Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nicole12
    17. Svibanj 2020. 16:17

Nada, imaš na stranici od niftya gdje piše da se negdje zove Nipt negdje Nifty, ali je to isto. Uđi bas na službenu nifty stranicu i sve ti je objašnjeno i napisano. 
    Ti sama odabereš sta želiš raditi imaš vise opcija s tim se i cijena mjenja.

17. Svibanj 2020. 16:25

nicole12

Nada, imaš na stranici od niftya gdje piše da se negdje zove Nipt negdje Nifty, ali je to isto. Uđi bas na službenu nifty stranicu i sve ti je objašnjeno i napisano.
    Ti sama odabereš sta želiš raditi imaš vise opcija s tim se i cijena mjenja.

Bas cu sad pogledat, do sad sam uspila na internetu pronaci samo ovo.

17. Svibanj 2020. 16:30

Nipt je engleski naziv za noninvasive prenatal test i taj nipt obuhvaca harmony, nifty, panormu jer su to sve neinvanzivni prenatalni testovi.
    Zakaj se ne radi u njemackoj, stvarno ne znam 🤷‍♀️
    Inace dobijete termin prakticki odmah, narucuju oko 11., 12.tt.
    I ne znam koja cura je pitala, ja sam imala pregled kod ginekologice u ponedjeljak, a u utorak uzv i vadenje krvi za nifty privatno. To je sad ispalo tak dva uzv-a jedan za drugim, ali ne brinem jer sljedeci imam tek 9.6.

Tea22
    17. Svibanj 2020. 16:37

Tenci imam pitanje, pitat cu svakako gineko al mozda i ti znas
    Znaci tih 70ak poremecaja koji se testiraju.. ukoliko trudnica ne odluci obaviti nifty test, kada ce simptomi poremecaja postati vidljivi?
    Tokom kasne trudnoce, prilikom djetetovog rodenja  ili u nekom neodredenom trenutku djetetova zivota?
    Ako razumijes sto me zanima

nicole12
    17. Svibanj 2020. 16:42

Ja sam u Berlinu radila test i ode ima, ali vise prakticiraju harmony od niftya npr. Samo sta se tu jako dugo čeka na termin cca 20 dana jer moraš Raditi isti dan i mini anomaly scan i nakon toga možeš birat Oćeš samo kombinirani, ili ćeš neki od nipt testova. U Hrvatskoj je dosta jednostavnije nego tu, ali i dosta dosta skuplje 

17. Svibanj 2020. 16:46

Tea22

Tenci imam pitanje, pitat cu svakako gineko al mozda i ti znas
    Znaci tih 70ak poremecaja koji se testiraju.. ukoliko trudnica ne odluci obaviti nifty test, kada ce simptomi poremecaja postati vidljivi?
    Tokom kasne trudnoce, prilikom djetetovog rodenja ili u nekom neodredenom trenutku djetetova zivota?
    Ako razumijes sto me zanima

E ovisi od sindroma. Neki tijekom trudnoce, neki tek nakon rodenja. Losa stvar je u tome da ima dosta kromosomskih poremecaja koji si nespojivi sa zivotom, npr patauov sindrom kod kojeg bebe najcesce umiru vec u trubuhu, a one koje se rode umiru nekoliko sati ili dana nakon rodenja, mislim da je samo nekoliko slucajeva zabiljezeno da su djeca zivjela do godine dana, ali su umrla onda. Edwardsov sindrom je isto jako opasan i tezak, stopa prezivljavanja je veca nego kod pataua, ali opet su to dijeta s teskim fizickim i mentalnim poteskocama.
    Ima jos dosta kromosomskih delecija i duplikacija koje su nespojive sa zivotom, ne znam sad tocno, to sam proucavala puno u prosloj trudnoci.
    Kod nekih se vidi vec u tebuhu jer imaju specificne poteskoce, ne znam, sad budem pisala ono kaj se sjecam (stoga d ane znam vise kaj od ovih nedostataka je za koji poremecaj), nedostatak bubrega, a drugi ne vrsi svoju funkciju, greske u srcu i zilama koje vode u srce i iz srca, nerazvijen mokracni sustav itd. 

17. Svibanj 2020. 16:46

nicole12

Ja sam u Berlinu radila test i ode ima, ali vise prakticiraju harmony od niftya npr. Samo sta se tu jako dugo čeka na termin cca 20 dana jer moraš Raditi isti dan i mini anomaly scan i nakon toga možeš birat Oćeš samo kombinirani, ili ćeš neki od nipt testova. U Hrvatskoj je dosta jednostavnije nego tu, ali i dosta dosta skuplje

Uspila sam naci, u pravu si! Iduci ponedjeljak sam na detaljnom ultrazvuku u jednoj klinici bas za prenatalnu dijagnostiku,  pa cu se tamo raspitat o tome. Jer mi je cudno bilo da moj ginekolog nikad nije cuo za to. 

17. Svibanj 2020. 16:49

Lijepi pozdrav (oprostite sto upadam ovako). 😄 Ako kome od vas treba vrtic / krevetic neka mi se javi. 095 88 66 941 Prodajem vrtic s madracem i navlakom za 300 kn. Vrtic je kao nov,zuti na pcelicu. Ima kocnice i otvara mu se stranica. Koristen je vrlo malo,steta da stoji.😉 uzivajte,pusa

nicole12
    17. Svibanj 2020. 16:55

Neda, u tim poliklinikama ti se odmah vadi krv, ali to kaži čim udes unutra da bi radila neki od testova. Nakon tog velikog ultrazvuka kad završiš sa svime ideš vadit krv i plaćaš sve. I nalazi cca 7 dana

nicole12
    17. Svibanj 2020. 16:57

Tenci, ako se ne varam na ovom ultrazvuku u 12t (anomaly scan) se već vidi u slučaju da bilo sta ne štima, a onda od 18-20tjedana kad ponovo ideš na anomaly se bas sve točno vidi i tu nema greške jer se radi i 4d. Tako su meni rekli, a ti me ispravi ako griješim? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.