ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Veljača 2020. 10:10

Cure... mislim da te usporedbe koliko cija beba pojede i koliko je dobila ne vode nikud. Zao mi je da se ovaj forum u to pretvara  Jer svaka je beba individua za sebe te drugacije kolicine jede, brze ili sporije se motoricki razvija i sl. Da se i mi medusobno usporedimo sigurno svaka od nas pojede drugaciju kolicinu te dobije vise ili manje na kilaži. Kilaže te ostale osobine djeteta treba pratiti patronažna/pedijatar te ce nam oni signalizirati jel beba dobiva dovoljno te jel treba eventualno povecati kolicinu hrane. Samo zato jer od frendice mali koji je isto star jede 150 a moj 50 ne znaci das mojim nesto ne stima. Cak dapace... 
    Neki dan sam i ovdje procitala da je necija beba jako cvrsta i da drzi 5 min u zraku glavicu. Mi smo pod stalnim nadzorom fizijatra i tako nesto bi morala prijaviti jer je to moguci hipertonus... Beba treba dizat glavicu ali je i okretati i dizati pa spuštati. Tako da ne treba bas gledati po babskim pricama da su najbolje najdeblje i najčvršće bebe. A i usporedbe da necija beba koja je isto stara radi to i to a moja ne nemaju smisla.
    Neka se nitko ne uvrijedi ako se prepoznao...

12. Veljača 2020. 10:21

I da... moj malac je prva dvamjeseca jeo vise nego sada jede a dobiva isto na kilazi konstantno... tako da to sve nema veze.

• Zarica
    12. Veljača 2020. 10:54

Mi smo valjda na skoku sestog tjedna ili je mali samo jako nervozan:) cicamo od ranog jutra konstantno. Ici cemo u setnju uskoro da se malo odmorimo od cicanja

• mom12
    12. Veljača 2020. 11:08

Ajme i kod nas uzas bio..sinoc od 9 jutros do 5ipo....neznam dal je skok jer nije htjela nista jest u 11 je zadnnji put jela...u 2 joj ponudila svoje mlijeko pa poslje ad pa opet oko 4 svoje pa ad...nije pojela sve skupa 30 ml...al nije kakila jucer cili dan pa mozda je i to...nemogu virovat da nije zaspala 5 min...bas se napinjala nekako plakala pa se smiri malo pa u krug...neznam kako je potaknit dq se pokaki....ni jutros nije

• mom12
    12. Veljača 2020. 11:10

Sutra bi nam trebalo bit 8tj...

Grizli
    12. Veljača 2020. 11:16

Losa to si tako dobro napisala. I slazem se da ne treba bebe uspoređivati niti nas uostalom. Ja sam ziv primjer jedem vise nego vjerojatno vecina vas a gibim kile. Al recimo meni kad cujem da nije samo mojoj bebi tako ili da ima slicnih iskustva bude ipak lakse malo. Nije to neko slijepo pravilo po kojem bi se vodila al dobro dodje svaka info. Mislim da je najvaznije da svima bebe napreduju i da su zdrave, kao i mi same da smo zdrave, a ostalo vise manje. Osobno jako volim procitat tvoj komentar i iskustvo jer ako je tebi nesto normalno a tvoj maleni svakako je pod vecim nadzorom nego moja curka onda shvatim da trebam samo sagledat stvar iz drugog kuta.
    E sad da se malo nasmijete... Malo prije sam bila na wc-u i mjenjala ulozak kad je mm dosao u kupatilo. I kako meni na ulosku je bilo puno končića koji ispadaju covjek se prenerazio i pitao me da sta imam crve dole? Kad ja nisam umrla od smijeha sada!

Lavica27
    12. Veljača 2020. 11:20

LoSa dobro si me sjetila ovo za glavicu (Lorena mislim) sam vec tri puta krenula komentirat i zaboravila. Nazalost nije znak zilavosti bebe i isti problem i ja imam kao i izvijanje malog u placu,doslovce most radi. Vec su mu tri puta radili uzv mozga jer je "živčaniji" i pokazalo je neko staro krvarenje 1.na 2.stupanj i da cemo moozda trebati na vjezbe, s kceri sam isla mjesec dana,bila je hipotonicna. Al citam i da to izvijanje u placu nije problematicno jer izražavaju nezadovoljstvo. Za usporedbe po mlijeku se slazem.

