Lunica znam zenu koja je u 8.mjesecu nasred ulice pala na stomak i sva prepadnuta otisla na hitni prijem, i kad je rekla doktoru sta je bilo, on se nasmijao i rekao; ne brini, pala si na jastuk😀
Zasticene su bebe, ne brini...
Mi imamo velik stan i puno prostora a odlucili smo se za Brevi premetalicu i kadu jer je prakticna, lagana i sklopila...
One djecje komode za namjestaj su mi bacanje love...i ne znam kud bih s njima za par godina...
Ove Brevi mozete drzati i u wcu i imate crijev za ispustanje vode tako da ne morate same nositi kadu punu vode..
Platila sam je u BiH nekih 600 kuna, povoljno je..
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Jutro, sretno na pregledima cure, Lorija 🤞 da te ne zovu za nalaz. Iako ja ne bi izdrzala ja jedva cekam svaki put saznat nalaz. Nemam problema s time kakav je da je samo mi reci jer inace ne vidim svrhu tog vadjenja krvi. Neke pute sam nalaz vidjela i prije dr jer ih stave na e-gradjani, al ja svejedno nazovem da pitam dr misljenje.
Next to me krevet mi je prijateljica nudila jer ga je ona kupila a malac ga jako brzo prerastao tako da su ga koristili valjda 3mj.al kad sam ga vidila zakljucila da mi to ne treba jos pogotovo sto on nama ne bi uopce bio priljubljen uz krevet. Za njega, bar ovaj nje, krevet dole mora imat prostor, a nas je dole sa spremnikom ispod podnica tako da je do poda bocna strana zatvorena i taj krevetic bi mi ostao nekih 10 cm od kreveta zapravo sta mi je totalno bezveze. Mi planiramo zarotirat krevet u spavacoj za 90 stupnjeva da krevetic stane pored moje strane normalno, a da mogu normalno doc do kreveta. Srecom da soba je dobrih dimenzija iako po kvadratuti je svega 12m2.
Od ponedjeljka u Kauflandu ce imati stvari za bebe svega robe, skafandere, posteljine, kadice... Gledala katalog bas slatkih stvari ima.
Lunice nadam se da ste dobro ti i bebica!
Kadicu cemo mi drzat na ves masini kad budemo kupali bebu. Stokke sklopiva tocno mi stane na masinu a odmah blizu je lavandin za izlit, a i ako ne budem mogla ostat ce na masini pa ce mm s time se poslije rijesavat.
Lunicaznam zenu koja je u 8.mjesecu nasred ulice pala na stomak i sva prepadnuta otisla na hitni prijem, i kad je rekla doktoru sta je bilo, on se nasmijao i rekao; ne brini, pala si na jastuk😀
Zasticene su bebe, ne brini…
Mi imamo velik stan i puno prostora a odlucili smo se za Brevi premetalicu i kadu jer je prakticna, lagana i sklopila…
One djecje komode za namjestaj su mi bacanje love…i ne znam kud bih s njima za par godina…
Ove Brevi mozete drzati i u wcu i imate crijev za ispustanje vode tako da ne morate same nositi kadu punu vode..
Platila sam je u BiH nekih 600 kuna, povoljno je..
Lunica nemam iskustva da mi mala padne na trbuh ali me znala nekad u noci u snu tako sutnuti nogom sa sam sigurna da ce joj brat jednog dana vratit sve😁 Nadam se da si je osjetila dosad😘
Mala.le.90 isla sam guglat tu sve u jedan Brevi,osobno nisam fan tih otvorenih jer ne volim da mi se sve vidi,a iako imam mjesta u kupaoni to bi mi zakrcilo prostor poprilicno. Ne znam kako druge kade imaju al moja ima isto otvor na dnu i crijevo smo uzeli za desetak kn. Srecom danas ima milijun izuma pa su klasicne prematalice poslije promjenjivi u radni stol i sl. Ili uzmes klasicnu komodu pa gore nastavak samo za prematanje. Tako imam ja i dobro mi dodje za skladistenje njene posteljine a nekima i robice..
