Grizli razmisljam kao i Lavica. Za dojenu bebu super je dobila. Nevslja se udporedivati sa zenamakoje daju ad, pamakar i nekoliko ml dnevno. Postoji bioloski razlog zasto sve popodne imamo manje mlijeka, vjerojatno bebama tad manje treba.
I sve vi koje dojite te se nakon dojenja idete izdajati i jos dajete bebama jer vam se cini da su gladne (iako nisu htijele same sisati) uplicete se u prirodan ciklus hranjenja. U konacnici se moze dogoditi da bebe nece htijeti sisu vec samo bocicu iz koje brze ide, kao sto je kod mene slucaj. Koji put beba moze samo malo povuci i to je sasvim normalno, ne moraju svaki puta cicu do kraja isprazniti. Naravno, ovo vrijedi ako beba normalno dobiva na kilaži... U tom slucaju nema potreba izdajsnja i dohranjivanja...
Moj malac npr. cesto nakon obroka gura rucicu u ustai te mi mama svaki puta govori "mali ti je gladan". Popije prosijecno po 120 mL po obroku 8× dnevno, ima non stop popisane pelene i dobiva po 40 g dnevno prosijecno.... poprilicno sam sigurna da nije gladan te da bi ga sa dodatnim hranjenjima samo šopala.
Aha ja mislila da od porodjajne mora dobiti barem 500 gr, ako je od najnize onda super. Ja joj nikad nakon sta makne glavu sa cice ne nudim niti drugu cicu nego mislim kad posisa obje pa trazi jos cicu dal da onda joj ponudim mozda to izdojeno? Ja sam joj prvu vecer dok nisam jos imala mlijeka dal jednu porciju Ad al sa sterilnom spricom. To su mi u roddilistu rekli da je lakse nego na zlicu, a ne naviknu se na bocu. Bocicu joj nikako ne bi davala jer zelim ju dojiti pa da joj ne stvaran pomutnju. Dudu minimalno koristimo bas bas kao nuzno, ako ju uhvate faze nervoze onda sam skuzila da trazi cicu da ju žvače kao pa mi je finu ragadu napravila koja jos ne zarasta tako da sad u takvim situacijama joj gurnem dud pa nek nju zvace. Mene je bas prestrasila da malo dobiva zenska kojoj je beba 5 dana starija od moje i rekla mi da daje bebi samo ad i to dozu od 150ml i tako 8 puta dnevno. Imala sam osjecaj ko da ja izgladnjujem dijete na tu njenu izjavu. Iako meni se to cinilo previse za njihovu dob. A ja luda svasta slusam.
Ma kakvi Grizli,pa ta sopa dijete. Tri tjedna i 150ml? I onda pjevaju hvalospjeve kak je beba divna samo jede i spava a zapravo je uslagirana od tolke hrane... gle nije nikakvo zlo ni da das dudu niti adaptirano na bocu ako trebas,naravno... mislim da je LoSa mislila na nudjenje nalpn sto je beba jela jer nas svojim signalima znaju zeznut. Moj je u inkubaotoru stalno bio na boci, sto moje sto adaptirano sto duda...i jucer sam ga dojila nakon 18 dana,povlačio je kao da doji svaki dan. Al ja sam tu srecu imala i sa kceri,nije ju bilo briga otkud mlijeko,samo da ide...
Tockice ceeestitam od srca!!! 🎉🎉🎉❤️ Dobrodosao maleni djecace, a tebi brz oporavak! Pisi nam kad stignes 😁😉
A ovo hranjenje poslje dojenja.. uopce ne kuzim zasto bi to radile? Ako je pretpostavka da su pune pelene i da uredno dobiva na kilazi. Pa valjda beba na cici pojede kolko je gladna. (Osim nekih lijenih beba, al ako pricamo o normalnim uvijetima). Nekad ce pojest vise nekad manje. I ok kuzim ako je neko doba dana specificno pa pojede obje cice i trazi jos. Al inace ne vidim zasto gurat bocu..
ja moram priznat da imam stvarno srece s tim mlijekom, moj nikad ne isprazni ni jednu a kamoli obje. Jednom sam se izdajala i mislila da sam do kraja i njega isla stavit da testiram, a on jos vuko dobrih 5 min 🙈
Ima beba koje kroz prvi mjesec dana stvarno mogu ogromne kolicine mlijeka uzeti. Moj je takav bio. Sjecam se da mi je jednom s niti mjesec dana hlapljivo pojeo 150ml a da nije bljucnuo niti najmanje. Bilo me strah da ce stalno bit takav, a onda mi je mama rekla da kroz prvih mjesec dana zna bit svakakvih nelogicnosti i da sam ja sama njoj tako znala kad sam bila beba. Sad jede 90 do 120 u normalnim razmacima. Dodje sve na svoje.
A mi smo vam na skoku u 9.tjednu i moram rec da mi je uuuzasno...na rubu smo...jucer od 2 popodne samo vriska i jaki grcevi, dosla nam je svekrva pomoc nosit ga jer smo mm i ja pali s nogu...
Apsolutno nista nije pomoglo...jedva smo ga uspavali...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Lavice tocno to hvali se da beba je super jede na bocicu i spava. Meni je to bilo malo neobično, al onda si vidim moju mrzovoljnu popodne vec 3.dan i mislim si da ne dobiva dovoljno.
Pretpostavljam da sve imamo fazu kad nismo sigurne u sebe i da nam najmanja glupost poljulja samopouzdanje. Meni to bas je neki strah da ona ne jede dosta i da ce biti gladna. Al sad kad sam od vas dobila info mi je lakse. Probat cu nac onda sto ju to popodne iziritira. Jer jutros recimo ja sam spavala ona je bila budna i vesela 2.30h igrala se sa mm i kad je ogladnila tek je pocela njurgati pa su me probudili.
Tako da nije problem ako je budna da je uvijek njurgava.
Ja sam malo pogubljena u tim mililitrazama.
Ja se sada izdajam 60ml, i kad popapa jos malo zeli cicu..pa se mazi s njom i zaspi. (Posto muku muci sa pravilnim hvatom)
Koliko su vase jele u ovo 'doba' ?
Sva sreca da sam kupila el.izdajalicu!
Ja sam malo pogubljena u tim mililitrazama.
Ja se sada izdajam 60ml, i kad popapa jos malo zeli cicu..pa se mazi s njom i zaspi. (Posto muku muci sa pravilnim hvatom)
Koliko su vase jele u ovo 'doba' ?
Sva sreca da sam kupila el.izdajalicu!
Joj moj je bio stoka sitnog zuba 🤣 al se ne sjecam kolko je tih prvih dana jeo... al nemoj se zamarat kolko pojede ako papa tvoje mlijeko samo nek jede i raste 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji