Sivalo su me s tri vrste konaca. Ja se nisam usudila to dole pogledat uopce pa onda jednom jesam nakon pol mjs. To je sve bilo zuto u koncima od pocetka do dna ja sam mislila da to nikad nece proc. Imala sam preko 100i nes savova
Aaajmeeee .... Baš mi te žao...
Al kao sto kazes sve prodje kad beba dodje.
Ni ja se nisam bojala uopce poroda, radjala sam od 12h do 18.10h, cerviks mi se skroz skratio, i u 2 su mi busili vodenjak, i jao jao drip drip drip i masaza medjice, u boksu je bila cijelo vrijeme moja svekrva koja mi je bila iznimno velika podrška, radila je kao babica prije no sto je rodila mog muza, i jako smo vezane. Bio je i muz on je sjedio jer je jadnik vio na op koljena imao je ortozu na nozi i tak .. i isto sam imala epiziotomiju , i stisak na trbuh 3 puta i tek je onda mali izašo 4kg i 52cm
A na zadnjem uzv su rekli maksimalno 3300g tezina.
I onda kad sam rodila veli doktor da smo znali da je tak veliki isli bi na carski....
Ja sad razmisljam o carskom... Ne znam.... Ne znam ... Strah me... A u prvoj trudnoći me uopće nije bilo strah no najmanje!
Moja doktorica je samo za 50gr vise procijenila bebu, na porodu mala je imala 3050gr i 48cm 😊
Kcerkica 2015 ♥️
Spontani Novembar 2019 5+3tt
Spontani April 2020 5+4tt
Marina bome je zurno tebi bilo onda ali si bila brza u radaoni, bravo ❤️
Cimerici u bolnici su rekli ( trecerotka) da nece do ujutro rodit. Dobila klizmu i kaze im beba ide van osjetim gotovo oni se smiju skoro se u wc porodila kad je isla kakat poslje klizme ( kak se to vec zove) da je na kraju sestra morala “trcat” s njom u radaonu i u minuti je rodila. A isto tako smiju ti se u facu sto god kazes. Grozno.
BrunoiBrankica svaka cast i tebi! Cula sam da je jako ruzno i bolno kad ti tak nasjednu na stomak. Cak znam slucaj zene kojoj su tak rebra polomili joj 😭
Ja bi stv vaginalno jel dosta proucavam to sve oko poroda i navodno ima jako velike razlike za bebu kad ide vaginalno i na carski van
BrunoiBrankica super da si imala podrsku! To je stv jako bitno. Zene ako mozete povedite bilo koga ako suprug vec ne moze ili nesto. Tople rijeci i oslonac najvise pomazu u porodu
Ne razumijem to da „nasjednu“ na stomak ???
Sta pritiskaju? Sjednu??? 😮
Kcerkica 2015 ♥️
Ah da, podrska je jako bitna da se zena ne osjeca sama dok radja, meni je mnogo znacilo sto je miz bio uz mene cijelo vrijeme i naravno sljedeci put opet idemo zajedno.
Ja sam mogla 2 osobe da povedem, ali sam se odlucila samo za muza, nismo uopce htjeli nikom nosta da javimo dok se mala nije rodila
Kcerkica 2015 ♥️
Marina bome je zurno tebi bilo onda ali si bila brza u radaoni, bravo ❤️
Cimerici u bolnici su rekli ( trecerotka) da nece do ujutro rodit. Dobila klizmu i kaze im beba ide van osjetim gotovo oni se smiju skoro se u wc porodila kad je isla kakat poslje klizme ( kak se to vec zove) da je na kraju sestra morala “trcat” s njom u radaonu i u minuti je rodila. A isto tako smiju ti se u facu sto god kazes. Grozno.
To je uzasno da se u takvim situacijama neko ismijava 😑Pogotovo medicinsko i strucno osoblje
Kcerkica 2015 ♥️
Dolantin je ko neka droga, kao treba smanjiti bolove, meni bilo uzasno od toga, poveacala, dode trud, prode, ja zaspim, za 2 min opet teud, probudi me, prode, ja opet zaspim, uzas. Nije mi nist pomoglo, ni dolantin ni spasmex.
Meni je isto babica dva puta naskocila na trbuh jer mali nije mogao van, htjela je treci put pa sam vikala da ne zelim, jer sam svaki put bez zraka ostala. I onda nakon kaj nije izasao nalijeganjem na trbuh, su me rezali. Srecom pa me sivala predivna mlada doktorica, svi savovi su bili unutarnji, i sad imam samo malo crticu. Mene sad opet strah da me ne rezu, a budu najvjerojatnije 😔 i jos kaj mi je bilo uzasno, i kaj me peklo i boljelo jako je izvlacenje mokrace kateterom, samo su stavljali doktori cjevcicu da mokraca izade jer se nisam mogla popisati, uzas, u boksu nisam dala jer me to peklo i boljelo gore od trudova.
Veliki je bio, s velikim opsegom glavuce, ali nisu htjeli na carski. Mislim, poslije mi je bilo uzasno drago da je zavrsilo prirodno, ali sam se napatila grozno.
Marina, tvoj porod je bio stvarno brzinski, nadam se da ti i ovaj bude takav 😊
I slazem se za pratnju, stvarno ne znam kak bi ja prezovjela sama to sve da muza nije biko pokraj. Nagledao se jadan svacega tih 20ak sati i ostao smireni cijelo vrijeme.
Mila, mozemo se samo nadati da nam ovaj porod bude laksi i manje traumatican od prvog.
Sortiraj odgovore
Najstariji