Losa nek si se ti ispuhala🤣
Hvala cure ☺ javlja se , bas sam se bila prepala..nije mi se tako nesto nikad dogodilo...ugl..necu ici na pregled..vec sam isplanirala sa odem..ali lupka on☺
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sto se tice naknada i komplikacija, apsolutno se slazem da je to totalno demotivirajuce za svaku zenu koja ima vecu placu. Zato ja nisam htjela ic, dok god sam dobro. Iako priznajem da mi je zadnjih 10ak dana postalo stvarno vec tesko sjedit po 8 sati. Al jos prije mjesec dana sam bila pola vremena na terenu bez problema. Tak da mi je ovo optimalno 45 dana plus malo go, da se ide malo manje od 2 mj
A sto se tice porodiljnog. Mm i ja smo rqzmisljali cak da ja idem 10 mj a onda on 4. Ako dignu tu naknadu na 5600. S obzirom da ce bit sred zime, nemam pojma kaj cemo s vrticem, bar da si nekak produzimo jos 2 mj. Al otom potom
Moja firma isto daje nagradu za dijete. To se zbilja ne mogu pozalit 😁
Dobro jutro cure 😊 dobre vijesti za ujutro, sjele komplikacije na pbz 😊
Jutro curke i sretno danas na pregledima! Ja se vratila iz ordinacije i zbavila ovotjednu pikicu.
Lorija navijam da te ne nazovu ni danas ni ikad😄
Lunica vjerujem da si mirnija kad ti se bebita javila🥰
Grizli tnx za info za kaufland ☺️
Tko zna kaj sve treba od firme da se dobije naknada za dijete? I koliki je iznos? Ja vjerujem i nadam se da cu dobiti s obzirom da sam dobila i naknadu za bolovanje duze od 90 dana. Bar nešto, s obzirom na mizeriju od komlikacija od samog starta trudnoce...
Jutro cure 😄
Ja nemam jos problema sa spavanjem. Odgulim do 10 svaki put kada mogu 🙈😂
Sto se tice trudnicke knjizice, ni ja ju nisam dobila. Kupila sam si fascikl sa onim prozirnim stranicama i sve si papire tamo stavljam i imam na jednom mjestu, super prakticno🙂
I jutros me razveselila uplata sa HZZO 😍😍 ocekivala sam oko 20tog, al iznenadili su. Iznos nije bajan, al izgurat cemo 🙈
Ja sutra idem u Petrovu na Test senzibilizacije, ponovno (6mj trudnoce pa opet u 8mj). Jer sam 0-.
U ponedjeljak idem na Vuk Vrhovac KKS,FE,TSH,OGTT. Sve u šutu obaviti.
Držite fige za OGTT, lagano ga se pribojavam 😵🙈
I da, cure sretno na pregledima 🤞🤞🤞
Meni pise u kolektivnom da za 90 dana bolovanja ide neka naknada od cca 3000 kn ak se dobro sjecam… Samo moram provjerit jel 90 radnih dana ili kako, koja je procedura… Nekako imam osjecaj da cu ja sve morat pokrenut da nebudu se sami toga sjetili. 🙄
Ja sam dobila naknadu za bolovanje duze od 90 dana. Mora biti bez prekida i ulaze i subote i nedjelje. Dobila sam 3300kn i mislim da je to maximum koji mozes dobiti. Mislim da oni rade obracun po koeficijentu i godinama staza, tak nekak... Kod mene ide automatski, nisam morala nista, dok je frendica koja radi na drugom radnom mjestu morala nosit potvrdu od primarnog ginekologa na kojoj pise od kad je na bolovanju i svrhu nosenja lijecnicke potvrde. Jos je na poslu morala ispunit neki obrazac. Najbolje bi bilo na nazoves računovodstvo ili obracun placa i provjeris s njima dal treba sta dodatno od papira, da te ne šeću...
Sortiraj odgovore
Najstariji