LoSa dobro si me sjetila ovo za glavicu (Lorena mislim) sam vec tri puta krenula komentirat i zaboravila. Nazalost nije znak zilavosti bebe i isti problem i ja imam kao i izvijanje malog u placu,doslovce most radi. Vec su mu tri puta radili uzv mozga jer je "živčaniji" i pokazalo je neko staro krvarenje 1.na 2.stupanj i da cemo moozda trebati na vjezbe, s kceri sam isla mjesec dana,bila je hipotonicna. Al citam i da to izvijanje u placu nije problematicno jer izražavaju nezadovoljstvo. Za usporedbe po mlijeku se slazem.
Uh kad se sitim kako se moja izvijala, moga si je samo slomit.A od prvog dana se dizala na dlanove. A ovaj je prema njoj teski hipo. Mozda je ovo normalno, al svjedno me brine sto gnjuri u pod na prsima i odize se samo kad mu jastuk stavim ispod ruku.
url=https://lilypie.com]
Cure… mislim da te usporedbe koliko cija beba pojede i koliko je dobila ne vode nikud. Zao mi je da se ovaj forum u to pretvaraJer svaka je beba individua za sebe te drugacije kolicine jede, brze ili sporije se motoricki razvija i sl. Da se i mi medusobno usporedimo sigurno svaka od nas pojede drugaciju kolicinu te dobije vise ili manje na kilaži. Kilaže te ostale osobine djeteta treba pratiti patronažna/pedijatar te ce nam oni signalizirati jel beba dobiva dovoljno te jel treba eventualno povecati kolicinu hrane. Samo zato jer od frendice mali koji je isto star jede 150 a moj 50 ne znaci das mojim nesto ne stima. Cak dapace…
Neki dan sam i ovdje procitala da je necija beba jako cvrsta i da drzi 5 min u zraku glavicu. Mi smo pod stalnim nadzorom fizijatra i tako nesto bi morala prijaviti jer je to moguci hipertonus… Beba treba dizat glavicu ali je i okretati i dizati pa spuštati. Tako da ne treba bas gledati po babskim pricama da su najbolje najdeblje i najčvršće bebe. A i usporedbe da necija beba koja je isto stara radi to i to a moja ne nemaju smisla.
Neka se nitko ne uvrijedi ako se prepoznao…
Slazem se u potpunosti. Mi kao odrasle osobe ne pojedemo za svaki obrok istu kolicinu hrane, niti smo raspolozeni isto svaki dan, jos kad bi se išle uspoređivati međusobno, stvarno ne bi bilo kraja. Dok dijete dobro napreduje na tezini, nije gladno, suho je, sretno i zadovoljno, neuroloski i motoricki razvoj prati svoju dob, nema bojazni.
Mom jel joj dajes biogaya kapi? Moja je imala problema sa napinjanjem za kakanje i isto nikako ju umiriti dok nismo poceli sa tim kapima + ja pijem probiotike i jedem jogurte sa lgg bakterijama (bioaktiv, forstia isl) nakon 3 dana prestale tegobe sa kakanjem. I sad bez problema kaka, nema grceva prije kakanja sta je bilo bas tesko za gledat prvih par dana. Doduse moja je mladja pa mozda je i trebalo vremena da probava joj krene, al za sad se ne budnimo za grceve i kakicu.
Točkice čestitam od srca 🥰 uz brzi oporavak i da se cim prije mazite zelim da navalis na ferrero😋
Sad vidim da je kod vecine nas bila "vesela" noć 🙈
Joj zao mi je sto se mucite cure...ko zna kaj mene ceka...al jedva cekam :)
Btw prijavljujem od hippa caja za dojilje i on i ja da prostite prdimo sve u 16🙈
Mom jel joj dajes biogaya kapi? Moja je imala problema sa napinjanjem za kakanje i isto nikako ju umiriti dok nismo poceli sa tim kapima + ja pijem probiotike i jedem jogurte sa lgg bakterijama (bioaktiv, forstia isl) nakon 3 dana prestale tegobe sa kakanjem. I sad bez problema kaka, nema grceva prije kakanja sta je bilo bas tesko za gledat prvih par dana. Doduse moja je mladja pa mozda je i trebalo vremena da probava joj krene, al za sad se ne budnimo za grceve i kakicu.
Nisam joj nista davala jer nismo imali problema...jednom nesto 2sata malo se napinjala i nakon toga vise nije...sve do sinoc...neznam mogu li se grcici pojavit sa 2 mj...jer koliko sam skuzila tu da se to desava manjim bebama...al svakako hvala probat cu sa probioticima...a sacekat cu danas da vidim kako ce bit i veceras pa cu onda kapi..
Lavice hehehe meni od svih tih cajeva za dojilje se prdi. Probala 3 razlicita... 🙈 Al to mi je kao alternativa za kavu. 😒
Ovo sto se tice gibanja bebe, boga mi moja kad je na ramenu digne glacu sama od ramena, al nema jos motoriku jer moram joj ju drzati da ne zbekne glavom natrag u rame. Iako zadnjih dana primjetim da sama okrene gledu na ramenu. I bas pitala patronaznu rekla da je to u redu za njenu dob da nema jos motoriku razvijenu. A kad je budna giba se stalno, ruke, noge... Svugdje je ima. I sad procitam od Lavice bebu da deklariraju kao zivcaniju 😳 bo...
E da i sta je losa rekla i moja bas dosta sad slabije jede...kad se rodila imala sam osjecaj da joj dam 200ml da bi mogla pojest prije je jela ovoliko pa digla joj na 130 140...a sad nece pojede 100 120 i izbaciva...
Prije je jela 100 120 pa sam joj digla na 130 140...pa sad opet 100 120 max i izbaciva...a u samom pocetku je jela 60 pa 80....
Lavice moj kad se proteze izvija se unazad i pitala sam fizijatricu i neuropedijatricu i obje su mi rekle da je to normalno. Ja s njim radim baby handling da se to prevenira. Moj jedino vise voli spavati okrenut na lijevu stranu pa ga moram malo nekad na desno okretati. No za sad su rekli da je motoricki ok. Bitno je da obje rucice i nozice i obje strane tijela koristi ravnomjerno i da nikad ne zadrzava predugo neki polozaj tipa ukocena rucica, nozica i sl. Svijesna sam da ce mu kad tad nac neku dijagnozu no za sad je ok. Redovno ide na uzv mozga jer ima neku cisticu, moramo raditi i eeg i svasta nesto... no nema panike oko niceg. To je sve normalno za nedonoscad.
Prosli tjedan je bas slabo jeo a udebljao se najvise do sad. Zadnjih par dana je opet jako gladan.
I da... ja sad jedem apsolutno sve osim agruma, jedem i cokoladu i pijem kavu (do 4 dnevno) i nema nikakvih reakcija. Meni je isto jedna cura koja je savjetnica za dojenje rekla jesti sve ako se ne pokaze alergija. Ako dode do neke reakcije prvo izbaciti sve mlijecno ukljucujuci i jogurt jer i on sadrzava mlijecne proteine na koje su bebe nekad alergicne. No te alergije na mlijecne proteine nisu toliko ceste koliko cesto patronazne savijetuju izbacivanje mlijeka. Kroz mlijeko se i beba upoznaje sa raznim okusima ali i izlaze potencijalnom alergenima u niskim koncentracijama. Sve to pomaze da jednom kad krene dohrana beba bolje prihvaca hranu. Zato je zapravo bitno da dojilje jedu raznovrsno a ne da se limitira nesto.
Sortiraj odgovore
Najstariji