ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    11. Veljača 2020. 19:02

Ma ja cu vise poludit...pa sunce mu boljim i tim curama, sad se malo smirilo al jos zateze no kako je nalaz i dalje isti (dva prsta otvorena) nis ne poduzimaju. Kazu nije to jos to i bolje za njih i mene da me ne pate bezveze s dripom, gelom i sl. CTG je uredan sto se njih dvije tice pa nema panike jos nikakve. Al cure su stvarno posebne...🤦🏻‍♀️
    Lavice O D L I C N E vijesti. Bit ce to sve ok... Drzim fige za nalaze da budu dobri 🤞🏼
    Thinkpink bas sam ti htjela i ja rec da promijenis browser ili...ne znam kak se ulogiravate al ja to prek face-a napravim i nemam nikad problem s tim. 🤷🏻‍♀️
    Lorena 🤦🏻‍♀️ za sveki... Molim te koje je objasnjenje dala? 

url=https://lilypie.com][/url

PetraB
    11. Veljača 2020. 19:05

Omerta

PetraB

Eto mene opet s trudovima, koliko su vase tvrdoglave da ne zele van, toliko ove moje zezaju i bas bi one ranije. Dobila ketonal i normabel u guzicu, da prostite, skupila noge i cekam da se smiri 🤦🏻‍♀️

Ajoj Petra, pa one bi silom van, ali doktori ne daju, ha?Zar nije sad vec sasvim ok? Znam da je za blizance "normalno" da izadju i vec sa neka 32 tjedna.. tako da ti si fakat u super terminu. Ajde neka bude onda kako si zelis pa da izdrzite jos koliko ide. Bitno da su one ok unutra. 🤞

Ma je, da krene nema tu kaj, svw bude ok... Al kao ako uspijevaju s normabelom to jos smirit koliko-toliko radje bi oni 37. tjedan docekali. Mene vise zivcira to... Maltretiraju me tak dva-tri sata koliko me pustaju da sama pratim, pa onda ctg, pa onda injekcije pa cekaj...vise je to neka igra zivaca kod mene, nemam sve pod kontrolom a ja sam oooogroooman control freak 🙈

url=https://lilypie.com][/url

MaRe
    11. Veljača 2020. 19:54

Lavice super vijesti..samo neka on ciki,uhodat ce se ❤
    Petra tebe curke vec sad zezaju,sta ce tek biti kad stignu 😁 
    Omerta ti si fino otvorena..mozda ti sta krene uskoro..vrijeeeme je 😏
    Valkris tvoja beba čeka proljeće, nema druge 🤣
    Bome ove zadnje zimske bebe nas tjeraju da ih čekamo 🥰
    Lorena jel to da ih ne stisnemo između nogu 🤣🤣

Omerta
    11. Veljača 2020. 20:16

Maybe baby! 
    A Petra kuzim, ako si tek 2cm.. druga stvar da bas imas carski onda bi bilo svejedno. A ovak kako kazes mozda bi te nepotrebno mucili sa dripom itd. Nista, neka onda ide sve svojim tokom, iako je bas igra zivaca. 🤞

Be the change you wish to see in the world.. 💚

11. Veljača 2020. 20:22

Lorena94

Ženice, jel ste vi čule da mušku dječicu ne treba nositi u klokanicama? Meni sad svekrva uletila u kuću sa 

Svekrve 

11. Veljača 2020. 20:28

Grizli

Curke mizda ste jele nesto sto je promjenilo okus mlijeku pa su bebe odbijale tl mlijeko. Meni se dogodilo to kad sam jela svinjetinu. Tako da ju sad ne jedem vise u nikakvim oblicima.
    Mi obavile prvo kupanje. 😍 Uzivala je! I da vjerojatno se osula od bademovog ulja tako da sad cemo za kupanje cistu vodu i ponekad neki samponic. Ima jako suhu kozu, sirota pokupila moju i sad ju moram mazat svako vecer jer to joj ispuca uzasno.

Ja sam ti mjesecima nalazila u svojoj prehrani nesto zbog cega moj mali ili jede manje, ili se grci tokom jela i sl. Malo pomalo sam sve izbacila i jela krumpir, rizu i tjesteninu, a njemu je bilo isto i zakljucila sam da vise necu tako. Sve smetnje su prosle unatrag tjedan dana kad je probavni sustav sazrio, a ja se nauvila prepoznat neke znakove. Npr. nekad se pocne grcit cim krene jesti i ne zeli vise. To je najcesce zbog zraka u trbuhu i kad podrigne bude sve super. Naguta se zraka kad place vjerojatno.

