Goga super da sve miruje 👌 nek tako i ostane
Iva jooj meni ajde drzi se disi slusaj bebu odmaraj i bit ce sve ok ..na koncu ako treba zoveh hitnu i nek te vozi .
Slazem se vani vaginalno ni ne gledaju do pred porod...pitala sam frendicu 34tj jel sve ok jel zatvorena rekla da valjda je da oni to ne gledaju...meni recimo na nalazu pise Mirovanje! a gin rekla sve ok sve normalno radi jedino ne dizi malog i to je to. Isto mi pise na svim nalazima iz prosle trudnoce pa nisam morala mirovat nikako. Imam neku ideju da njima to komp izbaci van vec po defoltu. Recimo i na svim nalazima i sad i prije mi pise dane upite u prehrani i vitaminima a nitko zucnuo o tome nije.
A sto se ulozivosti tice prema mojoj dok god je unutarnje usce zatvoreno i beba nije prenisko da pretisce niti ne cerviks skracen to vrh prsta pol clanka to je njihiv neki podatak koji njima znaci a nama ne igra kao ulogu dok ne kazu drukcije. E sad budi i pametan i pozitivan...
Sta se mirovanja tice, mislim da je to u Hr po difoltu kad si trudan... no dali je to nuzno je druga prica. Ja sam na mirovanju po doktorovom od pocetka, mislim da je to i njihov nacin da se ograde ako nesto de krivo.
Sta se mirovanja tice, mislim da je to u Hr po difoltu kad si trudan… no dali je to nuzno je druga prica. Ja sam na mirovanju po doktorovom od pocetka, mislim da je to i njihov nacin da se ograde ako nesto de krivo.
To nekako i ja mislim.. Ja jos radim i osjecam se dobro i svi nalazi i bebica super, a ginekolog me svaki pregled, ukljucujuci prvi kad sam bila 7+3 pita: "radite? ćemo otvoriti bolovanje?"
[/url
Ja sam u prosloj normalno radila,prala prozore 30 tjedana trudna, glancala.kucu, svuda me bilo,nije inzistirao na mirovanju. Sad me svaki put pitao hoću bit doma jer mislim da i on malo titra zbog svega prije pa da ne bi bilo da me nije upozorio. Sad sretnem mamu od poznanice i kaze eno je leži 22t trudna,strogo mirovanje počela se otvarati. Pa si mislim jesu se uvijek sve žene otvarale a tad nisam bila u djiru pa nisam slušala ili odjednom većina mora mirovati?
Kod mene LoSa je bio "problem" jer je tjedan dana mi je nalaz napredovao od zatvorena do uloziva za vrsak prsta. Ah...ko će ga znat. Vidim u pon stanje..
Cure super za dobre preglede 💪🎉
Iva miruj do popodne, drzim fige da nike nista 🤞
Losha ja bi isto preskocila bazen. U zivotu nisam imala nikad nista i onda mi sad u trudnoci nasli ureaplasmu. I sad kad sam je izljecila mislim da nebi za sve pare ovog svijeta usla u bazen 🙈 cisto iz neke predostroznosti 😬
Mene recimo moja gin ni na jednom pregledu jos nije pitala dal bi htjela na mirovanje. Cak mi je prije ljeta rekla kako je sve ok i da mogu sve kao da i nisam trudna 😊 a kod mene na poslu (velika drzavna firma, ok su nam uvijeti) recimo manje vise sve zene rade do kraja, u zadnje 3 godine je bilo 6 trudnica od kojih je 5 radilo do kraja a jedna je imala problema sa zdravljem od prije pa je ona odma isla na komplikacije
Iva nadam se da je samo neka ranica bezvezna pa da je od toga smedjarenje doslo. Zelim ti smireno mirovanje. Nadam se da nema nikakve boli ni da nece biti krvi vise. 🤞🤞🤞
Za mirovanje moja gin me na svakom pita ako zelim jer je kao ivf i zbog ranijih spontanih, ja svaki put pitam jel sve savraeno uredu s bebom, ako je nema potrebe. Usotalom da treba odmah dodjem otborim i gotovo.
Pitanjce za cure koje se pikaju heparinom. Da li je koja primjetila da ima jace izrazene kapilare po nogama i da joj se pojavljuju masnice po nogama nevezano za mejsto uboda. Nalaz krvi prije 10 dana uredan sve, pa ne znam dal to pripisat heparinu ili trudnoci. Ne znam dal je to kao normalno tako bas. Doslovno cim se malo jace pritisnem negdje odmah masnica, a kapile na nogama dosle ko da imam mrezaste carape.
Gledam sada Zewa ima u ponudi vlazni toaletni papir ! pa me zanima dal je mozda bolje to spremit za bolnicu umjesto role papira bas .. neznam ako me budu sivali kako cu se brisat papirom nakon mokrenja
A doktorima je nekad lakse stavit na mirovanje pa ograde sebe. Svaki puta mi veli- miruj, za sad je sve ok no nikad se ne zna sta ce biti. Jucer mi je rekao- nikakav prenatalni test ni dobar nalaz sada ne garantira da ce sve do kraja biti ok. Ono sto pise na brosuri za prenatalni test da garantira mirnu trudnocu je glupost, uzimanje novaca a sto je najgore, slazem se s njim.
Mislim.si da nekako kad smo trudne obracamo vise paznje na druge trudnice i trudnoce no kad nismo jel..bar ja. A ljudi su skloni cesce i vise prepricavat lose stvari diagnoze i ishode nego pozitivna iskustva.
Sa druge strane ima zena koje miruju iako netrebaju kao i onih koje bi se mozda trebale pripaziti pa ili otkace to i idu po svom nahodenju ili nemaju taj luksuz neki put
Kad sve zbrojim od recimo 100 zena koje znam da su bike trudne ili jesu znam za 2 pobacaja jedan priroda drugi anomalije (2 razlicite zene obje imaju djecu) znam za jednu prerano rodenu bebu danas sedmogodisnje dijete zdravo, dva cuvanja trudnoce kod iste zene u bolnici sa serklazom djeca velika vec zdrava oboje presli termin. Znaci to je 5od 100. 95 njih je sve ok proslo. A cesto kad se cita po forumima kad ljudi prepricavaju sve sto se cuje naglasava vise tih 5 nego ovih 95. I cim bilo kome ista krene krivo tih 5 iskoci. I otud mozda dojam da sve miruju i sve imaju komplikacije i da je to sve tako krhko nekako...
Cure super za preglede...a Iva ti samo miruj, drzim fige da nije nista. 🤗
Ja mislim da cu otici posjetiti svog dr...kao da imam neku upalu mjehura, stalnooo moram na wc...cijelu noc nisam spavala, odem na wc i vratim se u krevet i vec moram ponovo. Bilo me strah zaspati da se ne upiskim. Rekla sam muzu da cu si kupiti pelene i popiti normabel da se napokon naspavam.
Uglavnom - sta vi pijete u takvim situacijma, brusnicu...caj ili sok? Ili nesto drugo? 🤔
L 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji