detaljan UZV kod njih, na kojemu nije bilo niti jednog markera za DS.
Vjerojatnost za DS na niftyju je bila 1:1 400 000. Dakle, vrlo vrlo mala. No, naša curica ima DS. Dakle, iako praktički svuda piše da nema lažno negativnih rezultata, ima ih. Ako se traži puno puno detaljnije, nađe se razlog tome - iz krvi majke izdvaja se DNA placente, a ne fetusa, a oni se u vrlo malom postotku / promilima mogu razlikovati. Obično ta razlika ide u kontra smjeru - test pokaže da beba ima DS, a nema ga. U iznimno rijetkim slučajevima ide u našem smjeru.
Kada smo to javili Podobniku, tražili su ponovnu analizu našeg uzorka i opet je rezultat bio negativan. Iz toga zaključujem da nije stvar u labu gdje se radi analiza, nego u tome da se radi analiza nečega što nije 100% identično onome za što se tvrdi da se analizira.
Sreća pa nam je curica krasna prekrasna
Gle, jbg, losa sreca, rizik je bio 1:1400000, to dijete je bilo upravo to, jedno na milijun i cetiristo drugih s tim rezultatom koji nisu imali down. Mislim da bi sve trebale znati kaj su to omjeri odnosno odnosi i kaj znace. 1 na neki broj, znaci da od toliko ljudi koju su dobili taj rezultat, jedan bude obolio, i to je to. Sve moramo biti svjesne tog rizika.
Istoo kao kod rezultata 1:2 moze biti da se rodi zdravo dijete, al beka druga zena koja dobije taj rez, bude rodila downovca, jer eto, ona je bas ta jedna od dva.
Ako netko zeli biti 100% siguran, nek ide na amniocintezu, ipak je oba jedina tocna u potpunosti.
Mislim nisam ni ja zdravstvene struke (ferovka), ali se kužim u brojeve i statistiku.
99% točnost za downa znači omjer 1:100 a ne 1:1400000. A jel ti na nalazu postoje i omjeri za mikrodelecije?
Kiflicabit ce to sve dobro, drzim fige🍀
unknown_girlcestitam ti od srca na divnom pregledu🥰💓 ja sam trudnicku dobila u 9tt, a malo mi je moram priznat neobicno sto te gineko nije slao da vadis krv i urin🤔🤔
misslolica eto vidis, toliko brige uzalud
Samo treba razmisljati pozitivno, bas mi je drago sto ti je pregled prosao tako super 🤩🤩
Brunoibrankica bas super, daj nam sliku bebaca😃 i koje je velicine😊😊 btw nisam sigurna jesi li spomenula, jesu li to bas trudnicke tajice u Mani?
Daaa, Tea22... Imas dugih tajica i kapri i vas su trudnicke , meni oooodlicne.
Evo vam slicice moje pospane bebe....
Na jednoj slicici su samo nogice-ko male žabice.
Na jednoj je bocno cijela beba, i na jednoj sprijeda drzi rukice zajedno kao da moli... Ljubav moja mala...
https://ibb.co/hYWLwSG
https://ibb.co/4fC5gcC
Misslolica sretno sutra🤗 28. ti 29.ja. nisam zaboravila🤗🤗🤗
Ja uletim na forum kao padobranac sta cu, spavam i mučnine me muče, bas nesto jako.
Laku noc drage trudnice🤗🥰
unknown_girlcestitam ti od srca na divnom pregledu🥰💓 ja sam trudnicku dobila u 9tt, a malo mi je moram priznat neobicno sto te gineko nije slao da vadis krv i urin🤔🤔
Samo treba razmisljati pozitivno, bas mi je drago sto ti je pregled prosao tako super 🤩🤩
Brunoibrankica bas super, daj nam sliku bebaca😃 i koje je velicine😊😊 btw nisam sigurna jesi li spomenula, jesu li to bas trudnicke tajice u Mani?
Daaa, Tea22… Imas dugih tajica i kapri i vas su trudnicke , meni oooodlicne.
Evo vam slicice moje pospane bebe….
Na jednoj je bocno cijela beba, i na jednoj sprijeda drzi rukice zajedno kao da moli… Ljubav moja mala…
Uopce nisam znala da Mana drzi trudnicku robu, kako dobro otkrice😃
Maleno zlato😊🥰🥰💗
Tenci
Kužim te ali sam naišla na ovaj post u nastavku pa sam nepovjerljiva.
Calliopekaže:
Evo i mene konačno na ovoj temi.
