Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarinaStam
    04. Travanj 2020. 15:19

RedRobin da da, od mog zeluca je ostala samo 1/5 i moji obroci su jako mali, znaci od normalne restoranske porcije ja mogu samo 1/4 da pojedem ali polako 😊
    Ali ja sam prezadovoljna, nikad nisam gladna kao prije sto sam bila 🤦🏼‍♀️
    Zato sad u trudnoci moram na dodatno pracenje krvne slike ali sve se to isplati 🥰

Kcerkica 2015 ♥️
    Spontani Novembar 2019 5+3tt
    Spontani April 2020 5+4tt

04. Travanj 2020. 15:35

Mila12

Jateto ja nisam znala da se u 35tjd prestaje pit magnezij ja sam njega dodatno pila bila do kraja trudoce 😳 zakaj nije dobro? Ps, koliko nevezano htjela sam te pitate koliko obroka ti beba pojede dnevno nevezano uz dojenje? Ja sad uvodim rucak joj samo kasicu.
    Lucija987 u potpunosti se slazem :)

Zato jer magnezij smanjuje kontrakcije maternice, a na kraju je pozeljno da kontrakcije budu zbog pripreme za prave trudove i porod, zato se prestaje piti. 
    Mi smo ti poceli dohranu sa 6mj po blw principu, tak da je jeo dok i mi, sva tri obroka. Kasnije sam mu neke obroke krenula gnjeciti, a neke i dalje jede po blw-u. Blendala nisam nikad. Evo sad je prosel 10 mj i polako ga prebacujem skroz na nasu prehranu, znaci jede kaj i mi, samo bez soli i secera, naravno i bez gljiva, meda i animalnih mlijeka.
    Inace je do prije mjesec dana za dorucak jeo zitarice (proso, pirov griz, zobene, palentu) s vocem, rucak bilo povrce s mesom/ribom, a vecera najcesce palenta i jogurt jer to obozava i dan danas, ili neki muffini, palacinke, povrtne juhe. Za dorucak sam gnjecila sve i ja mu davala na zlicu, rucak jeo sam komadice, veceru ovisi kaj sam slozila, ali isto najcesce komadici i da sam jede.
    Stoga da je on meni tek poceo jesti malo vise sa 7,5 mj i onda je tek uspio zamijeniti jedan obrok sisanja krutom hranom. Ja ti njemu nisam nikad uvodila namirnice po tri dana, nego sam svaki dan jednu novu, alergene sam dala odmah (6,5 mj jeo kajganu, 7 mj jeo ljesnjake i bademe i kikiriki, sad prije mj dana jagode).
    Danas je jeo ujutro kruh, jaje kuhano i svjezi sir, za rucak smo jeli svi zajedno pileci saft s rizom (njemu izvadila prije nego sam povegetila nama), a za veceru bude vjerojatno palentu s jogurtom. Probao je i sladoled danas 🙈 voli jako banane i svaki dan pojede barem jednu.
    Pazi jako na zatvor, moze joj se desiti sad kak ste krenule s krutom hranom, J je imao prvih mj dana jako problema sa zatvorom pa sam ga za dorucak filala suhim sljivama, kruskom i ful zrelim bananama i izreguliralo se sad. 

Mila12
    04. Travanj 2020. 16:04

E pa ja pila da radi opustanja maternice. Al na kraju sam rodila 38+1 nakon 3h samo. Sama sa sobom u bbcii al doslovno. Imala sam repturu 3stupnja. 10 dana u bolnici, 7 dana antibiotici -venski, infuzija, inekcije, zaostali plodni ovoji i dodatu inekciju za ponovne kontrakcije da to izade. Znam da si i ti napisala da te muka uhvatila odma radi poroda koji ce opt doci.
    Ajme pa super si ti to sve uvela. Ni ja se ne pridrzavam knjiga toliko. Ali uvodila sal po dosta dana namirnicu jednu, sada sam smanjila i dodam novu vec uvedenoj samo. Uveli smo do sada - krusku, jabuku, marelicu, bananu, sljivu, mrkvu, krumpir, tikvicu, bundevu, rizu i griz. Pocela sam malo prije 5i pol, ona sutra puni 6. S iducom bebom necu prije 7mjs pocinjat. 
    Sto se tice kakice ona ti je kakala meni jednom u 7-10 dana ali dobrana se oslobodi onda i jaoo tekuce sa zrncima, sad joj se stisnula al je mekana kakica i kaka svaka dva dana. Dam uvijek sljive uz sve malo pa je ok 🤗

