Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    17. Svibanj 2020. 10:40

Tenci

Sapica

BlueMoon

Koliko traje pregled za nifty, jel se samo krv vadi ili jos nesto?

Tenci kaze da rade i detaljni uzv (mislim moraju potvrditi kucanje srca). Tenci? 😊 daj nam malo detaljnije o pregledu ako nije problem 🥰

Da, rade detaljan uzv, moraku potvrditi da je beba zova jer nema smisla vaditi krv i placati nifty ako nazalost ne kuca srce.
    Uzv-om provjerava sve organe koji su razvijeni dok sad, cerviks, opcenito stanje u maternici, mjeri se nuhalni nabor, gleda dal postoji nosna kos, brojali smo prstice na rukama i nogama, dobijete par slikica inu 2d i u 3d.ugl, ful detaljan uzv, to je taj mini anomaly scan. Ja sam bila cca. pol sata na uzv-u, mozda koju minutu manje.
    I da, meni se i u prosloj trudnoci i sad u ovoj, vec vidio spol i to dosta dobro vidio 😀

Tenci ja imam iduci tjedan taj detaljan ultrazvuk,tad cu biti 12+4 mislis da bi mogli vidjet spol?

Atalanta
    17. Svibanj 2020. 10:43

Šta je tu je Nifty Plus i gotovo .... Meni je još samo sad da saznam koliko sam trudna. Zadnja M 21.03. a ciklus mi se bio poremetio zadnjih par puta. Pa nemam ni predodžbu sta ce dr. reći. Zbog tih kašnjenja sam i mislila da je i ovaj put tako, pa predmenopauza, pa ni nisam išla dr., pa karantena... Sad kad mi kaže 8t hahaha...
    Uglavnom evo danas nemoć, mučnina lagana i na živce mi idu svi i sve 

• Pahuljica27
    17. Svibanj 2020. 10:51

Atalanta

Šta je tu je Nifty Plus i gotovo …. Meni je još samo sad da saznam koliko sam trudna. Zadnja M 21.03. a ciklus mi se bio poremetio zadnjih par puta. Pa nemam ni predodžbu sta ce dr. reći. Zbog tih kašnjenja sam i mislila da je i ovaj put tako, pa predmenopauza, pa ni nisam išla dr., pa karantena… Sad kad mi kaže 8t hahaha…

Dobro ti pokazuje jer je meni zadnja M bila 22.3., a sad sam već 8 tt, a bila neki dan na pregledu. Tu smo 😊 ja samo vičem na sve i samo da me se ostavi na miru 😂

ovčica
    17. Svibanj 2020. 10:54

Jutro cure, bila sam danas na pregledu u bolnici jer sam jucer imala zuckasto-smeckasti iscjedak bez mirisa, bez svrbeza. S obzirom da sam i nedavno pricala o iscjetku, s obzirom da je poceo mijenjati boje, otisla sam jer sam se bojala da nije neka upala i sl. Prije trudnoce sam imala problema s urinarnim infekcijama i bakterijama pa bolje otici. Dobila sam kremu i vaginalete, klotrimazol. Pise u uputi da je pozeljno izbjegavati u prvom tromjesecju, ali s druge strane su mi rekli da se moram toga rijesiti. Jel koja to koristila?
    I receno mi je da sam 7+1, hvala bogu srceko kuca i bebica je 10,2mm. Po zadnjoj M bi trebala biti 10tj ali imam neredovite pa se gleda po plodu. 
    Cure, jel to onda znaci da sam 8.tjedan? Nisam skroz pohvatala to racunanje :)

Vita26
    17. Svibanj 2020. 10:56

Nada88
    Meni nisu vidjeli spol a 12tjedana.mozda ce moc vidjeti ali opet mislim da je rano

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

nicole12
    17. Svibanj 2020. 11:08

Ovčica, ja nisam koristila vaginalete, ali sam pila antibiotik radi bakterije i morala sam tako su mi rekli. Ni slučajno ne popit jer je opasno ne liječiti se. (Tako mi reče doktor) pa sam ne znam 🤷🏻‍♀️ 
    Vita, meni isto sa 12t prošli tj nisu uspjeli vidjet sta je, očito je individualno. 

ovčica
    17. Svibanj 2020. 11:15

A da, tako i ja razmisljam, nije preporucljivo ali ako dr kaze da moras onda moras. Blazeno bilo neznanje nekad...

17. Svibanj 2020. 11:18

Atalanta

Šta je tu je Nifty Plus i gotovo …. Meni je još samo sad da saznam koliko sam trudna. Zadnja M 21.03. a ciklus mi se bio poremetio zadnjih par puta. Pa nemam ni predodžbu sta ce dr. reći. Zbog tih kašnjenja sam i mislila da je i ovaj put tako, pa predmenopauza, pa ni nisam išla dr., pa karantena… Sad kad mi kaže 8t hahaha…

Nifty test je zapravo analiza majcine krvi koja u sebi ima svoj i bebin DNA.razlikuju po broju testiranih kromosomskih nepravilnosti. Imas nifty basic testira tri kromosomske bolesti, Down, Edwards i Patau sindrom, nifty Standard uz ove testira i aneuploidije spolnih kromosoma. I nifty Plus, kao najkompletniji test omogućuje testiranje  dodatnih 60 vrsta delecija i duplikacija . Naravno razlika je i u cijeni NiFty plus je skuplji od ova dva oko nekih 1000 kuna.

17. Svibanj 2020. 11:20

Vita26

Nada88
    Meni nisu vidjeli spol a 12tjedana.mozda ce moc vidjeti ali opet mislim da je rano

Mislim kad je u pitanju decko da se ranije vidi, logicno 🤣 sta je kod tebe curica ili decko?

17. Svibanj 2020. 11:32

https://ibb.co/5MLw7pL
    https://ibb.co/8m1bygt
    Evo, prva slika je sad ova beba, uzv prije niftyja, 11+4 sam bila u utorak, cekamo da nam nalaz potvrdi decka. 
    A druga slika je sin, prije godinu i pol, isto uzv prije niftyja, 12+1 sam bila onda.
    I na jedno i na drugoj je ociti spol. 
    Moze se tak rano vidjeti spol, sestri su vidli da je decko tocno s 11+0, ovisi kak se beba namjesti,  a i kakav uzv ima doktor. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.