Grizli
    11. Veljača 2020. 20:37

Petra drzim fige da se situacija smiri. Bas te zezaju curke. Al nadam se da cete ipak do 37.dogurati!
    Omerta moglo bi uskoro ha?! Sretno!
    Losa a znam ako bas sve seciram od prehrane jesti cu nis vodu, al ovo sam bas vidila da joj ne ide, a nisam ni neki ljubitelj pa nije bilo tesko odustati. Teze mi je coksi odoliti al to cu polako kad napuni mjesec dan a počet unositida vidimo reakcije.
    Curke koliko bi cca ml mlijeka dojena beba po obroku morala jesti? Beba od 15 tak dana kao moja sto je. Nekako mi se cini da ne pojede dosta jer zadnjih dana trazi cesce cicu i duze sisa. Kako povecat mlijeko, da se nakon sto ona doji jos izadajam? Baš imam osjecaj da joj je malo. I vagala sam prije poslije podoja i posisa cca 45-55 ml popodne, a ujutro i fo 80-90 ml. Kako da to popdnevno povecam. 

MaRe
    11. Veljača 2020. 22:00

Grizli za dva tjedna starosti je 40-50ml čist dovoljno da pojede. Nekad ce navuci i vise,nekad manje...ovisno kako je gladna. Vec su tu cure pisale da je popodne proizvodnja mlijeka manja a navecer i ujutro turbo...ja sam mu par puta tak oko 7 znala dat 20-30ml dohrane da ga zasiti al sad imam novu taktiku..po noci se izdojim i napunim si bočicu i taman mu to dam na dvaput iduci dan kad mi zafali 😁 Onda mu dam prvo sisu pa izdojenog i mir u kući. Tjeram se piti sto vise tekucine i juhica.
    Mikio svekrva ti ko i moja...vise mi na zivce ide. Svaki dan zove i salje poruke,sta mali radi, jel jeo,jel spavao...pa boli te k.... Zasad joj sutim al ne znam dokle ću.Rekao joj muz danas da je dosadna i ako tako nastavi da ce dobit time out mjesec dana 🤣

• thinkpink1
    11. Veljača 2020. 22:00

Ma kaje najbolje ja se nikad ne odlogiram sa foruma, tak da ne kuzim...bum probala, makar se nadam da nece biti sljedeceg puta, iako me to pocelo zezat unatrag cca 2mj...🤔
    Lavice odlicne vijesti!!! Sad nek se odrzi takav tempo i vi ste jednom nogom vani i na putu za doma❤💖
    Petra šefice prave (ko i moja)🥰🥰🥰, bit ce zajebane🤭, a bolje i tak nego da njih zajebavaju😁
    Grizli prosjek popijenog mm kod novorođenčeta 
    1-14 dana 40-50ml
    14-21 dan cca 60ml
    Nakon 21 dan cca 90-100ml
    Al to je stvarno individualno. Moja sad popije od 50-90 izdojenog mlijeka po obroku i to bez vecih pauza između obroka, neovisno o dobu dana.
    Za povecanjem mm moras pojacat unos tekucine (2-3L/dnevno), i cicu iz koje je curka zadnje dojena treba ju ispraznit do kraja kako bi se povecala ponuda-potražnja. Znaci kod dojenja praznit do kraja cicu po cicu. Ne preskakat nocna dojenja. To je ono na sta mozes utjecat, ovo ostalo je majka priroda...ono što spada u bapske price je konzumacija slađih sokova i piva, sad dal je istina, nemam pojma...mozda sam jos nesto zaboravila, al sam na izmaku snaga pa ak mi se upali kliker i sjetim se neceg jos, napisem...
    Mikio nisam jos nista nasla o sirokom povijanju, nisam zaboravila...

mrgud_zg
    11. Veljača 2020. 22:49

Lavice izvrsne vijesti 🎉🎉🎉
    Petra bas te zezaju cure. Nek se strpe jos par dana 🤞
    Moj danas spavao popodne 4 sata 💪 zato sad navecer neka nervozica. Ja nikad ne znam kolko on pojede, nekad vuce 10 min nekad 30. Kad se izdojim pojede i cijelu bocicu od 125. Nekad trazi jest svaka 2 sata, nekad spava 4, totalno nis nema pravila
    A od hrane ja od prvog dana jedem sve osim graha i takvih stvari i limuna i naranca. Nisam primjetila uzorak da mu ista smeta..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.