Mila12
    04. Travanj 2020. 16:05

U bolnici* brzo tipkam kak sam nju dojila pa fulam. Budem se vise skoncetrirala 😂

04. Travanj 2020. 16:35

Mila12

E pa ja pila da radi opustanja maternice. Al na kraju sam rodila 38+1 nakon 3h samo. Sama sa sobom u bbcii al doslovno. Imala sam repturu 3stupnja. 10 dana u bolnici, 7 dana antibiotici -venski, infuzija, inekcije, zaostali plodni ovoji i dodatu inekciju za ponovne kontrakcije da to izade. Znam da si i ti napisala da te muka uhvatila odma radi poroda koji ce opt doci.
    Ajme pa super si ti to sve uvela. Ni ja se ne pridrzavam knjiga toliko. Ali uvodila sal po dosta dana namirnicu jednu, sada sam smanjila i dodam novu vec uvedenoj samo. Uveli smo do sada - krusku, jabuku, marelicu, bananu, sljivu, mrkvu, krumpir, tikvicu, bundevu, rizu i griz. Pocela sam malo prije 5i pol, ona sutra puni 6. S iducom bebom necu prije 7mjs pocinjat.
    Sto se tice kakice ona ti je kakala meni jednom u 7-10 dana ali dobrana se oslobodi onda i jaoo tekuce sa zrncima, sad joj se stisnula al je mekana kakica i kaka svaka dva dana. Dam uvijek sljive uz sve malo pa je ok 🤗

Meni porod trajao 24 sata, hrpa dripa, busenja vodenjaka, dolantina (koji je zlo), nisam se otvarala, mali se nije spustao, povracala cijelo vrijeme, padala u nesvijest, epiziotomija, jedva rodila (imao 4230g i 38cm glavicu), nisu me htjeli na carski jer je s mali bilo sve oke, a to kaj sam ja bila u polusvjesnom stanju, nema veze 🙄 srecom pa je muz bilo apaolutno cijelo vrijeme sa mnom pa je bilo lakse, ne znam kak bi sama.
    Sad se jezim an pomisao poroda, i ooce ne znam kak da se veselim trudnoci i bebi kad znam da moram roditi 😔
    Ufff, tvoj porod je bio uzas 😔 su ti kaj rekli za sljedeci porod da  bude mozda carski zbog repture? Mislim da se ne bi smjela naprezati. 

04. Travanj 2020. 17:19

JaTeTo

Mila12

Meni porod trajao 24 sata, hrpa dripa, busenja vodenjaka, dolantina (koji je zlo), nisam se otvarala, mali se nije spustao, povracala cijelo vrijeme, padala u nesvijest, epiziotomija, jedva rodila (imao 4230g i 38cm glavicu), nisu me htjeli na carski jer je s mali bilo sve oke, a to kaj sam ja bila u polusvjesnom stanju, nema veze 🙄 srecom pa je muz bilo apaolutno cijelo vrijeme sa mnom pa je bilo lakse, ne znam kak bi sama.
    Sad se jezim an pomisao poroda, i ooce ne znam kak da se veselim trudnoci i bebi kad znam da moram roditi 😔
    Ufff, tvoj porod je bio uzas 😔 su ti kaj rekli za sljedeci porod da bude mozda carski zbog repture? Mislim da se ne bi smjela naprezati.

Uh, kad vas citam malo me jeza prodje 😬
    A ovaj dolantin kaj si napisala? Kaj nije to protiv bolova? 
    I gdje ste rodile?

