Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bella🌟
    27. Svibanj 2020. 20:35

Čestitam šapici🤗🤗
    Kiflice,. Ako ti dr nije zabrinuta probaj se ne brinuti toliko. Vjerujem da nije jednostavno,ali vjerujem da bi ti rekla da je to sumnjivo.
    Redhead  sretno i samo hrabro sutra😘
    Lota1980  javi što će ti reć baš me zanima.

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

• Sapica
    27. Svibanj 2020. 20:37

Evooo meeee, uspjela sam se vratiti 😄😁...hvala Tea sto si prenijela moju poruku za cure da je sve okej i da cekamo curicu 🥰😉...vidim da dosta raspravljate o testovima - mislim da je svejedno koji radite ako ga radite u 12.tt ili kasnije jer onda ima vec dovoljno fetalne DNA u krvi mame kak god da se okrene.. i naravno, ni jedan test osim amniocinteze nije 100%, al ko sto kaze Tenci - i meni je ovih 99,02% dovoljno da se smirim i mislim pozitivno 

Brunoibrankica
    27. Svibanj 2020. 20:38

Javit ci naravno rezultate.,....
    Evo uzv sam čekala dosta dugo bila su dva hitna slucaja, nema veze...  Bebe je spavalo, pa nismo neke slike mogli okinuti, onda je doktor zdrmao jako trbuh i probudilo se, malo se povrpoljilo i onda se opet uspavalo.... 
    Sve je ok, nuhalni je 0,8 tako da je super... 
    Bas sam sretna...

Bella🌟
    27. Svibanj 2020. 20:39

Tenci

PeaceLily

Misslolica,cestitam na odličnom pregledu i drago mi je da je sve dobro😘🤗
    Tenci,. Mislim da je za Panoramu dovoljno 2.8% fetalne frakcije da rezultati imaju tu pouzdanost koju tvrde dok za Nifty to bude 5 ili 8%, nisam sigurna. I čitala sam negdje da to što Nifty radi 60ak sindroma i delacija nema jednaku pouzdanost kao za one najveće jer za te sindrome rezultati nisu validirani kao za ove najvece, iako to može biti pogrešan podatak kao i sve što pročitamo na internetu. I postoje razlike u načinu tehnologije koje koriste testovi, Nifty koristi jednu metodu a panorama drugu- SNP tehnologiju koja kao može razlučiti majčinu od fetalne DNK ako sam to dobro razumijela.
    Iako u končanici, slažem se da ionako ne možeš nikada 100% niti znati.

Isla sam pogledati na nalaz, za down, edwards i patau je tocnost 99,02%, a za aneuplodije spolnih kromosoma 95%, meni je to i vise nego dovoljno.
    A inace, sva tri nacina razdvajaju fetalnu od majcine dna, samo panorama se moze raditi od 9.tt jer joj treba manje fetalne dna, a nifty i harmony od 10.tt jer im treba vise.
    Ne znam vise koja cura je pisala da joj je u rposloj trudnoci bebi dijagnostociran potterov sindrom, beba bila bez oba bubrega, veliki problemi i prekinuli trudnocu u 18.t ako se ne varam, da su onda isli na nifty, pokazalo bi visoki rizik od tog sindroma pa bi isli na amniocintezu koja bi potvrdila. Sad u ovoj je radila nifty. Tak da nije na odmet testirati na cim vise toga, pogotovo ako postoji mogucnost.

Kužim da. Mislim ima smisla možeš provjeriti više toga i biti sigurnija kad znaš da je low risk za tako veliki broj sindroma. Ma treba se odlučiti za jedan i to je to, ionako u konačnici to bude sve tu negjde s pouzdanošću.

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Brunoibrankica
    27. Svibanj 2020. 20:41

Šapica čeeestitam na malenoj princezi .. 
    E da, samo mi je posteljica za sad malo nize, al rekao je gin da se to dize kako ce bit veca trudnoca, tako da vidjet cemo. Malo ću se umiriti, manje raditi i nista neću dizati ....

• Lota1980
    27. Svibanj 2020. 20:45

Tenci
    Kužim te ali sam naišla na ovaj post u nastavku pa sam nepovjerljiva. 
    Calliope kaže: 

