Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lalla
    18. Svibanj 2020. 12:42

misslolica

Lalla

misslolica

Bluew

Ja danas idem na prvi pregled, po menst. Sam 5+5..jedva cekam 🤩🤩🤩

Isto 🥰🥰 super javi molim te kako je proslo i sta kaze dr 🥰 zelim ti svu srecu svijeta da sve bude u najboljem redu ❤️

Ja sam ti se vec javila. Zadnja m mi je bila 11.4. i trenutno sam 5+2. Idem na pregled sa 7+3. Ni meni nije lako cekati jer sam imala 2 spontana, ali tako mi savjetuje ginekolog i znam da ce se do 7+3 vec sigurno vidjeti da li je trudnoća zdrava. Nema nas puno sa siječanjskim terminima, ali ce se valjda jos javiti cure.

Da, tebe sam upratila mi smo u par dana
    Ja nisam mogla cekati, narucila sam se privatno iako cu platiti 55eur odlucila sam ipak otici, ne znam koliko ce mi uopste ista moci reci ali eto… ja nemam nikakvih drugacijih simptoma od prosli put, sve isto pa me bas strah sa svakim odlaskom u wc gledam na papir ima li sta 😔

I meni je slično, vjeruj mi. Vadila sam ovaj put betu, da ne izludim. Idem isto privatno zbog korone, vjerojatno cu tamo voditi trudnoću. 
    Strpiti cu se jer mi je prvi spontani bio vjerojatno u sedmom tjednu missed, a drugi u šestom. Do osmog tjedna ce se bolje vidjeti. Tako sam bila i u prvoj trudnoci kad je sve bilo ok.

An1
    18. Svibanj 2020. 12:44

JECIKA

Anikin sada ce sve biti u redu! Ti si koji dan iza mene.. Bodrimo se..
    Mislim da medju nama nema tenzija.. Ovo su samo iznosenja misljenja - svaka od nas radi kako osjeca i kako smatra da je najboljre. Na kraju krajeva za standard u CG cijena od 700e je jedna cijela DOBRA plata u nasoj zemljimozfs i nr bih toliko razmisljala fa nije dr sam predlozio. Izvinite ako previse pisem o ovome - ja imam samo vama da se jadam

Hvala draga JECIKA! Čuvaj se i ti! I ja vjerujem da će sve biti dobro! U svakom slučaju ako odlučiš raditi nifty u Dubrovniku javi se 😘

10.06. Nifty uredan 💖

misslolica
    18. Svibanj 2020. 12:55

Lalla

misslolica

Lalla

misslolica

Bluew

Isto 🥰🥰 super javi molim te kako je proslo i sta kaze dr 🥰 zelim ti svu srecu svijeta da sve bude u najboljem redu ❤️

Ja sam ti se vec javila. Zadnja m mi je bila 11.4. i trenutno sam 5+2. Idem na pregled sa 7+3. Ni meni nije lako cekati jer sam imala 2 spontana, ali tako mi savjetuje ginekolog i znam da ce se do 7+3 vec sigurno vidjeti da li je trudnoća zdrava. Nema nas puno sa siječanjskim terminima, ali ce se valjda jos javiti cure.

Ja nisam mogla cekati, narucila sam se privatno iako cu platiti 55eur odlucila sam ipak otici, ne znam koliko ce mi uopste ista moci reci ali eto… ja nemam nikakvih drugacijih simptoma od prosli put, sve isto pa me bas strah sa svakim odlaskom u wc gledam na papir ima li sta 😔

I meni je slično, vjeruj mi. Vadila sam ovaj put betu, da ne izludim. Idem isto privatno zbog korone, vjerojatno cu tamo voditi trudnoću.
    Strpiti cu se jer mi je prvi spontani bio vjerojatno u sedmom tjednu missed, a drugi u šestom. Do osmog tjedna ce se bolje vidjeti. Tako sam bila i u prvoj trudnoci kad je sve bilo ok.

Ajoj vjerujem 😔 ja sam isto u 7t i meni su kiretazu radili? Kako si ti prosla sa ili bez kiretaze?

Atalanta
    18. Svibanj 2020. 12:56

Sretno cure koje idete danas na pregled🥰💪😊
    A mene ste opet obradovale jer vidim da ste upoznate i sa komplikacijama. Dajte mi savjet🙏🙏🙏🙏🙏 
    2.5 godine sam radila u cjelini  i sad sam bila na birou 11 mjeseci. Svi me savjetuju da se prijavim 15 dana u firmu i da cu imati vece komplikacije🙄 dobit cu ih sigurno jer sam imala proslu rizicnu i stara rodilja... sta mislite na koliko se prijaviti i znate li iznose🤗🤗😊😊😊
    Takoder sta sam 11 mjeseci na birou a u zadnje 2 godine imam 12 mjeseci neprekidnog staza kakav ce mi biti porodiljni🤔
    Ako sam vas utlacila samo preskocite🤦‍♀️🤦‍♀️🤣

Aurora
    18. Svibanj 2020. 12:57

PeaceLily uh baš mi žao da ti tako dugo traje! Jel miruješ? Koliko Duphastona piješ?

