ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinchiSk
    22. Lipanj 2019. 07:01

Jutro, cure!
    Joj kile... pa kud mi tako vikend započne 😂😂😂
    Ja sam na +2 zahvaljujući mučnini zbog koje sam jela sve živo što baš nije uvijek bilo zdravo.
    Sad se nadam da ću se uspjeti kontrolirati jer realno nemam povećan apetit od trudnoće, a i sad je sezona raznog finog voća i povrća pa to treba iskoristiti. 
    Sad mi je trbuh vidljiv već od jutra, ne samo navečer. Mislim da će uskoro svi moći primijetiti što nas čeka 😊

Angie1205
    22. Lipanj 2019. 07:36

Dobro jutro! Jeste se naspavale? Ja vec obavila shopping. Dorucak je u tijeku a za rucak cu fino slozit jednu salaticu sa piletinom i sirom, tikvice, krastavci, paradajzek...mmmm 😋
    Ah...kilaza... ja sam na +3,5. U samom pocetku sam ih dobila naglo a sad stagniramo. A ja sam valjda jedna od rijetkih koja bi volila podebljat kile pa da mi koja i ostane poslije poroda 🙈

• moki88
    22. Lipanj 2019. 07:46

Jutroo... bila sam odsutna i sad imala puuunooo toga za citati!! 
    Zao mi je curke na losim vijestima, suosjecam i sama sam prije 4 godine prosla taj gubitak. :( 
    Zato mi je ova trudnoca puna upitnika, straha... no, eto, jucer bila na pregledu, svi nalazi uredni, beba je spavala, srceko kucalo... sada smo 15+4... 
    IVA - I samoj mi je kao i tebi. Kad mi se piski, uzasno me pritisce u trbuhu i jos malo nakon sto ispraznim mjehur. Tu i tamo me boli u ledima i zateze me trbuh. Pocelo je prije tjedan dana i svaki dan sam si govorila da docekam petak i pregled, da je sigurno sve u redu, samo mi se sve rasteze jos i pritisce mjehur. I stvarno je tako... iako mi je sad vec u glavi tko ce docekati 24.7. kada imam iduci pregled. Taaakoo je daleko!
    Sto se kila tice, ja sam ukupno dobila 2 kile i gin je zadovoljna s tim. A iskreno ni ne jedem toliko, uhvate me mozda dva dana u tjednu kada bi jela sve i svasta, al u pravilu redovito i raznovrsno jedem. Nista pretjerano, nemam jos nekih zelja. Pasu mi uzasno salate sada, pa svaki dan radim veeliku zdjelu salate uz rucak. I paradajz juhu mogu jesti u potocima!:)
    Kako podnosite vrucinu cure? Ima li koja da je pocela oticati?

https://lmtf.lilypie.com/Ey22p2.png

Omerta
    22. Lipanj 2019. 07:53

Kad smo kod kila... I ja sam se nadala da ce mi nesto viska ostati nakon prve trudnoce, ali nema sanse, sve se istopilo brzinom munje, pogotovo uz dojenje i doslo cak do ispod pocetne kilaze koja je bila 46kg. Ja sam zapravo izgledala poprilicno zdravo u trudnoci. Vec godinama sam na isto kilazi tako oko 45,46kg. Nije to toliko ni strasno na moju visinu od 162cm, jednostavno takve sam gradje, gornji dio tijela nula masnoca, ali rado bi da mi je ostalo do kojih 5kg.

Nego, kako se borite ili ste se borile sa mucninama? Trikovi? Mene su u prvoj trudnoci gotovo zaobisle.. uglavnom je trebalo sto cesce nesto grickati i jesti, obavezno ujutro odma nakon budjenja jos u krevetu neki krekeri, stapici, digestivi.. Isto prakticiram i sad, ali puno mi je gore.. cak sam ok tokom jutra, prodje me, uspijem uglavnom doruckovati i rucati, ali onda odjednom posljepopodne pa do predvecer se zatvori apetit, krenu averzija, mucnina, mirisi, uzasan umor i za to vrijeme se drzim kreveta i lagano pijuckam hladni caj od djumbira, cuclam one smrznute vocne sladolede ko od vocnih sokova i neke bombonr od djumbira.. i opet obavezno stapici i keksi uz krevet dok ne prodje i apetit se otvori za neku veceru. A tek sam 6+4. Sta me jos ceka i kolko dugo ne znam, samo se nadam bez rigoleta jer tog se uzasavam! 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Angie1205
    22. Lipanj 2019. 07:56