Evo i mene konačno na ovoj temi.
    Mi smo radili nifty u Podobniku, nakon lošeg kombiniranog (vjerojatnost za DS 1:32). Nakon priče s dr. Podobnik, kojega sam zvala da se naručim za amnio, odlučili smo se raditi nifty (rekao je da nema smisla amnio, da je biokemijski često povišen bez razloga, da je nifty ako u obitelji nemamo mozaicizma, a nemamo, 100% siguran). I tako smo to i napravili. UZ detaljan UZV kod njih, na kojemu nije bilo niti jednog markera za DS.
    Vjerojatnost za DS na niftyju je bila 1:1 400 000. Dakle, vrlo vrlo mala. No, naša curica ima DS. Dakle, iako praktički svuda piše da nema lažno negativnih rezultata, ima ih. Ako se traži puno puno detaljnije, nađe se razlog tome - iz krvi majke izdvaja se DNA placente, a ne fetusa, a oni se u vrlo malom postotku / promilima mogu razlikovati. Obično ta razlika ide u kontra smjeru - test pokaže da beba ima DS, a nema ga. U iznimno rijetkim slučajevima ide u našem smjeru.
    Kada smo to javili Podobniku, tražili su ponovnu analizu našeg uzorka i opet je rezultat bio negativan. Iz toga zaključujem da nije stvar u labu gdje se radi analiza, nego u tome da se radi analiza nečega što nije 100% identično onome za što se tvrdi da se analizira.

Sreća pa nam je curica krasna prekrasna 

• Sapica
    27. Svibanj 2020. 20:55

Lota1980

Tenci
    Calliopekaže:

Mi smo radili nifty u Podobniku, nakon lošeg kombiniranog (vjerojatnost za DS 1:32). Nakon priče s dr. Podobnik, kojega sam zvala da se naručim za amnio, odlučili smo se raditi nifty (rekao je da nema smisla amnio, da je biokemijski često povišen bez razloga, da je nifty ako u obitelji nemamo mozaicizma, a nemamo, 100% siguran). I tako smo to i napravili. UZ detaljan UZV kod njih, na kojemu nije bilo niti jednog markera za DS.
    Vjerojatnost za DS na niftyju je bila 1:1 400 000. Dakle, vrlo vrlo mala. No, naša curica ima DS. Dakle, iako praktički svuda piše da nema lažno negativnih rezultata, ima ih. Ako se traži puno puno detaljnije, nađe se razlog tome - iz krvi majke izdvaja se DNA placente, a ne fetusa, a oni se u vrlo malom postotku / promilima mogu razlikovati. Obično ta razlika ide u kontra smjeru - test pokaže da beba ima DS, a nema ga. U iznimno rijetkim slučajevima ide u našem smjeru.
    Kada smo to javili Podobniku, tražili su ponovnu analizu našeg uzorka i opet je rezultat bio negativan. Iz toga zaključujem da nije stvar u labu gdje se radi analiza, nego u tome da se radi analiza nečega što nije 100% identično onome za što se tvrdi da se analizira.

Hvala svima na cestitkama 💗💕... 
    Lota, to je onaj slucaj koji se dogada u 0.98%, takvih sigurno ima i u drugim testovima samo sto se za to ne zna jer ih ne radi toliko zena koliko radi Nifty... ja sam isto puuuno istrazivala i vagala izmedu Panorame i Niftyja i prevagnuo je Nifty jer ga je puno vise zena napravilo i recenzije su uglavnom odlicne... nitko ti ne kaze da moras napraviti Nifty, odvazi sama i sretno ti u bilo u bilo kojoj odluci - nadam se da ce sve biti okej u svakom slucaju 😄☺ 

27. Svibanj 2020. 21:10

Lota1980

Tenci
    Calliopekaže:

Gle, jbg, losa sreca, rizik je bio 1:1400000, to dijete je bilo upravo to, jedno na milijun i cetiristo drugih s tim rezultatom koji nisu imali down. Mislim da bi sve trebale znati kaj su to omjeri odnosno odnosi i kaj znace. 1 na neki broj, znaci da od toliko ljudi koju su dobili taj rezultat, jedan bude obolio, i to je to. Sve moramo biti svjesne tog rizika.
    Istoo kao kod rezultata 1:2 moze biti da se rodi zdravo dijete, al beka druga zena koja dobije taj rez, bude rodila downovca, jer eto, ona je bas ta jedna od dva.
    Ako netko zeli biti 100% siguran, nek ide na amniocintezu, ipak je oba jedina tocna u potpunosti. 

Tea22
    27. Svibanj 2020. 21:34

Kiflica bit ce to sve dobro, drzim fige🍀
    unknown_girl cestitam ti od srca na divnom pregledu🥰💓 ja sam trudnicku dobila u 9tt, a malo mi je moram priznat neobicno sto te gineko nije slao da vadis krv i urin🤔🤔
    misslolica eto vidis, toliko brige uzalud
    Samo treba razmisljati pozitivno, bas mi je drago sto ti je pregled prosao tako super 🤩🤩
    Brunoibrankica bas super, daj nam sliku bebaca😃 i koje je velicine😊😊 btw nisam sigurna jesi li spomenula, jesu li to bas trudnicke tajice u Mani?

27. Svibanj 2020. 21:35

Cao. Da li se plod dobro vidi ako je beta blizu 9000? 🤔Da li znate to? 🤔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.