ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    17. Listopad 2019. 13:29

Cure, ja sam danas bebu bas cudno osjetila. 
    Kao da se spustila dosta nisko i lupila me. Ne mogu opisat tocno mjesto, u zdjelici unutra, izmedju pipice i guze 😵🙈 
    Nista me nije zabolilo, samo cudan osjecaj 🥺 
    Jel koja osjetila slicno? 

• Kengurica
    17. Listopad 2019. 13:39

Petra nazalost si sve u pravu. Jos jedna stvar, dijete koje ostaje do 16-17 u vrticu je rijetka biljka. Svi ili bake organiziraju ili placaju zene da skupi dijete ranije ako sami ne mogu jer ti se nabija pritisak ako samo tvoje dijete i njih par ostaje duze. Ja isto patim sto se place tice jer sad dobivam jedno 40% moje fiksne place, a do su jos bonusi itd.. U onih drugih 6 mj porodiljnig ce to jos gore biti. Taman mi kredit i dio rezija pojedu ovu naknadu.

Omerta
    17. Listopad 2019. 13:45

Evo jos jedne sove koja nocas nije spavala, svega 2-3 sata. I taman da cu zaspat, a bebolinka lupka na sve strane... Tako da cu danas biti zombi. Sad cekam na redovni pregled kod gin, nisam bila sigurna koji cu dan pa zato nisam nista govorila. Moguce da cu dobiti uputnicu za ogtt da obavim u sljedecim tjednima. A trebalo bi ponoviti i KKS + TSH.

Damnarexx, mislim da ti je to normalno, oni su ko mali akrobate unutra.. i ja vec nekad osjetim kao da mi skace po cerviksu il mjehuru.. sad ce to postajat sve tjesnije pa mozemo svasta ocekivati.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• lucille9
    17. Listopad 2019. 13:52

Joooj, ja sam isto jadna radi iznosa naknada. Moja ne pokriva ni kredit. A za vrtić- malu smo upisivali s 13mj. jer nemamo baka ni deda u blizini; nije dobila vrtić radi primanja (inače smo imali najviše bodova radi rada u smjenama, pokjnih baka, dede invalida i drugog parkinsoničara). Onada sam 'popizdila', budući da sam znala dio ekipe koja je dobila vrtić a doma su, pa sam kulturno priprjetila. Drugi dan je bila na listi. Unatoč tome, još me to 'boli'. Normalno, dok je vrtić počeo pola djece je ispisano jer je državni vrtić, nema individualnog pristupa, ili nije renoviran ....i ostale gluposti

• lucille9
    17. Listopad 2019. 13:54

damnarexx, moja je negdje u 26tt s nogama udarala dolje, imala sam dojam ko po međici; u to vrijeme sam išla na UZV i baš ju je prikazao kako s obje noge dolje udara. Presmješno.

Grizli
    17. Listopad 2019. 14:01

Joj ne znam ja sam se dugo borila sa tim osjecajem nemoci na naknadi na koju bi isla da odem na komplikacije. Sva sreca pa ne moram iako nikom nije jasno da ja kao privatnik za svoju firmu ne napravim to da odem, a kao idem raditi svejedno. Reko ja svoj poso, firmu, obitelj volim zaista, al sve dok ja znam da firma tako normalno posluje ne pada mi napamet. Meni u korist ide sto mi vec dugo planiramo bebu pa sam ja vec 3 godine stopirala isplatu si putnih troskova za sva sluzbena putovanja jer mi nisu trebali i znala sam da ako budem morala na komplikacije da ce mi primanja biti pusiona, meni je toliko skoro samo kredit za stan. Pa sam se bar s tim osigurala da onako tjedna prije nego odem na bolovanje zovem knjigovodju da mi isplati sve zaostatke. Pa ce nam bar to pokriti dobar dio koji cu izgubiti od place. Zao mi je da mnoge od vas nemaju takve srece ili bar dobre firme kao neke sto imaju pa da hoće vam isplatiti onih 10.000 kn nagrade. Al ja sam si poslije opet mislila ma cak i da mi nedaju nista mislim da ja ne bi nikad odustala imati svoje dijete. Barem jedno bi imala pa makar tih 6 mj zivila ko prosjak dok sam na porodjajnom. Nema tih novaca koji bi mene sprijecili da ja imam moje dijete iskreno. Istina teze bi se odlucila za drugo, trece... Al za prvo mi to nije nikakva stavka u odluci.
    Za vrtic nemam pojma kako je kod nas, mene veseli da su najavili u selendri di zivim da će ove zime napraviti vrtic sta mi je doslovno 3 min pjeske od stana. A ako budemo morali cekat 9.mj za upis nemam pojma sto cemo, morat ce baka i nona uskociti iako nisam pristasa da dijecu cuvaju one, al to je u mojoj glavi samo valjda. 

