Hrabrice hvala na savjetu!
Baš sam htjela pitati jel još koja pila aspirin Protect jer sam baš čitala da se pije samo ako doktor kaže da se mora… meni je ona to propisala radi prošlih spontanih i samo dok ne dobijem nalaz trombofilije početkom 8.mjeseca… nije mi baš drago piti ih nakon svega šta sam čitala, ali valjda zna šta radi…?
Još iskustva netko?
E ali nisam pila taj protect nego obican🥴 ne znam jel to sto mijenja na stvari 🙄
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Joooj cure pa je ne vjerujem da je to beba 😍😍😍. Nemam osjecaj kao sto se opisovale leptirice ili pucketanje, pa si zato mislim da je do crijeva posebno jer nakon jela kad sjednem krene tsj osjecaj. Al ako kazete da je to moguce ☺️☺️☺️ bas sam happy! Ja ne znam zasto jos razmisljam o harmony testu, vjerujem vam da su nalazi super i bas osjecam da ovaj put mi mozak to procesuira i dalje samo zato sto sam paranoicna.
Recimo meni je gin danas objanila da cak i da ne zelim pobaciti bebu, a ne bi onda se trudnoca drukcije vodi ako se potvrdi beba sa downom i porod se priprema da na njemu bude pedijatar prisutan jer se takve bebe radjaju sa srcanim problemima te uz moguce probleme pluca, bubrega ili probave sta se onda odmah nakon poroda moze krenut sanirat da dijete ima sto normalniji zivot. I to je ono sto sam rekla da bi voljela znat ako vec je down da beba odmah po porodu dobi odgovarajucu skrb + educirat se o tome i svemu sto takvo dijete treba. Ja imam stvarno prekrasnu ginekologicu i zena sve u tanane mi objasnjava i umirila me da ona ne vidi nikakve indikacije za predloziti to, a mi nek odlucimo kako zelim. E sad muz stalno govori da ja odlucim ako ce mene to umirit, a ja imam osjecaj da mi samo mozal vrije ko ekspres lonac od hormona.
Cestitam curama sa urednim pregledima.
Nova ja sam pila andol pro (isto sto i aspirin) do 9tt onda su me prebacili na fragmine, isto kao preventiva zbog prijasnjih spontanih, a imam i blagu mutaciju. Ne moras brinuti samo vodi racuna da se pije otprilike 1g na 1 kg tjelesne mase. Odnosno ako imas manje od 55kg uzimas pola tablete. Beba tek u 12tt u potpunosti krene "uzimat" sve u tijelu kroz posteljicu kad se ona u potpunosti formira tj do krja 14tt. Tada postoji neka minimalna opasnost od utjecaja andola/aspirina na bebu jer prolazi djelomicno placetu. Bolje je pit dok ne dodje nalaz preventivbo nego da dodje do tromboze a mozes s tabletom to rijesiti. Ne brini komplikacije su jako rijetke.
Grizli virtualno te jako grlim!! Od sutra počinjem piti jer vjerujem svojoj doktorici a i čitala sam dosta pozitivnih iskustva sa tim aspirinom.
Ali nekako ti imaš tako umirujuću vibru da nisi ni sama svjesna 🥰
Tako sam zahvalna na vama cure, i na ovom forumu... tako mi je drago da sam vas našla 🙏🏼💋
Grizli kazes da osjetis te bublice samo nakon jela, e pa cuj kaj je rekao jedan ginekolog, stari ali iskusan.
Bilo je rijeci kako mu je dosla pacijentica i zalila se kako slabo osjeti bebu, prvo sto ju je on pitao bilo je kolko dnevno obroka ima, kad mu je odgovorila 3 obroka rekao joj je: kako ocekujes da ti dijete sretno skakuce po utrobi kad ga drzis gladnim 😂
Dakle daaaa, cim ti nahranis to malo cudo u sebi, ono je puno energije i javlja se, skakuce....
Nova ☺️ samo ti budi mirna. Ja sam bila jako skepticna prema lijekovima u trudnoci al sad kad vidim da uz sve te lijekove moja beba radi ocito show performans po trbuhu mi ne zalim ni jedne tablete, ni jednog uboda, ni punkcija na zivo, ni neprospavanih noci od brige sto svi ti hormoni i lijekovi ce napraviti bebi i kakva ce se roditi.
Angie joooj ❤️❤️❤️ pojela cokolade sad malo prije namjerno i legla i cekam i uzela watcher. I kad sam počela osjecat stavila watcher i srce lupa full glasno i jako blizu ocito koze jer inace otkucaje cujem kao da su jako daleko. Taaako da ocito vragolan(ka) voli klopu!
Ja isto te mjehurice osjecam od 16.tt i sad sam u 19. pa ih osjetim sve jace i cesce. Beba je ziva💞
Je li normalno imati povremene bolove skroz u dnu ledja? Nije me dosad to bolilo a znam da mnogi to pripisuju sirenju maternice...ostalih tegoba nemam..
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Grizli nemas pojma koliko mi je drago sto i ti konacno osjecas najljepsi dio trudnoce!! 🥰🥰
Bolovi u ledjima?? Ma jok, nemam ih uopce...😂😂
O yes kako da no....ustajem ko bakica od 70 godina, kad se trebam okrenut samo sto ne ricem ko krava pred teljenje i tak...bas sam si fitni okretna 🙈
Ajd dobro, umirile ste me...trtica mene boli, sad sam se sjetila da se tako zove...
A bas se hvalim neki dan jednoj zeni kako sam skoro na pola trudnoce a da me apsolutno nista nije bolilo...eto mi ledja sad fino...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Nova19, ja ti pijem Andol 100 zbog prijašnjeg spontanog i blagog oblika trombofilije, prijašnjih problema s venama. Doktor mi ga je uveo jer su me odbili za fragmine
Mala.le mene kriza nisko bole kad dugo stojim.
Angie sad ako je ako nije ja cu vjerovat da je i uzivat u tome. Hehehe
Sortiraj odgovore
Najstariji