ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    17. Listopad 2019. 10:25

thinkpink1

Jutro curke i sretno danas na pregledima! Ja se vratila iz ordinacije i zbavila ovotjednu pikicu.
    Lorija navijam da te ne nazovu ni danas ni ikad😄
    Lunicavjerujem da si mirnija kad ti se bebita javila🥰
    Grizli tnx za info za kaufland ☺️
    Tko zna kaj sve treba od firme da se dobije naknada za dijete? I koliki je iznos? Ja vjerujem i nadam se da cu dobiti s obzirom da sam dobila i naknadu za bolovanje duze od 90 dana. Bar nešto, s obzirom na mizeriju od komlikacija od samog starta trudnoce…

Kako mislis od firme za naknadu? Mislim da to ovisi od firme do firme. Kod nas se preda jedan obrazac i prilozi rodni list i to je sve

Lavica27
    17. Listopad 2019. 10:25

Mikio mozda ti se stvarno okrenula pa je i logicno da ispod pupka nalazis otkucaje! Meni je u prvoj bila posteljica sprijeda i nisam ovako udarce sigurno osjecala tako da ti je do tog. Samo pod kraj budes to premjestanje osjecala i izoblicavanje trbuha jer im postane bas tijesno unutra. Mislim da ti je 90dana (kao porodiljni 45 dana a ne 45 radnih dana). Ajme prva šalteruša zimskih,koja čast🥰🤣🤣
    Damnarexx mene isto ceka u pon ili uto, samo kod mene u domu zdravlja. Sretno!

• Sarita15
    17. Listopad 2019. 10:26

Jutro cure. Sretno na preedima ko ima. 
    Lunica mene paranoja svaki put kad mali divlja da ce mi se ili bacit na trbuh ili nekako ga udarit bas se micem ili ga upozoravam ko papiga..uff...iako znam da su unutra zasticeni svejedno...ili kad trci prema meni vec se automatski rotiram da me direkt sa glavom ne pogodi u trbuh. Nagao je jako nikad sa njim neznas. Drago mi je da ti se bebus javio. 
    Mi smo dobilli taj stalak za kadicu i bas sam odusevljena sa tim jer za malog sam ju prenosila vamo tamo jer mi nespretno bilo u kupaonici a sad cu sve moc tamo obavit. 
    Next to me sam ja htjela i sa prvim zbog dizanja i reza ali smo dobili krevetic pa sta ce nam dva a sad opet stariji ide u veliki krevet pa sta da kupujem taj jos a ionako ga zbilja brzo prerastu ...a bas mi je fora eh no..
    Trudnicku knjizicu nemam imam papire a sa prvim sam ju imala i bas mi je fora cuvam ju i krivo mi sto ju sad nemam ali kao ne treba to vise ako imam papire
    Ja sam radila sama pa sam zatvorila privremeno jer jednostavno nije bilo druge. Tako da se vodim ko nezaposlena i spremam se za bitku sa centrom za soc skrb preko kojeg dobivam invalidninu jer po njima porodiljna naknada i invalidnina su previse novaca zajedno za invalidnu osobu pa treba ukinut nesto jer invalid jednako sto i prosjacki stap valjda sa kolicinom na racunu invaliditet nestaje smanjuju sta ja znam 😡 blazena drzava

mala.le.90.
    17. Listopad 2019. 10:39

miki0

Jutro cure! Sretno na pregledima!
    Ja spavala jutros do pola 10,ne sjecan se kad mi se to desilo zadnji put 😳😳 jedino me leda pocela posteno bolit, pogotovo ujutro.
    Lunica drago mi je da se malac javio 😊
    Lavica nam sve zna! I slazem se, ljubaznija je od teta na salteru s obzirom na nasa pitanja 🙈
    Meni pise u kolektivnom da za 90 dana bolovanja ide neka naknada od cca 3000 kn ak se dobro sjecam… Samo moram provjerit jel 90 radnih dana ili kako, koja je procedura… Nekako imam osjecaj da cu ja sve morat pokrenut da nebudu se sami toga sjetili. 🙄
    Slazem se za sve sto ste napisale za placanje komplikacija i drugih 6 mj… A toliko dajem od place za zdravstveno svaki mjesec a na kraju si placam privatno gin, vadenje krvi i zubara i sve ostalo. Sramotno!!
    Mi isto kadicu nemamo gdje, na masinu nemoze jer je ugradena u ormar, kada je niska, kupaona mala… Morat cu ju nosit ili u boravak ili u sobu 🤔
    Jedva cekam pregled u ponedjeljak!! Sad je vec 6 tjedana proslo i nemogu docekat! Pogotovo jer ju jako slabo osjetim, neznam jel to normalno s obzirom da vas vase bebe lupaju u svim smjerovima. Moja se javi samo dok lezim na ledima nesto njezno ispod nisko kod ruba gaca i evrntualno malo sa strane. Da nemam onaj baby watcher izludila bi valjda. 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ A i baby watcherom ju nadem samo ispod pupka. 🤷🏼‍♀️

Ja sam ti 30+6 i mali me bas ludo lupao sve vrijeme, a zadnjih 15ak dana samo migolji, ko neki mali gmaz hhh. Pretpostavljam da nema prostora, svakako je velika beba a i okrenut je dole. Pretpostavljam da je i tebi tako...
    Najgore mi je kad mi izbije sa strane, dodje skoro na ledja...a ja skakljiva, ooo Boze, samo da mi je rodit, ne mogu docekat vise😁😁

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Lavica27
    17. Listopad 2019. 11:37

Iva super je grudnjak!
    Nisam pratila ali jesi tI slozila torbu za  rodiliste i oprala si robicu?

