ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    26. Srpanj 2019. 08:40

Jutro cure! Sretno na pregledima svima! Iva i Gogaa posebno vama da sve bude super i da mozete na kucnu njegu.
    Sretan imenadan Anama! ☺️ 
    Meni imam osjecaj da je koza dosla tijesna! 🤣
    E ovako ja sam jucer se dvoumila dal nifty/harmony ili ne. Pa istrazivala pa evo ako kojoj pomogne. Indikacija za bebu down u ranim tjednima je ako je beta hcg naglo rasla i bila jako visoka u prvim tjednima (visa od onih pretpostavki), ako je i sad u 11-13tt visa od pretpostavki odnosno usporeno opada, ako dr spomene da je posteljica sporijeg razvoja jer kod down bebe ona zaostaje rastom i do 2 tjedna to je onda gotovo sigurna indikacija ima, beba je manja rastom od prepostavljenih tjedana po uvijetom da majka i/ili otac nisu niski rastom ispod 150-160cm, patuljastog rasta roditelji ili neko od krvnih srodnika. Za cure koje su ivf trudnice jos da znate da nam se koeficijent povecava zbog stimulacije pa je ona i faktor rizila dobni manji broj od uobicajenog. Kod downa hcg bude obicno povisen, a papp-a obicno snizen, kod trisonomije 13-18 oboje budu poviseni.
    Evo kazem mozda kojoj pomogne jer sam ja zeljela biti sigurna u svoju odluku prije nego ju definitivno donesem. I odlucila ne raditi testove, osim ako bi anomaly scan pokazao neke potrebe za tim testiranjima onda bih samo da budemo spremni. 

TinchiSk
    26. Srpanj 2019. 08:40

Sretan imendan, Ane! Jučer je bio mom Jakovu pa smo mi proslavili iako je on na moru. 
    Lala, ma sigurno je to. Ja često tako razmišljam da li je to što osjetim stvarno beba. A ono, što bi drugo bilo?! Pa nije da mi inače nešto pliva po trbuhu  Meni je samo par puta bio baš udarac, još su mali. Više je neki osjećaj baš kao da pliva kroz mene pa se sudara. Guglala sam o tome kako se osjeti beba, nema baš ništa konkretno osim tih leptirića, ali nisu kod mene više leptirići. Baš mi je teško objasniti taj osjećaj, ali definitivno osjetim da se unutar mene nešto kreće.
    Lavice, super si sreće imala, baš mi je drago da si već gotova. Super mi je to kad idem negdje i spremam se na gužvu i čekanje, a ono gotovo za par minuta. Sreća  Čestitam da je sve super!

26. Srpanj 2019. 08:44

Moram prokomentirat brokulu... nju inace obozavam no u trudnoci sve kupusnjace (brokulu, cvijetacu i sl.) ne mogu smislit. Zeludac mi se okrene od njih.  To mi je zapravo i jedini simptom trudnoce jer nisam imala ni mucnine ni glavobolje niti imam problema s probavom. 😂

TinchiSk
    26. Srpanj 2019. 08:51

Grizli, baš si lijepo to objasnila! Ja moram priznati da sam dosta naglo donijela tu odluku da ću raditi Nifty, nisam uopće proučavala. Razlog je bio samo taj što mi je nekoliko mlađih trudnica reklo nešto u stilu: ooooo, ti već imaš 35! To me baš uplašilo. Inače nisam povodljiva, ali puno mi se ružnih i tužnih stvari dogodilo do sad i nekako sam baš bila uplašena. Imala sam osjećaj kao da mi se više ništa dobro ne može dogoditi. I onda kako sam radila taj Nifty i poslije toga i sve više čitala i čula, ispostavilo se da uopće NISAM baš tako stara (a i drugo mi je dijete) i da većina djece recimo sa sindromom Down nema mame starije od 35. Činjenica je isto tako da se ti testovi samo na tih par sindroma rade, a da postoji hrpa toga što može poći krivo. Nije mi žao što sam napravila Nifty jer me umirio u tom trenutku, ali možda da sad idem, ne bih ni ja. Posebno što osim moje dobi nije bilo drugih razloga da ga radim.
    Pozitiva - to je ono što nam svima treba!!! Sigurno je da se to prenosi i na bebe. 
    Jučer pod pauzom sam bila u Mani, imaju sniženje do 60%, ima i nešto stvari za bebe, bodija i majici dugih rukava, ako koju zanima. A u redovnoj ponudi imaju super slatke bodije, hlačice, pidžamice, onako po 2-3 komada u pakiranju. Na mašnice, na zvjezdice, na žirafice. Još se kontroliram, ali najradije bih kupila sveeee.

