ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lucille9
    11. Rujan 2019. 14:20

Danas su mi brisevi gotovi, baš sam jadna. Napokon se riješila Ureaplazme (jeee) ali sada imam E.coli, rezistentni soj. Koma

• Kengurica
    11. Rujan 2019. 14:28

Iva smedje je uvijek staro. Sretno ti bilo, neka nije nista.
    Losa vidis ja od svih zena koje znam na mirovanju su bile dvije, jedna zbog jakih problema s venama, druga zbog opetovanih pobacaja. Na mom poslu svi rade do kraja, prijateljica, sogorice svi radili. Vjerojatno kod nas zene s manjim placama ipak ostanu doma radije nego dasu u stresu ili recimo kako ce frizerka raditi u tim parama otrovnim. Nije bas da su nam ginekolozi panicari nego srecom imamo i tu opciju. Smrt novorodjencadi, morbiditeti i gubitci trudnoca su u nas u manjem broju nego u vecini straih zemalja. Upravo zato sto imamo bolju antenatalnu skrb, smijemo ici na bolovanje te imamo omoguceno vise od tri osnovna pregleda u trudnoci čak i preko HZZO. 
    Bas je na tecaju to i doktorica rekla. Dakla je za primjer da se trudnice nakon amnio vise nadziru, a u Engleskoj kaze da jutro radis, oko podne ti rade amnio i vracas se raditi. Pa to je katastrofa. Ako nam lijecnik kaze da mirujemo to je s razlogom, ako samo napise mirovanje zbog bolovanja to je drugo. Treba ga uvijek pitati. Meni je moj za prvih 12 tjedana rekao da moli da najvise vremena provedem u krevetu, a smijem cca pola sata setati dnevno i obavljati sitnije stvari. S razlogom.

• Kengurica
    11. Rujan 2019. 14:32

E i prenatalni testovi. Ne kazu oni da je dijete savrseno i da mozemo bezbrizno do kraja, oni decidirano testiraju tri najcesca sindroma, a NIPT testovi nude i jos par sindroma. Dakle bezbrizan mozes biti samo oko toh sindromasto ne iskljucuje ostale rijetke sindrome, bolesti i anomalije. Kako su Down, Edwards i Patau zapravo česti omoguceno nam je testiranje. Kombinirani probir je samo 85% tocan, odnosno na 100 testiranih zena 85 ce dobiti tocan rezultat. I to ti dobar ginekolog mora i objasniti prije testiranja. 

samonezelje
    11. Rujan 2019. 14:33

babyD  ja imam i vlažni papir na popisu. i još imam više pari čarapa/stopalica, gaze sterilne za brisanje rane (ako zatreba), kućni ogrtač i par plastičnih čaša i par vrećica za zmazani veš.
    jel ima još igdje za kupit jeftikana japanki ove sezone?
    od higijenskih potrepština sam stavila na popis i britvicu za pazuhe, al nez kolko je to realno.. a opet teško mi je zamislit da ću tam bit dlakavih pazuha danima..
    još mi je rečeno da je u baby torbu osim navedenog i robice, dobro ponijet još i koju tetricu, i octenisept ili nešto za pupak (ovisno o bolnici, jer često tam ničega nemaju ili nedaju..)

PetraB
    11. Rujan 2019. 14:33

BabyD 💙

Gledam sada Zewa ima u ponudi vlazni toaletni papir ! pa me zanima dal je mozda bolje to spremit za bolnicu umjesto role papira bas .. neznam ako me budu sivali kako cu se brisat papirom nakon mokrenja