Lavica27
    17. Listopad 2019. 11:52

Samo ti slozi torbu,bolje nego da muz hvata stvari,mozda bi isla na porod u svilenoj spavacici🤣🤣🤣

samonezelje
    17. Listopad 2019. 12:01

Jutro curke! Ja sam danas tak nekak bezvoljna i bez energije.. magla je jos a evo vec ce podne! Al bar sam napravila integralne kekse sa narancom i cokoladom jer vec dugo nisam nikakav kolac pravila pa mm gunđa stalno. Valjda ce me malo oraspolozit sad slatko. 😋 iva tak cu si i ja napravit tocan popis i to po velicinama jer mislim da bih mogla bankrotirat na svakoj slatkoj stvarcici koju vidim..

PetraB
    17. Listopad 2019. 12:13

Joj znate kaj naknade uopce nisu za komentirat...opcenito nasa pronatalitetna politika. Evo sogorica i ja imamo stvarno dobre place i porodiljni nam je "smrt"... Slazem se s nekim tko je napisao ako nista imamo placeno godinu dana porodiljnog ali badava to sve ako se ne isplati i masa ljudi se i dalje nece odluciti na dijete zbog toga. Ja sad imam pravo biti doma tri godine al ne pada mi na pamet jer nakon godine dana padam na onu naknadu od 2300. Tak da je plan da cure sa godinu i pol krenu u vrtic a ja delat. Sto vise zaradjujes, vise uplacujes u proracun a drzava ti vraca tako da i sve ostalo placamo vise jer kao mozemo... Ako napravite racunicu, na kraju vam manje ostane nego da smo doma na socijali... Jbg...nemojte me krivo shvatiti, ne podcijenjujem nikoga ali nam je politika u k...
    A sad sto se vrtica tice, samo da vas podsjetim da i o tome razmisljate... Zimske su bebice i niti jedna nece u 9. mjesecu imati navrsenu godinu dana, sto im je uvjet (sluzbeni) za upis. Mi prosle godine nismo dobili mjesto npr (u 10. je navrsio godinu). Tako da cete se vjerojatno, ako nemate veze za vrtic morati snalaziti s bakama ili privatnim vrticima. Evo samo jos jedna nebuloza naseg drustva.. Dam ti godinu dana al ti nedam da upises dijete u vrtic na pola vrticje/skolske godine 🤦🏻‍♀️

url=https://lilypie.com][/url

samonezelje
    17. Listopad 2019. 13:22

Da, Petra slazem se ovo za upis u vrtic samo na jesen je preglupo.. sreca pa cesto netko otpadne nakon par mj pa ak imas srece da ti se potrefi mjesto onda je super. Al to bi definitivno trebalo biti uskladjeno sa opcijama porodiljnog jer nije da ljudi ostaju trudni samo za Novu godinu! 😂

Damnarexx 🌺
    17. Listopad 2019. 13:27

miki0

Lavica27

Mikio mozda ti se stvarno okrenula pa je i logicno da ispod pupka nalazis otkucaje! Meni je u prvoj bila posteljica sprijeda i nisam ovako udarce sigurno osjecala tako da ti je do tog. Samo pod kraj budes to premjestanje osjecala i izoblicavanje trbuha jer im postane bas tijesno unutra. Mislim da ti je 90dana (kao porodiljni 45 dana a ne 45 radnih dana). Ajme prva šalteruša zimskih,koja čast🥰🤣🤣
    Damnarexx mene isto ceka u pon ili uto, samo kod mene u domu zdravlja. Sretno!

Ma i do posteljice je sigurno, vec sam bila pitala gin prije kad ju nisam 2 dana uopce osjetila pa je rekla da je normalno da slabije osjetim. Zato mi je i posudila baby watcher. 🤷🏼‍♀️ Jer ona ako se mice iza posteljice moguce da ja ne registriram pogotovo ako sam u pokretu. Sto mi je sad vec cudno s obzirom da aplikacija kaze da je sad beba oko 40 cm duga i ima preko kile, pa moras to osjetit nekako 🤔🙈
    Damnarexx ja isto 0-,al sam prrskocila ovo vadenje u 6.mj jer sam primila Rhogam zbog krvarenja tada taman, sad cu to u 8.mj raditi… Javis samo sutra koja je procedura, jel na istom mjestu ko i za krvnu grupu, od kad do kad se vadi krv, itd… Zaboravila sam od zadnji put 🤦🏼‍♀️
    Drzim fige za ogtt i ostalo!

Javim 🙂
    Al mislim da je to u Petrovoj, ako me pamcenje dobro sluzi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.