Veliki pozdrav svima. I ja se takodjer pridruzujem. U sedmoj sam sedmici, pa polahko. Jutarnje mucnine su tu:) Da li vi imate mucnine?
Meni mucnine krenule neki dan, ali vecernje. Isto kao i u prosloj trudnoci. Povracala od samog pocetka svakodnevno, do kraja, i na porodu 🤦♀️ i unatoc povracanju dobila 23 kg 😂
Inace sam uzasno, toliko iscrpljena i umorna da to nije normalno. I sad umjesto da spavam dok i mali spava, ja tipkam 😑 a budi mi se svakih sat i pol, pa nekad sisa, nek place pa mi treba 10ak min da ga smirim i opet uspavam i tak vec 5 mjeseci, izludila budem. Nadam se da ova beba bude spavala po noci jer jos jednu nespavalicu ne mogu imati doma.
Ja sam ok , nemam tegoba, malo sam umornija…a sad blickam noge, dobila od muza za Božić ipl, meni je to saavršeno. Jer nisam od onih koje imaju tri dlake pa vele da su dlakave, već stvarno sam fuj…. sve je to muski hormon koji je kod mene jako pojačan, sad jos moram dok mogu … Dok mi busica ne smeta, imam jos 30%dlaka preeezadovoljna sam.
Zar nije da koristenje ipl-a ne preporucuju u trudnoci i za vrijeme dojenja?
Imam i ja Lumeu ali sad je ni ne pokusavam koristiti🤷
Uppps onda sam danas zadnji put koristila 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Sad me strah.. ma ne bude nis valjda
Veliki pozdrav svima. I ja se takodjer pridruzujem. U sedmoj sam sedmici, pa polahko. Jutarnje mucnine su tu:) Da li vi imate mucnine?
Dobro nam dosla🥰
Ja nemam mucnine,nisam ih imala ni u prosloj trudnoci.. a iskreno voljela bi ih imat jer bi se osjecala normalnije, navodno vise od 80 posto zena osjeca mucnine😅😂
Posljednja menstruacija mi je pocela 21.02, tako da bi trebalo da sam 6+2, jel tako? :D Bila sam na pregledu u petom tjednu, srce nije kucalo jos uvijek. Otici cu tek oko osmog tjedna. Pijem folnu kiselinu Folik, i to je to. Da li mi vi mozete preporuciti jos nesto sto mogu da pijem na svoju ruku? Mi smo vec obavjestili porodicu, najblize...nadam se da nije prerano, i da ce sve biti ok. Prva mi je trudnoca, 27 mi je godina. Takodjer, razmisljam da li da uradimo nifti test. Neki kazu da se dosta moze vidjeti preko ultrazvuka i da nema potrebe, a mislim da bi mi bili mirniji..samo naravno da bude sve uredu i da prodje 12--ti tjedan da se lakse dise :)
Dobro nam dosla🥰
Ja nemam mucnine,nisam ih imala ni u prosloj trudnoci.. a iskreno voljela bi ih imat jer bi se osjecala normalnije, navodno vise od 80 posto zena osjeca mucnine😅😂
Pazi sta zelis :D ja sam do sada dva puta povratila, nije ugodno nikako..grozno..sve se nadam da ce prestati haha
Brunoibrankica, ja razmisljam o platnenim pelenama. Nisam jos sve proucila, al mislila sam negdje oko 6. mjeseca trudnoce krenut polako s nabavkom. Ti ces ih koristiti?
Mojamrva, moguce da ti je to jajnik iz kojeg ti je bila ovulacija. Iz zutog tijela koje je bilo cistica iz koje je jajasce doslo sad luci hormace koji odrzavaju trudnocu, a taj progesteron onda moze tak maternicu “razvlacit”. Tak si ja to sve objasnjavam :)
Tea, ja si isto ponekad prizeljkujem da mi je zlo. Onak si mislim da bi mi onda to bio znak da je sve ok. Ovak nemam nijedan simptom. Premda brijem da me ipak malo pocelo primat jer sam danas totalno zgazena vecinu dana bila.
Djevojke ima li koja od vas da pusi tj da je pusila prije trudnoce?
Ako da jel postepeno smanjujete ili ste potpuno prestale, kako se nosite s tim
Tea, ja si isto ponekad prizeljkujem da mi je zlo. Onak si mislim da bi mi onda to bio znak da je sve ok. Ovak nemam nijedan simptom. Premda brijem da me ipak malo pocelo primat jer sam danas totalno zgazena vecinu dana bila.
Ista stvar i kod mene sa umorom. Odjednom pad energije nakon npr spremanja ručka i odmah moram prileći i ubiti oko bar na 20 min. I tako bar dva puta dnevno . Trudničke fjake 😂
Iako ja ne priželjkujem mučnine 😁 Fjake su mi taman 😁
Sortiraj odgovore
Najstariji