Posljednja menstruacija mi je pocela 21.02, tako da bi trebalo da sam 6+2, jel tako? :D Bila sam na pregledu u petom tjednu, srce nije kucalo jos uvijek. Otici cu tek oko osmog tjedna. Pijem folnu kiselinu Folik, i to je to. Da li mi vi mozete preporuciti jos nesto sto mogu da pijem na svoju ruku? Mi smo vec obavjestili porodicu, najblize…nadam se da nije prerano, i da ce sve biti ok. Prva mi je trudnoca, 27 mi je godina. Takodjer, razmisljam da li da uradimo nifti test. Neki kazu da se dosta moze vidjeti preko ultrazvuka i da nema potrebe, a mislim da bi mi bili mirniji..samo naravno da bude sve uredu i da prodje 12–ti tjedan da se lakse dise :)
Meni isto zadnja m bila 21.2., na pregled idem sad u cetvrtak, onda budem 6+6. U prosloj trudnoci isla s 4+0, pa 5+0, pa 7+0, strasno, ali sam jer sam imala spontani par mj prije pa je dr htio pratiti da je sve oke.
Nismo jos nikome rekli, ali budemo samo roditeljima nakon pregleda, iz razloga jer imamo bebu od 10mj pa da malo vise pomognu, inace ne bi rekli dok nam ne bi stigli rezultati od niftyja. Tak smo i u prosloj trudnoci, rekli tek s 13.tt nakon kaj su stigli rezultati.
Pijem elenatal, nutra ima i folne i ostalih vitamina, ali ja to pijem jer mali doji jos jako puno pa mi sad i dojenje i beba uzimaju vitamine pa da se nadoknadi. Ako se zdravo i raznoliko hranis, nije potrebno jos uzimati dodatne vitamine, ali i mozes.
I da, cestitam!
Brunoibrankica, ja razmisljam o platnenim pelenama. Nisam jos sve proucila, al mislila sam negdje oko 6. mjeseca trudnoce krenut polako s nabavkom. Ti ces ih koristiti?
Mojamrva, moguce da ti je to jajnik iz kojeg ti je bila ovulacija. Iz zutog tijela koje je bilo cistica iz koje je jajasce doslo sad luci hormace koji odrzavaju trudnocu, a taj progesteron onda moze tak maternicu “razvlacit”. Tak si ja to sve objasnjavam :)
RedRobin, ja bi, moja sestricna sa obje curice koristila te pelene, kaze super stvar, al vise posla, ne znam a opet kad pogledas koliko se novca baca u smece ....
Jel imas ti koga da ti je podijelio iskustva
Djevojke ima li koja od vas da pusi tj da je pusila prije trudnoce?
Ako da jel postepeno smanjujete ili ste potpuno prestale, kako se nosite s tim
Tea ja 😔😔 al san stvarno svela na minimum
Kad pojeden zapalin,ubi me jos sad ovo sta moran u kuci stat 😔 inace bi ja pola dana vanka provela
Al obecala san sebi i bebi u cetvrtak ako Bog da da prode sve u redu 🙏❤ onda ih bacamo pa taman neznala di cu sa sobom 😔😂😂😂😂
🙏❤💙
RedRobin, ja bi, moja sestricna sa obje curice koristila te pelene, kaze super stvar, al vise posla, ne znam a opet kad pogledas koliko se novca baca u smece ….
Jel imas ti koga da ti je podijelio iskustva
Frednica ih koristi, ispitat ću je u detalje kad mi trudnoća malo odmakne, sad joj još nisam rekla.
Al ovo što sam čitala na netu mi se čini dosta ohrabrujuće. Jest da je više pranja, al vjerujem kad se uhodam da će to ić ok. Definitivno je isplativije kad se gleda dugoročno, i ono što mi je najvažnije - prirodniji su materijali i bebina koža diše pa mislim da će joj to biti bolje. I čitala sam da djeca brže izlaze iz pelena s njima jer prije povežu tu povezanost "popiškio sam se - mokar sam". A i onda te pelene možeš koristiti i s drugim djetetom pa kad gledaš stvarno jako dugoročno - ispada dosta isplativije :D
Djevojke ima li koja od vas da pusi tj da je pusila prije trudnoce?
Ako da jel postepeno smanjujete ili ste potpuno prestale, kako se nosite s tim
Ja sam pusila kutiju dnevno prije trudnoce. Sada zapalim jednu dnevno ili ni jednu, ne prijaju mi. Jos sam uzela drugacije cigarete nego sto inace pusim, da mi ohlade totalno.. zadovoljna sam kako ide
Pozdrav svima, evo i ja se priključujem! 😊
Prva trudnoća, nisam baš upućena u te izračune ali aplikacija koju inače koristim za M piše 5tj i 6dana. 🙂 Danas baš zvala ginekologicu, pregled bi trebao biti idući tjedan!
Prva trudnoća, nisam baš upućena u te izračune ali aplikacija koju inače koristim za M piše 5tj i 6dana. 🙂 Danas baš zvala ginekologicu, pregled bi trebao biti idući tjedan!
Dobrodošla :D
Dobrodošla! :)
Red RRobin, ajde bas ispitaj …
Živo me zanima…
Može! Čim ispitam, sve natipkam. :D al to tek za jedno dva - tri mjeseca kad budem malo sigurnija u sve ovo :)
Sortiraj odgovore
Najstariji