Omerta ti kao da si opisala mene sa kilazom i visinom 🙈
    A zamisli...u 1.trudnoci sam dobila 20 kg, nakon mj dana sve se istopilo, bas sve! U 2.sam dobila 10 kg i isto sve otislo dosta brzo, sad se nadam da ce ostat koja jer sad su vec kao godine tu 😂

• njurko
    22. Lipanj 2019. 07:58

Jutro, evo razmisljam jel bi u maksimir na kavu ili ne stignem...idemo na svadbu danas, prva svadba za bebicu :) nosim stikle, a balerinke u torbi, bas me zanima kolko ce stikle potrajat xD haljina koju sam mislila obuc mi je mala oko trbuha, pa sam kupila novu hhhh isto sam mrsavica i ne bi mi skodila koja kila, sad sam na +2

Omerta
    22. Lipanj 2019. 08:09

Angie1205

Omertati kao da si opisala mene sa kilazom i visinom 🙈
    A zamisli…u 1.trudnoci sam dobila 20 kg, nakon mj dana sve se istopilo, bas sve! U 2.sam dobila 10 kg i isto sve otislo dosta brzo, sad se nadam da ce ostat koja jer sad su vec kao godine tu 😂

Da da, kazu kao poslje 30-e se prima, evo ja sam sad 31, krajem godine 32 pa eto vidjet cemo.. 
    Prva trudnoca prije 5 godina. Sa 46 dosla do 60 (rodila sa 38+2), vagala se 3 dana poslje poroda, odma 8 kila dole i ostatak se isto tako istopio. Isisala mala iz mene.  

Kad te netko vidi sigurno nebi nikad rekao da imas dvoje iza sebe i trece na putu. Koliko si tj sad?

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Angie1205
    22. Lipanj 2019. 08:19

Omerta ko me ne pozna ne vjeruje da su moje curke...a obje vec skolarke 😂
    Danas 13+5, busica mi se vec lijepo nazire, a ovo kaj sam dobila sve je u busi, dupetu i cicama 🙈
    Al stvarno jedem ko nenormalna, slano, kiselo mi jaaakooo pase, slatko samo voce mogu pojest. Junk food mi je tiha patnja al trudim se 😂

lala3
    22. Lipanj 2019. 08:25

DeeSB

lala3

Stelle123 i deesb u kojim ste tt? Ja sam sutra punih 19 tt, a kilaza -5.. bilo bi i veceg minusa da dragi nije dolazio 😄

Ja sam tek u 10 tj…zato se i nadam da cu to drzati pod kontrolom 😂😂
    Ali nisam imala problema s povracanjem tak da nisam nikako isla u minus. Jel ti imas mucnine pa si u minusu? Sigurno si vec pisala al ne mogu sve pohvatati. 😀

Ma znam gubim se i ja vise, ne znam ko je ko 😄, ali neka nas.. nisam imala mucnine osim kad putujem, onda je haos i to me prati evo sve do sad.. a izbacila sam slatkise, a o tome sam bila ovisnik i zato kg idu dole, mada sam to prestala jesti zato sto mi ne godi, nije mi nikakav gust da pojedem nesto slatko, drugo stanje definitivno 😂...
    Ja jedva cekam pregled u petak jer cemo raditi anomaly, ne mogu docekati da vidim bebu i nadam se da cemo saznati, je li djecak ili djevojcica 💙💜.. 

Grizli
    22. Lipanj 2019. 08:55

Jutro curke! Ja sa kilazom i dalje padam sad sam na minusu 6-6.5kg zadnjih par dana i nadam se da je to to i da necu vise gubiti. Toliko me prije trudnoce bilo strah dobivanja kila da cu im se sad veselit valjda. Nisam se bojala udebljat nisam neka frikusa za kg, nego zbog astme koja mi pocne doslovno divljati kad naglo dobijem kile. To mi se dogodilo 2 put i malo me to brine posebno kad me skinu sa decortina u 12tt.
    Omerta meni je nekih 2 tjedna bilo mucno svaki dan popodne pa sve do navecer pred spavanje. Pa mi je sestra dala savjet da jabucni ocat pomaze. Pocela sam za rucak uz obrok jest salatu sa jabucnim octom i navecer si sad znam napraviti jos jednu i zaista od kad to prakticiram nemam vise mucnine uopce. Sestra je cak znala u vodu staviti zlicicu octa pa to popit al meni se ne svidja pa ovako sa salatom mi je super. Sad dal je to placebo efekt ili stvarno pomaze ne znam al spasilo me. Inace prije nikad ga nisam volila ni mogla koristiti. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.