ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    10. Kolovoz 2019. 22:55

Frajla

LoSa84

Lavica27

Kolko znam zbog tlaka u očima,možda glupost govorim al mislim da je to. Kod velikih dioptrija…
    Mrgud stanem u nju, M velicina😁😁😁
    Ja samo znam da je fundus maternice s 20tj do pupka a di je beba..viš' da svoju jedva nadjem😂 Moja se podigla iznad stisne kosti al svejedno mi nisko…putuje ona polako ali sigurno😂

Ja imam jako veliku dioptriju, pokusaj laserskog skidanja no nemam poviseni ocni tlak. Kad sam pitala oftamologa jel cu morat na carski mi je rekao "babske price". Zato me ovo da se ide na carski zbog vida iznenadilo.
    Sto se pohrane maticnih tice, ja znam slucaj iz Podobnika da nije uspijela pohrana za vlastite svrhe tako da vjerojatno ovisi. Svojedobno su u Zakladi mali problema sa skladistenjem no cini mi se da su to rijesili, a kako smo vec komentirale… njihova upotreba nije u sirokoj primjeni… moguce da su limitirani. No opet iz blize okoline znam uspijelu pohranu za opce dobro nakon rodenja na sv Duhu.
    Ja se isto na moru i kupam se i danas sam malo pretjerala sa suncem pa sam isto ljuta. Malo se bojim da ne nastetim time bebi. No kupanje i plivanje mi bas pase 😊
    Muci me i sredstvo za komarce. Izgrizli su me cijelu i od straha da ne dobijem kakvu zarazu od njih naspricala sam se sprejem protiv komaraca… pa sam poslije svasta procitala na netu 🤯 Kod mene su ti ugrizi ekstremni… npr u pola sata sam samo na jednoj nozi imala 14 uboda,i svaki ubod mi napravi oteklinu od 1-2 cm.

Ne vjerujem da moze biti nesto ak se povremeno naspicas… a imas i one za bebe. Ja za malog imam olival naturals sprej, onak je uljasto i ima miris po etericnim uljima. I squito free kremu iz dm-a, pise da moze za djecu od 6 mjeseci, stiti cak i od krpelja. Oboje mi je super, stvarno ga ne pikaju kad ga namazem/naspricam, tj upiknu ga u glavu 😡, tamo gdje namazem ne, tak da ocito djeluje

Imala sam neki za bebe, imao je miris po citroneli no meni to nije bas pomagalo 😐 Ljudi koji su sa mnom se obicno smiju kad govorim da me grizu komarci a njih nista. No kad vide kako izgledam poslije ostanu u cudu. Bez spreja sam mamac za komarce... a oni isto prenose svakakve bolestine ,(zika virus). Kad sam jos zivjela u SAD-u bio je aktualan zika virus i non stop su se vrtila upozorenja na tv da trudnice obavezno koriste sprejeve protiv komaraca. A internet pun informacija da su stetni 🤔

• AnnA
    10. Kolovoz 2019. 23:03

Da se i ja nadovezem za komarce. Otkad sam trudna to nije normalno. Napadaju me kao ludi. Nije da prije nisam imala ni jedan ubod ali ovo sad je stvarno previse. Ne znam ima li to neke veze sa hormonima ili osjete da imamo vise krvi ili sta vec. Ali evo jucer bila 5 min van kuce i hop odmah 4 uboda

Omerta
    10. Kolovoz 2019. 23:06

Eleonoré

Nema potrebe da odem zbog nekog odavde :)
    Pa reko da pitam ima li lijeka za niski tlak? Svugdje upute za visoki😐
    Muci me to,vrti mi se nemrem tri koraka napravit.
    Omerta izgleda da sam nesto krivo napravila..mislila sam da se vidi😕

U biti se vidi kad kliknes ispod pa ti otvori ticker u drugom prozorcicu.
    A sto se tice tlaka, mislim da ti je to sad normalno u ovim tjednima, jos ako ti je i inace nizak.. ja se sjecam da sam u 1.trudnoci imala tako jedan dan neke vrtoglavice da sam cijeli dan prelezala. Ni ove vrucine ne pomazu... pa obavezno piti puno tekucine. Ima tako jos par savjeta koji se mogu naci na internetu, a mozes pitati i dr.
    Ti si pisala da si uzimala zeljezo ako se ne varam? Jesi ponavljala krvnu sliku?

