Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LeLa2807
    27. Travanj 2020. 20:44

Brunoibrankica

Poz…. Ja radim bas na obracunu placa ali tek 5mj…
    Znaci sve dobivamo iste komplikacije 4257,40kn to je maksimum ako imas placu 10 000kn ili 4500…. A ako je niza s tim se nisam susrela, ali to je maksimalan iznos koje hzzo isplacuje, prvi mjesec komplikacija jednu doznaku dajete poslodavcu,a drugu i r1obrazac koji vam daje poslodavac nosite na zdravstvo prema mjestu stanovanja, r1 je prosjek 6 placa, znaci izpstavi se prethodni mjesec isplate i krenese od predzadnjeg mj. Tipa sad ides u 5mj i dobila si placu za 4mj ta placa se ne racuna , nego 3,2,1,12,11,10… I prosjek tih placa dobivamo prvih 6mj… A drugih 6mj j
    Dobivamo sve isto ali to su sad mslo povisili….

Hvalaaa :)
    Joj tako sam uzbudjena... :)

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

mylady
    27. Travanj 2020. 20:45

LeLa2807

mylady

Ja cu i na poslu reci tek nakon 12tt.Nema smisla prije da se opterecujem. Cure, a jel ima koja s okusima problem? Meni je danas cudan jezik 🤔

Ja nemam. Mene cijeli dan nije grcilo i sad je opet pocelo. Jel osjetite i VI grčenja s vremena na vrijeme?
    Osjetim i iscjedak da curka..

Ja navecer osjecam grcenje i ponekad iscjedak. Mirise vise osjetim. Zvala ginekologa i rekao da je to normalno. 

Brunoibrankica
    27. Travanj 2020. 20:49

I da taj r1 obrazac nemojte zaboraviti, bitan je !

Brunoibrankica
    27. Travanj 2020. 20:50

mylady

LeLa2807

mylady

Ja cu i na poslu reci tek nakon 12tt.Nema smisla prije da se opterecujem. Cure, a jel ima koja s okusima problem? Meni je danas cudan jezik 🤔

Ja nemam. Mene cijeli dan nije grcilo i sad je opet pocelo. Jel osjetite i VI grčenja s vremena na vrijeme?
    Osjetim i iscjedak da curka..

Ja navecer osjecam grcenje i ponekad iscjedak. Mirise vise osjetim. Zvala ginekologa i rekao da je to normalno.

Ja sam isto sva napeta u trbuhu, osijecam se napuhnuti, i kao da imam kamenje u trbuhu....  

LeLa2807
    27. Travanj 2020. 20:52

Hvala cure na odgovoru,  ja sam bas skuzila da navecer kad legnem krenu grčenja. 

Dolazi nam Liam 💙💙💙💙
    Termin po M: 2.1. / po utz: 31.12.

mylady
    27. Travanj 2020. 20:54

Brunoibrankica

Petrica34

Curke od 01.04. vam je novi Zakon donesen i drugih 6mj je povecana naknada
    "Maksimalni iznos naknade plaće koja se isplaćuje za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust za zaposlene i samozaposlene roditelje Novelom Zakona povećan je na 170% proračunske osnovice mjesečno odnosno na 5.654,20 kn mjesečno"

E a ro mene zanima , ko zna kak to dobivamo. Jer meni je prosjek place manji od toga, tako da… Me zanima dobivam taj prosjek ili taj odredjeni iznos ?!?

Mislim da su u grupi jesenske bebe 2020 pisale nedavno o tome.. Ako se dobro sjecam.. Probaj vidit tamo. 😉

27. Travanj 2020. 21:10

Ako je prosjek placa manji od 4257kn onda oni mnoze prosjek jednog sata u 6.mj (on pise na r1 obascu - bar kod mene) sa mjesecnom satnicom... tipa sat u zadnjih 6mj je 20,53kn, a mjesecna satnica je 168h... mnoze 20,53x168h=3449kn i taj iznos isplacuju. Ako je placa niza od 4257kn o da iznos svaki mjesec varira i nije isti  ovisi o broju radnih sati taj mjesec... a ako je visa od 4257 onda je naknada svaki mjesec ista... 
    E super kaj su povisiliiii, znam da su najavljivali, al nisam pratila dalje jesu donesli bas takav zakon 😃  onih 3900je ja mislim bilo bas malo 🤪

27. Travanj 2020. 21:14

Po tom principu komplikacija racunaju i drugu polovicu porodiljne naknade, pretpostavljam bar...al nisam sigurna... 
    Mene je danas uzzzaaasno bolila lijeva strana trbuha, ko kad imam ovulaciju, grozno, al nakon 2h mirovanja smirilo se (valjda se bebonja namjesta i raste) 😍🤩

Bella🌟
    27. Travanj 2020. 21:17

Hvala svima na odgovorima :)

Što se tiče grčeva, ja ponekad osjetim. Ali osjetim i ponekad bolove koje imam inače od endometrioze zbog koje mi se i trbuh zna napuhnuti i bude tvrd.
    Osjetim i grčenja u smislu kao da će menga ,ali rjeđe nego prošli tjedan.
    Sad puno manje osjetim simptome trudnoće, bilo mi je mučnije i više grčeva u 4 tjednu nego sad u 5. 

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

27. Travanj 2020. 21:59

Zene, meni danas prvi dan u dva tjedna nema smedjarenja. Nadam se da ce dan tako i zavrsit i sutrasnji se tako nastaviti, itd, itd... Bas sam sretna. 😂
    Ja cu isto kao Sapica, potencijalno od 11.5. na komplikacije. Ovisno kad kazu da prestajem radit od doma. Ne bi bas htjela jos pricat na poslu, al dobro. 
    Kakva je vama kosa sad? Imam osjecaj ko da mi se vise masti. Iovako mi se brzo masti, al sad mi se cini kao da je jos masnija. 
    Razmisljam ozbiljno da ju skratim jer me zivcira. Vec idem prema “mama frizuri”. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.