Mila12
    04. Travanj 2020. 18:01

Jateto stvarno grozno tvoje takoder, tak je to kad ne slusaju rodilju. Ili u mom slucaju ne da ne slusaju nego nisu na porodu uopce, pa dodu na kraj kad se ne moze ni reznut me vise. Mala je samo tako izletila iz mene sjecam se trenutka. Dobro pa ju je uhvatila uopce. Za bolove nis nisam ni pila. Usla sam u radaonu ja msm 8cm otvorena i odma ubrzo sam bila 10cm i ona se vec spustila, doslovno sam mogla rodit odma da je netko bio tamo. Sama sam bila, dragi nije mogao doci, psihicki me ubilo to sve. Sad je i mene jako jako strah poroda pogotovo jel je svjeze sve to alo eto.
    E dobro pitanje za carski, ja se nadam da cu moc vaginalno opet jel nebi carski. 🙈 ne znam stvarno sto da kazem, a mala je bila oko 2980g i 48cm i ja zavrsim s repturom treceg stupnja anusa i vagine. Oboje znaci 🙈 Stvarno prezalosno... nekome naprave dramu od onoga sto bi trebao biti najljepsi trenutak... ali ofc cim ju ugledas bol prode i velika ljubav dode ❤️ Al ja mjs dana nisam na noge mogla stat, wc i nazad. Mama me tusirala mjs dana 😏
    Sad je to sve lijepo zaraslo sve, i jako su me lijepo usili ( kak nebi kad od 0 osoba na porodu, poslje poroda se stvori njih 7 u radaoni da gledaju sivanje, 3 me je sivalo naizmjence joj uzas evo 😂) necemo o porodu. Cure nije to tak strasno, msm boli kao nista u zivotu ali sve se to moze. Men je gore to poslje poroda sve.
    Ne bih pisala gdje sam rodila iskreno, ali na int dovoljno mozete pronac gdje se izbjegava ici roditi najvise u hr eto 🙈 a ja se vratila iz svice tu roditi, bolje da sam 30000kn tamo platila da rodim nego ovo dozivila na kraju. Sad ovu bebu nez gdje cu roditi, ali ovdje necu sigurno gdje sam sada .
    Ja ne znam sto je dolantin :/
    I ja nikako uopce se nisam bojala poroda u trudnoci, nit kad je doso taj trenutka, odma sam prebacena u radaonu i sve sam trpila i sve ok sjde stize bebe, al postaje cudno malo kad nitko te ne obide ni nakon sat-dva a ti vristis, a samo ti govore s hodnika ( ni ne vidis ih) gospodo nemojte se derati, morate disati za svoju bebu.. i et mogla sam sama rodit doma onda iskreno haha

Mila12
    04. Travanj 2020. 18:04

Jateto ja ne mogu razumjeti jako tako su te pustili da se mucic znaci u trudovima, namjerno nece na carski nekoga tko stvarno mora...

Mila12
    04. Travanj 2020. 18:08

Sivalo su me s tri vrste konaca. Ja se nisam usudila to dole pogledat uopce pa onda jednom jesam nakon pol mjs. To je sve bilo zuto u koncima od pocetka do dna ja sam mislila da to nikad nece proc. Imala sam preko 100i nes savova

MarinaStam
    04. Travanj 2020. 18:19

Joj ja kad procitam kakav ste vi porod imale strah me i da napisem kako je kod mene bilo 2015 godine 🙈
    Ali evo skupit cu hrabrost 🙊
    Ja sam inace po prirodi dosta jaka osoba i imunitet mi je jak 💪🏻
    Trudnoca osim jakih mucnina u prva 3 mjeseca je dobro prosla.
    7 dana prije izracunatog termina mi je ujutro rano pukao vodenjak, nikakve bolove nisam imala, lijepo sam se istusirala, doruckovala i otisla u bolnicu na pregled.
    Pregledali me, sve ok, u roku od 24 sata treba da budem porodjena, ako do uvece ne dodju bolovi da ponovo uvece dodjem u bolnicu.
    Tako je i bilo, nesto me kao neki grcevi hvatali ali nista strasno, odem u 21:00 navece na pregled sve ok, dobijem neke globulice ispod jezika da stavljam da pokrenu trudove. Pitali me dali zelim tu da cekam ili kuci? Ja odem kuci.
    U 01:30h nocu kada me bol u snu uhvatio nisam znala gdje se nalazim, brzo muz ustane mene pod ruku i u bolnicu, na kilometar do bolnice trudovi svaka 2-3 minuta, stignemo tamo odmah na krevet, kazu da vide jesam otvorena kad kaze babica da je glava vec tu za koji minut... onako na krevetu su me skidali i vozili u radjaonicu, u radjaonici nakon 18min pritiskanja nasa Magdalena je bila vec u nasim rukama 😍
    Znam na predzadnje stiskanje sam rekla da umirem a doktorica kaze ne ne beba je sad tu 😂
    Nakon 2 sata sam bila na nogama i sa svojom bebom u svojoj sobi 🥰
    Muz je mogao isto sa nama da boravi tu ali on je bio slomljen kao da se on poradjao 😂 pa je otisao kuci da odspava i onda dosao k nama😊

Nadam se i sa drugim djetetom da ce proci brzo sve, jer toga me najvise strah bilo da zavrsim u bolovima od 2-3 dana 🥺

Kcerkica 2015 ♥️
    Spontani Novembar 2019 5+3tt
    Spontani April 2020 5+4tt

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.