Lavica27
    17. Listopad 2019. 14:01

Damnarex taj neugodan udarac i ja vec dugo osjecam,normalno je...
    Iva dok se nije donijela ta odluka o neoporezivom.iznosu do 10000 imali smo mislim 3300 naknadu jednokratnu plus 1000 mjesecno onih drugih sest mjeseci. A kako je Maric ppvecao neoporezivi iznos odmah su to digli. I tipa da oba roditelja rade kod nas,oboje dobiju taj iznos sto je stvarno lijepo. Al to je do kolektivnog ugovora koji nas "cuva".
    Ja se veselim prosincu jer ide bozicnica,dar za dijete i povrat poreza da smetnem misli s ove shitne naknade🙈🙈
    Samonezelje i Iva,zato sam ja cim smo stavili malom ormar sve po brojevima slozila i onda si dopisala tipa 2 pidjame 62, odjelca bodiji i slicno. I sad kad sam u shoppingu pa usput kupim samo krizam... 
    Prijavljujem cudan simptom dva dana za redom. Odjednom me takva slabost uhvati (podlaktice do dlana), mucnina uzasna i kao da cu povracat svaki tren i prodje za par minuta,moram leci... jasno mi je da sam npr na pocetku al sad u 25.tt? Jel moze imat veze sa zeljezom? Bas ga idem vadit slj.tjedan...

mrgud_zg
    17. Listopad 2019. 14:02

E a super mi je i ovo da se kao dobiva 100% prosjek place. Samo kaj to nije istina. Nama recimo skidaju odma prijevoz, i razne dodatke. 
    A bas zvog vrtica smo mm i ja razmisljali uzet jos onih 2 mj dodatnog roditeljskog jer nisam sigurna da cu imat baka servis, a za tu razliku od place do naknade bi vjerojatno placala tetu cuvalicu. Al dobro, stignemo o tome jos Razmislit

Lavica27
    17. Listopad 2019. 14:07

E da vrtic. Mala mi je rodjena u 4.mj i javila sam se u privatni kad je imala 2-3 mj da mi cuvaju mjesto pa je isla tamo do  jeseni pa u gradski.
    A sad je bila neka hajka u gradu i sad pustaju svu djecu u vrtic kako koje dijete navrsi godinu dana pa ajde bar ta razlika u trosku manje,ner privatni mi je 1500 a gradski 675,  sa dvoje djece je to poprilican trosak... kao da imam kredit :/
    Kengurica i to je istina. Ja ne znam kad ti ljudi kupe djecu. Moj m kupi u 16.00 i njih je par u grupi. Ja kad sam se ubijala i zurila s posla da stignem u 16.50 bila bi tamo sama... injos tinznaju dobacit "ah ostala je sama"🙄 Kao da namjerno to radim! Grizli ma sumnjam da ljudi zbog tih naknada ne idu na dijete,vise ovalo svi volimo malo pohrackat sustav pa smo ori miru neko vrijeme😂

mala.le.90.
    17. Listopad 2019. 14:08

Lavice ja sam ti anemicna i imam taj problem s dlanovima, zglobovima i tome slicno..provjeri zeljezo, vecina je trudnica u visoj trudnoci anemicna..

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.