Vlazni toaletni papir se ne preporuca jer se rana treba susit. Lagano ces "tuftat" 😅 nakon nuzde i to je to iako vjeruje mi brisanje ti nece stvarati problem, samo piskenje je puno gore. Ali htjela sam vec napisati pa sam zaboravila, uzmite obavezno dezinfekcijske maramice za kupaonicu. Ja sam sto se wc-a tice koma i nema sanse da bi mogla sjest na wc iza nekoga tak u bolnici a nakon poroda zaboravite piskenje u cucnju 🤣, bar je meni tak bilo. Ja nisam nosila japanke ni slape za tusiranje vec sam isto prije svakog tusiranja sa tim maramicama pobrisala tuskabinu. Ja sam vir ulozaka potrosila sigurno 10 paketa samo u bolnici al ja sam bolesna na to pa cim vidim tockicu mijenjam, jednostavno nemrem drugacije 🙈🤷‍♀️ a stavljala sam 2 jedan za drugim i onda jedan jos na sredinu na njih... Imam fobiju da mi procuri i kad mengu imam tak da meni bi bilo bolje da pelenu stavim 🤣. Pokusavam se sjetiti sto mi je falilo recimo  sad ne mogu. Ak se sjetim necega javim... Wc papir tece u potocima. Muz je rekao da svi u bolnicu idu sa sokovima i hranom jedino on samo uloske i wc papir nosi 🤣🤣🤣.

url=https://lilypie.com][/url

annika
    11. Rujan 2019. 14:42

cure, pozdrav svima.
    Koliko sam uspjela popratiti, više manje je sve ok- Iva, držim fige da je samo neka kapilarica. Goga, drago mi je da se stanje sa CIN-om nije pogoršalo.

Vezano za ranu i wc papir ja ću vam otkriti što je meni sestra u bolnici poslije drugog poroda otkrila, i još sam poslije toga par puta čula. Rana peče od mokraće ko vrag, ali navodno brže zacjeljuje. Kako i zašto, ne pitajte me. Poslije samo potuftat i to je to.

Ja sam prekjučer nakisla i vjetar me propuhao, osjećam prepone i kišem ali ovako sve ok

[iimg]

mala.le.90.
    11. Rujan 2019. 14:44

Iva mislim da je to nesto bezazleno, ali javi se lijecnicima da budes mirna. Zasad samo lezi...
    Sto se tice ritma u trudnoci, mislim da se svaka treba ponasati u skladu sa svojim stanjem. Osobno, ja se bas super osjecam, radim po kuci punom parom, vozim auto non stop, osjecam se nekako pokretno i snazno. Bebu osjetim, nalazi su mi uredni, zdravo se hranim, dobila sam svega 2 kila na svoju kilazu, sve mi beba uzima.
    Al u slucaju da osjetim neke tegobice, povlacim se i mirujem...
    Sto se tice pregledavanja, meni je doktorica rekla da me do poroda nece vaginalno gledat, ne nosim nisko i nemam bolova, po njoj tijek trudnoce ide normalno...
    Ja sam se opustila konacno, ne citam gugl, vec ulazim brzo u 7.mj i neka bude sta treba biti, ponasam se normalno jer je sve ok, a otkako sam se psihicki opustila, tako nekako i vise uzivam u trudnoci...
    Netko je super napisao ovo u vezi omjera dobrih i losih ishoda, uvijek se stavlja naglasak na neke tragedije i izdvojene slucajeve, a zapravo vecina nas iznese i rodi zdravu djecicu.
    Malo sam oduzila ali puno se tema nakupilo😀

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

samonezelje
    11. Rujan 2019. 14:55

kolko sam skužila, vlažni papir je potreban zbog klistira.

11. Rujan 2019. 15:04

japanke sam uzela 😂 gadljiva sam na wc-e i tus kabine pogotovo u bolnici .nista onda uzimam papir rolu i jedan vlazni cisto da se nadje .. 
    carape sam spremila kao i papuce za po sobi .. 
    i 2para svojih gacica malo dubljih nemam pojma zasto al eto .. kao nemogu ja bez njih 
    tetrice sam uzela 
    a ovo za pupak kod nas ne treba samo vlazne maramice ,pelene i krema za guzu .. uzela sam ono ato planiram i dalje koristit 
    Pampers pure vlazne maramice i premium care 2-5kg pelene .. pa cemo vidit ako ce falit muz/mama ce
    donit jos .. 

annika
    11. Rujan 2019. 15:05

samonezelje

kolko sam skužila, vlažni papir je potreban zbog klistira.

ma netko je pitao baš za brisanje poslije mokrenja i kod epiziotimije. 

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.