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    10. Kolovoz 2019. 23:16

miki0

Ja sam na vagi vinogradska ili sv duh… Neznam nikoga da je rodio u ni jednoj od te dvije al nekako su mi i najbliže (sv duh mi ke bliza) i citala sam sve ok o njima… Jos se SAMO moram odlucit
    Imam opciju i Podobnik, ali nekako sam to prekrizila jer osim sto se lijepo odnose prema tebi ne vidim niti jednu drugu prednost. Ako se nesto zakomplicora opet te voze na sv duh ili petrovu, ovisi o slucaju.
    A i mislim si ta 3 dana budem prezivjela na losoj prehrani i sa zivcanim sestrama, samo da beba bude ok.

Ja sam rodila prvo na Sv.Duhu. Nisam bas presretna sa iskustvom u predradjaoni, ali sve poslje je bilo ok. Mozda sam vec negdje i pisala na nekom forumu, pa ako nadjem, zaljepim link. A imas i ovdje negdje temu sa iskustvima bas iz te bolnice. Na kraju krajeva sve ti je to individualno. Nekom wow, drugom koma.. bitno kad sve zavrsi, da su nam bebice dobro, a i mi skupa s njima. 

samonezelje
    10. Kolovoz 2019. 23:16

Red Fox i mi bili u Babylandu veceras! Gledali bebetto isto al nismo mogli tak brzo odlucit jer je vec bilo kasno pa sutra idemo opet.. Dvojim izmedju Bebetta i Kinderkraft Moova kojem se kosara pretvara u sportsko pa manje mjesta zauzima u stanu. Bas sam vidla puno trudnica pa sam se pitala jel koja sa foruma..

Bas sam se iznenadila kad su nam rekli da sva ta jaja kaj su na 3u1 kolicima tamo nejdu na isofix.. a jedino na bebetto pasu adapteri. Pa ti budi pametan.

Omerta
    10. Kolovoz 2019. 23:25

Sarita15

Hvala na dobrodislici :) vidim da je tema gdje roditi a i da ste vecina (cini mi se iz Zg) pa da pitam. Obavezan mi je opet carski zbog vida.

A sto ti je sa vidom? Kratkovidnost, astigmatizam ili nesto trece? Sorry ako sam bubnula  ja to sve imam, nosim naocale vec 20 i nesto sitno godina, dioptrija oko -4. Nije mi nitko nista takvo savjetovao.. Samo sam cula da se ne smiju lece nositi na porodu, ako se ne varam..

mrgud_zg
    10. Kolovoz 2019. 23:29

Ja odkad sam trudna uopce nemam problema s komarcima. Ne mazem se s nicim, al jednostavno me izbjegavaju. Muz sjedi do mene i namaze se od glave do pete s tim sprejevima i i dalje njega cijelog ispikaju a mene ne 🙈 ja sam bas mislila da to ima nesto veze s trudnickim hormonima. Ocito nema 😁😜

Omerta
    10. Kolovoz 2019. 23:48

Oprosti Sarita, sad nak

Omerta
    10. Kolovoz 2019. 23:51

O bemu i poruci nedovrsenoj.. hocu reci, Sarita, ne moras ponovo jos i meni objasnjavati za vid i carski, sad sam procitala sve pa vidjela tvoj odgovor. Specificna situacija kako kazes. Nadam se da ce biti sve ok!
    Danas kasno pisem, nisam stigla, imali goste..vrucina ajme, a sto nam tek slijedi u sljedeca dva dana. Od utorka svjezije..

11. Kolovoz 2019. 00:42

Omerta

Eleonoré

Nema potrebe da odem zbog nekog odavde :)
    Pa reko da pitam ima li lijeka za niski tlak? Svugdje upute za visoki😐
    Muci me to,vrti mi se nemrem tri koraka napravit.
    Omerta izgleda da sam nesto krivo napravila..mislila sam da se vidi😕

U biti se vidi kad kliknes ispod pa ti otvori ticker u drugom prozorcicu.
    A sto se tice tlaka, mislim da ti je to sad normalno u ovim tjednima, jos ako ti je i inace nizak.. ja se sjecam da sam u 1.trudnoci imala tako jedan dan neke vrtoglavice da sam cijeli dan prelezala. Ni ove vrucine ne pomazu… pa obavezno piti puno tekucine. Ima tako jos par savjeta koji se mogu naci na internetu, a mozes pitati i dr.
    Ti si pisala da si uzimala zeljezo ako se ne varam? Jesi ponavljala krvnu sliku?

Bas je neugodno kad je tlak niski.
    Da,pila sam zeljezo a sad cu vidjet na iducem pregledu sta dalje s time..lijepo da si se sjetila😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.