• Lala27
    26. Srpanj 2019. 08:56

Lavica Čestitam na urednom pregledu 😄

Tinchi Sve nekako mislim da je to to, ali izgleda da neću biti sigurna dok me ne udari baš onako jako 😁 

Grizli Eto, ja nisam ni mislila o tome, a sad me zabrinu. Beta mi je bila visoka, 12dnt 590, 19dnt 11 000.  Na kontrolama je uvijek sve ok. Ja sam i zakasnila za taj test svakako, ali sad me malo uplaši sa tom betom 

Lavica27
    26. Srpanj 2019. 08:59

Grizli hvala ti na objašnjenju! Ja sam rekla ako budu loši nalazi da idem na nipt testove ali mi ulijeva povjerenje kad mi je dr rekla da je njoj naoko sve ok. Kad bih znala referentne vrijednosti za papp i betu u ovom tjednu onda bi mogla znat kak se moje kreću. E rekla je da ne brinem jer mi je u prvoj trudnoći nuhalni bio 0.45 a sad 1.7 jer je sve do 3 normalno. Za kolko su vama nalazi iz petrove došli na mail?

Iva da znaš da sam si razmišljala gdje si :D

A mekic ću zaobići jer me sramota u 9 ujutro opaliti po hambiju hahahahah..nisam stigla na cekanju ni pecivo pojest, hrvatske tragedije😂

C1M4
    26. Srpanj 2019. 09:10

Joj cure bome ste se raspisale jucer otkad me nije bilo pa nisam sve ni zapamtila😅😂
    Josipa i Anna ja vjerujem da ce na kraju ispasti sve okej i takoder savjetujem dodatne provjere da budete 100% sigurne, a do tada ne razbijajte glavu bezveze dok se ne potvrdi, mislite na vase bebice drage moje i saljem puuuno pozitive.
    Neka od vas je pitala jel netko pitao zasto nece slike stavljati, ja sam poslala mail jos prije 3 dana, ali nisam dobila odgovor🤷🏼‍♀️
    Ugl. da vam javim sto su mi sinoc na hitnoj rekli, rekli su mi da je meni maternica vec sad otisla visoko gore jer bebica raste punom brzinom i mala sam(153cm😂) pa ima manje mjesta, a i zivahna je jako beba i zato tako boli sada, ali sce je to normalno i rekla je da po potrebi popijem slobodno normabel od 2mg da to ne moze stetiti, samo pomoci☺️ Sto se tice pojacanog iscjedka, pojacan je jer imam laganu upalu, tek pocetak hvala bogu pa sam dobila geonistin, 6 dana da koristim vaginalete i to bude rijeseno^^ Kaze da ima duge noge haha, spavala je kad smo dosli na ultrazvuk pa ju je probudila pa ce pocela odbijati s jeden strane na drugu pa je ispruzila nogice tu🥰 Sve u svemu, sve je okej s bebom i jos sam pod dojmom jer ne mogu vjerovati da raste mali zivot u meni koji se pritom i mice unutra🙈

C1M4
    26. Srpanj 2019. 09:14

Grizli istog smo misljenja sta se toga tice, ja sam isto odlucila da ne zelim raditi testove jer kako god da je, moja je beba sto god da bude^^ a u utorak idemo na mini anomaly scan te ako se pokaze da nesto nije okej, ici cemo na Nifty u tom slucaju, ali ovako ne zelim stres bezveze do kraja trudnoce jer ovo na uputnicu ionako nije nista ni 90% sigurno, a kamoli 100%☺️

TinchiSk
    26. Srpanj 2019. 09:18

C1M4, drago mi je da je sve ok, umirila si se sad i još vidjela bebu. Super!
    I ja sam sinoć poslala mail da pitam zašto ne možemo stavljati slike, vidjet ćemo hoće li odgovoriti.

• AnnA
    26. Srpanj 2019. 09:27

C1M4 e bas super da je sve ok. Sada mozes odahnuti.
    Lavice ja sam probir radila u ponedjeljak i nalaz sam dobila u srijedu navecer.
    Grizli ja bas zato i imam los nalaz probira. Visoka beta a nizak papp. I naravno da panicarim

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.