Missed ab - 12 tt (2017) ❤️

Lalla
    18. Svibanj 2020. 13:04

misslolica

Lalla

misslolica

Lalla

misslolica

Bluew

Ajoj vjerujem 😔 ja sam isto u 7t i meni su kiretazu radili? Kako si ti prosla sa ili bez kiretaze?

Ovaj prvi put je bilo za kiretazu no na sv duhu su me nagovarali da pricekam da krene samo i krenulo je sa punih 11 tjedana. Ovaj drugi put je krenulo samo tako da sam izbjegla kiretazu oba puta.

18. Svibanj 2020. 13:07

Atalanta

A mene ste opet obradovale jer vidim da ste upoznate i sa komplikacijama. Dajte mi savjet🙏🙏🙏🙏🙏
    2.5 godine sam radila u cjelini i sad sam bila na birou 11 mjeseci. Svi me savjetuju da se prijavim 15 dana u firmu i da cu imati vece komplikacije🙄 dobit cu ih sigurno jer sam imala proslu rizicnu i stara rodilja… sta mislite na koliko se prijaviti i znate li iznose🤗🤗😊😊😊
    Takoder sta sam 11 mjeseci na birou a u zadnje 2 godine imam 12 mjeseci neprekidnog staza kakav ce mi biti porodiljni🤔

Za komplikacije treba biti 9 mj neprekidnog staza ili 12 mj u dvije godine, a mislim da je sad tak po novom i za porodiljni. Treba iz firme uzeti r1 obrazac na kojem ima napisana placa za barem 2 mj kako bi se izracunala satnica. I onda se svaki mjesec ta satnica mnozi s brojem radnih sati. Max iznos komplikacija je 4250kn, porodiljni prvih 6 mj je skoro isto iznos place, a drugih 6 mj max iznos je 5600.
    E sad, ako te netko prijavi, trebala bi biti prijavljena barem 3 mj, da imas te 2 place na r1 obrascu i onda otvoriti komplikacije ili porodiljni, da bi primala ih ko zaposlena, inace budes primala ko nezaposlena. 

An1
    18. Svibanj 2020. 13:07

Atalanta 

Ako si u hrvatskoj mislim da moraš imati dvije zadnje place isplaćene normalne i u cijelosti i 9 mjeseci staza u zadnje dvije godine da bi imala pravo na one pune komplikacije. Ako bi se sad ti prijavila kod nekoga i onda kao radila 2 mjeseca za 5000 kn mogla bi tek tada otvoriti komplikacije koje bi  iznosile 4200 kn. I porodiljni se onda gleda po plaćama tim, s tim da je maksimalno nešto oko 5000 kn (ispravite me ako griješim). 

10.06. Nifty uredan 💖

Aurora
    18. Svibanj 2020. 13:08

Atalanta

2.5 godine sam radila u cjelini i sad sam bila na birou 11 mjeseci. Svi me savjetuju da se prijavim 15 dana u firmu i da cu imati vece komplikacije🙄 dobit cu ih sigurno jer sam imala proslu rizicnu i stara rodilja… sta mislite na koliko se prijaviti i znate li iznose🤗🤗😊😊😊

Za komplikacije i porodiljni traže listu zadnjih 6 isplata plaća, obzirom da si to vrijeme na birou bila nisam sigurna koliki je to iznos. Inače je max iznos 4200 kn za komplikacije. Nisam sigurna da bi prijava na 15 dana pomogla, trebaju nekako izračunati prosjek plaće, meni su rekli da trebam 3 mjeseca minimalno imati isplatu da bi mogli prosjek uzeti.

Aurora
    18. Svibanj 2020. 13:10

Tenci

Atalanta

Za komplikacije treba biti 9 mj neprekidnog staza ili 12 mj u dvije godine, a mislim da je sad tak po novom i za porodiljni. Treba iz firme uzeti r1 obrazac na kojem ima napisana placa za barem 2 mj kako bi se izracunala satnica. I onda se svaki mjesec ta satnica mnozi s brojem radnih sati. Max iznos komplikacija je 4250kn, porodiljni prvih 6 mj je skoro isto iznos place, a drugih 6 mj max iznos je 5600.
    E sad, ako te netko prijavi, trebala bi biti prijavljena barem 3 mj, da imas te 2 place na r1 obrascu i onda otvoriti komplikacije ili porodiljni, da bi primala ih ko zaposlena, inace budes primala ko nezaposlena.

👍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.