• Stelle123
    12. Veljača 2020. 11:23

LoSa84

Cure… mislim da te usporedbe koliko cija beba pojede i koliko je dobila ne vode nikud. Zao mi je da se ovaj forum u to pretvara Jer svaka je beba individua za sebe te drugacije kolicine jede, brze ili sporije se motoricki razvija i sl. Da se i mi medusobno usporedimo sigurno svaka od nas pojede drugaciju kolicinu te dobije vise ili manje na kilaži. Kilaže te ostale osobine djeteta treba pratiti patronažna/pedijatar te ce nam oni signalizirati jel beba dobiva dovoljno te jel treba eventualno povecati kolicinu hrane. Samo zato jer od frendice mali koji je isto star jede 150 a moj 50 ne znaci das mojim nesto ne stima. Cak dapace…
    Neki dan sam i ovdje procitala da je necija beba jako cvrsta i da drzi 5 min u zraku glavicu. Mi smo pod stalnim nadzorom fizijatra i tako nesto bi morala prijaviti jer je to moguci hipertonus… Beba treba dizat glavicu ali je i okretati i dizati pa spuštati. Tako da ne treba bas gledati po babskim pricama da su najbolje najdeblje i najčvršće bebe. A i usporedbe da necija beba koja je isto stara radi to i to a moja ne nemaju smisla.
    Neka se nitko ne uvrijedi ako se prepoznao…

Losa ja sam se prepoznala i sve sto si napisala stoji, ali tesko je nesto tako izbit iz glave. Razumin skroz nove mame koje su u strahu oko toga jede li dijete dobro ili ne, jer pedijatar i ta ekipa nisu 24 sata sa djetetom pa niti vide niti znaju sto se dogadja, a mjesec dana od jednog do drugog pregleda je roditeljima dugo. Ja recimo nisam ni najmanje zabrinuta oko hrane, ali zato milestonove psihomotornog razvoja pratim u strahu i lakse mi je kad mi neko kaze ma nije ni moj dizao glavu jos u to vrijeme, nego kad mi komentira zar jos ne dize glavu. Ja sam vjezbala s prvom i znam prepoznat odstupanja koja je ona imala, ali vecina pedijatara koristi wait and see pristup. To u nekim stvarima i nije ok. Tako da u nekim stvarima vise vjerujem iskustvu drugih mama da mogu dignit alert sto prije.

url=https://lilypie.com]

MaRe
    12. Veljača 2020. 11:25

Grizli trebala si mu reći da se ucrvala koliko nije bilo akcije 🤣🤣🤣
    Jesu nam se javile terminuse danas? 🤔 Omerta,Valkris?
    Mi smo izasli u prvu setnjicu...kratko oko zgrada..da malo udahne svježeg zraka i on a bome i ja...osjecam se kao zatvorenik u stanu. Jedva čekam sad ljepse vrijeme da mozemo pomalo svaki dan se prosetati.

• piba7
    12. Veljača 2020. 11:29

Nama je danas treci dan odbijanja cice. Jako sam nesretna i nervozna zbog toga, jer ne razumijem sto se dogada i sto krivo radim. Doslovno kad ju primim i stavim u položaj za dojenje pocne nenormalno urlati, a kad joj pokusam staviti cicu u usta se pocne gusiti od placa. Preko noći pojede moje izdojeno mlijeko na bocicu (dajemo joj sve na Medela Calma bočicu iz koje ne curi nego bebe mora napraviti vakum i vuci identicno kao na cici da bi mlijeko curilo).
    Ujutro prvo hranjenje oko 8 jos i uspijemo na cicu, ali svako sljedece je borba s urlanjem. Ne bi rekla da je do mlijeka posto se izdojim i na bocicu jede.
    Stvarno sam ocajna, jucer sam ju nosila dok je urlala i plakala skupa s njom. Osjecam se kao da sve krivo radim, znate kako je to grozan osjecaj kad vam vlastito dijete urla iz petnih žila kad ga pokušavate nahraniti. Mučimo se s tim cicanjem, upalama, izdajanjem i onda nakon svega toga dijete jos odbija cicu. Strah me da nije samo faza buduci da traje vec treći dan. Jucer smo sve probali, promijena položaja, zamracena soba, mazenje prije cicanja. Ona cim skuzi da krece hranjenje poludi. 
    Ne znam vise sto da radim.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.