Mi smo radili nifty u Podobniku, nakon lošeg kombiniranog (vjerojatnost za DS 1:32). Nakon priče s dr. Podobnik, kojega sam zvala da se naručim za amnio, odlučili smo se raditi nifty (rekao je da nema smisla amnio, da je biokemijski često povišen bez razloga, da je nifty ako u obitelji nemamo mozaicizma, a nemamo, 100% siguran). I tako smo to i napravili. UZ detaljan UZV kod njih, na kojemu nije bilo niti jednog markera za DS.
Vjerojatnost za DS na niftyju je bila 1:1 400 000. Dakle, vrlo vrlo mala. No, naša curica ima DS. Dakle, iako praktički svuda piše da nema lažno negativnih rezultata, ima ih. Ako se traži puno puno detaljnije, nađe se razlog tome - iz krvi majke izdvaja se DNA placente, a ne fetusa, a oni se u vrlo malom postotku / promilima mogu razlikovati. Obično ta razlika ide u kontra smjeru - test pokaže da beba ima DS, a nema ga. U iznimno rijetkim slučajevima ide u našem smjeru.
Kada smo to javili Podobniku, tražili su ponovnu analizu našeg uzorka i opet je rezultat bio negativan. Iz toga zaključujem da nije stvar u labu gdje se radi analiza, nego u tome da se radi analiza nečega što nije 100% identično onome za što se tvrdi da se analizira.
Sreća pa nam je curica krasna prekrasna
Gle, jbg, losa sreca, rizik je bio 1:1400000, to dijete je bilo upravo to, jedno na milijun i cetiristo drugih s tim rezultatom koji nisu imali down. Mislim da bi sve trebale znati kaj su to omjeri odnosno odnosi i kaj znace. 1 na neki broj, znaci da od toliko ljudi koju su dobili taj rezultat, jedan bude obolio, i to je to. Sve moramo biti svjesne tog rizika.
Istoo kao kod rezultata 1:2 moze biti da se rodi zdravo dijete, al beka druga zena koja dobije taj rez, bude rodila downovca, jer eto, ona je bas ta jedna od dva.
Ako netko zeli biti 100% siguran, nek ide na amniocintezu, ipak je oba jedina tocna u potpunosti.
Mislim nisam ni ja zdravstvene struke (ferovka), ali se kužim u brojeve i statistiku.
99% točnost za downa znači omjer 1:100 a ne 1:1400000. A jel ti na nalazu postoje i omjeri za mikrodelecije?
Da, al eto, nazalost postoji tih 0,98% i ona se nasla u tome.
Ne, samo za ovo dvoje kaj sam napisala...
Daaa, Tea22… Imas dugih tajica i kapri i vas su trudnicke , meni oooodlicne.
Evo vam slicice moje pospane bebe….
Na jednoj je bocno cijela beba, i na jednoj sprijeda drzi rukice zajedno kao da moli… Ljubav moja mala…
Super su sličice! Slatka bebara! 😍 jeli ovo 4D?
10.06. Nifty uredan 💖
https://ibb.co/HYhF2Wp
Cure, evo i mog bebaca 🥰🥰
Danas bila na pregledu, super raste, za sada sve uredno, veći smo za 3 dana... nuhalni nabor je 1,7 a veliki smo 3,91 cm ❤️
Sljedeći pregled 16/6 i tada će biti UZV + Nifty...
Sada mi je malo pao kamen sa srca.
Čestitke svim curama na urednim nalazima i neka se ova pozitiva nastavi do kraja 🥰❤️
Nova divno!!! Super slikica i kod tebe! I dobre vijesti naravno!
Super mi je sto sam na tvom stickeru primjetila da ti djevojcica danas ima 5 god 5 mjeseci i 5 dana 😍
10.06. Nifty uredan 💖
Pozdrav cure
Danas sam imala prvi pregled .
Iz razloga sto mi je moj ginekolog dao termin za pregled tek u 12 tt odlucila sam prvi pregled napraviti privatno.
I koliko je uspjela vidjeti sa mrvicom i trudnocom je sve kako treba biti ,hvala Bogu .
Tek smo 6+3 tt
Međutim na lijevom jajniku mi je pronasla cistu .
Cista je prilicno velika 6 cm.
Mene je to zabrinulo, ali ona bas nije toliko obracala paznju na to .
Rekla je da bi se tokom trudnoce ta cista trebala povuci tj smanjiti .
Pa me zanima da li je neka imala takav problem ili da poznaje nekog ko je imao takav slucaj.
Da li je opasno za bebu 😑
Bas me sve to brine a do sljedeceg pregleda je jako dugo ...
Sortiraj odgovore
Najstariji