Dobro jutro i sretno svima danas :)
Ja se jutros nakratko probudila dok je dragi odlazio raditi i zaspala sve do sad tako da to racunam ko skoro prospavanu noć😁
Samojed moj je jutarnji tip,obavezno se rita rano ujutro ali i tokom dana a navečer baš slabo ili tek kad legnem spavati tako da ga je dragi uspio samo jednom osjetit.
Za zubno meso se čudim sto mi više ne kvari no inače,imam parodontozu tak da sam čekam kad ce krenut ispadati nakon trudnoće kao što kažu.
U Lidlu nisam bila al je zato svekrva otisla i kupila carapice i bodice,kaze da su ovi plavi taman boja za građevinara 😂😂
Od vaših prehlada i meni se nos štopa 😂 Krećem preventivno na limun i čaj
Jutro cure! Sretno danas na pregledima!!!
Kako pratim 'trudnoću po tjednima', čist iz psiholoških razloga a i da pratim razvoj; uglavnom što se tiče unosa vitamina i ostalih stvari, spominje se unos kalcija. Da li koja nadoknađuje dodatno kalcij ili isključivo mliječnim proizvodima?
Uzimam prenatal od Solgara, a u njemu ima dosta kalcija (zato i jesu tako ogromne) 652mg u 2 tablete, sto je 82 %PU. Nekad popijem jednu, nekad dvije, tj. pregrizem u ustima jer mi je fobija gutat cijele. Ne konzumiram nista mlijecno posto sam veganka, ali kupim nekad one biljne zamjene, napitke na bazi soje, zobi, badema koji u sebi takodjer imaju dodane vitamine i 120mg kalcija na 100ml. Osim toga nije kalcij samo u mlijecnim proizvodima... Tofu, kelj, bademi, suhe smokve itd.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Jutro curke i sretno svima danas 😃
Inace nemam problema s kiselinom u zelucu, al nocas...🤦🏻♀️dotukle me sinoc mandarine, a rekla sam sama sebi samo jednu da mi utaži žeđ, pa sam smazala pola mrezice🙈🙈🙈
Tako da sam danas opravdano produzila sa spavanjem🙃
Paradentoza 👿 imam je i ja i vec mi je jedan zub prdnuo nakon 2.trudnoce. A kod mene je uvijek sve bitnije osim mene same tak da ga jos nisam sredila do kraja 🙄
Mare ko sto kazes i sama cekam da vidim stanje nakon ove trudnoce a onda ima da gostujem kod zubara svaki dan 🥴
Bok cure, upadam ja vama s jesenskih 😊 Nadam se da svima sve super napreduje!
Htjela sam samo napisati, ako neka koristi utrogestan, ja sam prestala s njima a ostalo mi malo vise od pola kutije, pa ako netko hoce, da ih ne bacam. Znam da su besplatne i inace, al eto, nekako mi zao to baciti. Eto, ako ima koja da zeli, Zagreb, oko Crnomerca podrucje, javite se 😊
Curke, hvala za danas, ja imam u 14h pregled. Jedva čekam 😀 Ne stižem vas ispratiti, uvijek kasnim nekoliko stranica, ali pročitala sam površno, vidim da ste sve dobro, samo malo brinete oko tih mjera i termina, mada mislim da ništa od toga nije tako bitno, beba se malo pomjeri i dobije se pogrešna mjera, samo ne znam zašto ginekolozi dižu frku oko svega, znaju da smo sad osjetljive. I vidim da vam je hladno, kod vas već zima stigla, kod nas je sunčano i ugodnih 19 stepeni danas, pa mi sve baš prija 😊
I nama je nocas bilo hladnije, pretanak pokrivac, tako da od danas obavezno deka ispod! Iako suncano, i vani se osjeti da je svjezije.. taman za prehladit se. Vidim da ste sve nesto bolezljive.. Ja isto smrcam i kisem, al mislim da je to jos uvijek od alergije na ambroziju.
Lorija, mozes me dodati na listu, potvrdili su mi sad na mail za anomaly scan, 03.10. i to 8:45 ujutro!! Valjda nece biti previse guzve i nacekavanja... I idem sama posto je dragi taj tjedan na putu tj.vraca se taj dan al kasno navecer. Tko od doktora radi taj uzv na Sv.Duhu? Samo da nisu neki zbunjeni specijalizanti..
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Lucille9ja sam bas u utorak bila na pregledu u Ginekosu i dr.mi rekla za vitamine da sto se nje tice bitan je jedino unos folne i joda,a ovo sve ostalo da je natjecanje farmaceutskih tvrtki i da nam ti silni vitamini samo rade probavne probleme i tesko su probavljive. A bas sam pitala za kalcij jel treba. Po njoj nista ne treba , samo zdravo jesti. A slicno su mi rekli i u Repromedu prije mjesec i pol. Ja pijem Novalac jer ga ionako jos imam, ali sta cu poslije ne znam…
Folna je bitna u prvih 12 tjedana i prije zsceca... kasnije ne toliko. Kasnije je bitna omega a skroz pred kraj i zeljezo ako manjka. Tako da se bas i ne bi slozila s ovim preporukama.
Lucille9ja sam bas u utorak bila na pregledu u Ginekosu i dr.mi rekla za vitamine da sto se nje tice bitan je jedino unos folne i joda,a ovo sve ostalo da je natjecanje farmaceutskih tvrtki i da nam ti silni vitamini samo rade probavne probleme i tesko su probavljive. A bas sam pitala za kalcij jel treba. Po njoj nista ne treba , samo zdravo jesti. A slicno su mi rekli i u Repromedu prije mjesec i pol. Ja pijem Novalac jer ga ionako jos imam, ali sta cu poslije ne znam…
Folna je bitna u prvih 12 tjedana i prije zsceca… kasnije ne toliko. Kasnije je bitna omega a skroz pred kraj i zeljezo ako manjka. Tako da se bas i ne bi slozila s ovim preporukama.
ja sam samo folnu do 13 tj sad vise nista ne uzimam
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji