Helou!
Tockice cestitam...cekamo pricu s poroda ❤️
Valkris i Omerta? Ista ili nista? 🤭
Ja i dalje u trudovima, obavila ekg i anesteziologa za svaki slucaj. Uz sve tegobe moje ipak smijem u spinalnu ne moram u opcu tak da mi je to veliko olaksanje. Iako naravno i dalje je plan vaginalno. Nalaz nepromijenjen, 2 prsta otvorena iiiiii.... Cekamo 🙄🙄🙄🙄
Losa slazem se da usporedbe djece treba izbjegavati u sirokom luku... Osim gubitka zivaca nista se ne dobije s tim. Za sve nedoumice curke zovite patronaznu ili pedijatra. Moje dvoje, od iste matere i cace pa razlicito jeli, cicali, spavali, razvijali se... Zaboravite tablice, ne googlajte... Naravno da ste nesigurne, to je normalno ali od silne brige oko toga jel to dovoljno, jel premalo, jel dosta piskio, kakio i ostalo...necete primijetiti da je bebica napredovala. Opustite se i ne pokusavajte staviti svoje bebe u neke okvire...ovo je iz najbolje namjere curke napisano 😘😘
url=https://lilypie.com][/url
Nama je danas treci dan odbijanja cice. Jako sam nesretna i nervozna zbog toga, jer ne razumijem sto se dogada i sto krivo radim. Doslovno kad ju primim i stavim u položaj za dojenje pocne nenormalno urlati, a kad joj pokusam staviti cicu u usta se pocne gusiti od placa. Preko noći pojede moje izdojeno mlijeko na bocicu (dajemo joj sve na Medela Calma bočicu iz koje ne curi nego bebe mora napraviti vakum i vuci identicno kao na cici da bi mlijeko curilo).
Ujutro prvo hranjenje oko 8 jos i uspijemo na cicu, ali svako sljedece je borba s urlanjem. Ne bi rekla da je do mlijeka posto se izdojim i na bocicu jede.
Stvarno sam ocajna, jucer sam ju nosila dok je urlala i plakala skupa s njom. Osjecam se kao da sve krivo radim, znate kako je to grozan osjecaj kad vam vlastito dijete urla iz petnih žila kad ga pokušavate nahraniti. Mučimo se s tim cicanjem, upalama, izdajanjem i onda nakon svega toga dijete jos odbija cicu. Strah me da nije samo faza buduci da traje vec treći dan. Jucer smo sve probali, promijena položaja, zamracena soba, mazenje prije cicanja. Ona cim skuzi da krece hranjenje poludi.
Ne znam vise sto da radim.
Tako nekako se i ja osjećam, kao sve je super ali sam ja isfrustrirana uzasno. Stvarno želim dojiti i imam mlijeka kao omanja mljekara ali bez šeširića vrišti, sa šeširićem sisa par minuta i ili ga skine, ili počne curit ispod njega, ili ona počne pljuvati mlijeko i vrištati i na kraju uvijek dođemo na bočicu. Hvat joj je loš, ja je grozno namjestim i evo, danas mi je dan od plakanja, jebiga. Znam da to nisu apsolutno nikakvi problemi u usporedbi sa svim vašim ali me nervira neopisivo i samo još veće sranje radim jer prenosim stres i nemir njoj. Pitam patronaznu da mi pomogne, ona proba vidi da nam ne ide i kaže "joj pa zasto ste tako opterećeni, neka jede na bočicu i gotovo, bitno da super dobiva na težini". Odlično, to sam mogla i sama, znam da ne moram dojit ali ako imam takvu želju, daj mi pomozi😏
Evo opet čitam tvoj post i to je to, sve si napisala. Idem se isplakat pa u nove pobjede :D
Btw losa baš sam s patronažnom o tome pričala danas, dobro si napisala sve.
[/url
Ima beba koje kroz prvi mjesec dana stvarno mogu ogromne kolicine mlijeka uzeti. Moj je takav bio. Sjecam se da mi je jednom s niti mjesec dana hlapljivo pojeo 150ml a da nije bljucnuo niti najmanje. Bilo me strah da ce stalno bit takav, a onda mi je mama rekla da kroz prvih mjesec dana zna bit svakakvih nelogicnosti i da sam ja sama njoj tako znala kad sam bila beba. Sad jede 90 do 120 u normalnim razmacima. Dodje sve na svoje.
A mi smo vam na skoku u 9.tjednu i moram rec da mi je uuuzasno…na rubu smo…jucer od 2 popodne samo vriska i jaki grcevi, dosla nam je svekrva pomoc nosit ga jer smo mm i ja pali s nogu…
Apsolutno nista nije pomoglo…jedva smo ga uspavali…
Magicni 9.tjedan,identicno i kod nas. Od jucer od 2 popodne do 11 navecer dreka, pa po noci cicanje svakih sat vremena, pa dreka bezbrazloga od pola 3 do pola 5… Evo baka dosla i izvela djete van u setnju da mama dode k sebi ☕🚿😴
Tjesim se da sad mjesec dana valjda nebude tih skokova, ako prezivimo ovaj 🤭
Cesto citam tvoje postove s mislju kako nam je puno toga isto...mene sveki spasava, cak izadje s posla da mi dodje pomoci...
Moj noc spava, ali dan nikako...maloprije sam ga 2 sata nosila i ljuljla, dzaba...
I ja ti jedva cekam da prodje skok i grcevi...jer moj cim legne u kolica, noge u zrak i vriska...tako da je moj jedini izlazak....na balkon😒
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Tockice čestitam 💞💞🥰🥰🥰 brz oporavak zelim
Ja s pregleda. Cervix 2/3 cl. prsta dug (wooohooo nesto se smanjio), otvorena 1 cm 🤦♀️. Ctg trudovi koje ne osjetim.
Dakle, nista konkretno opet.. Cekamo 🤷♀️
🤞🤞🤞 Da prođu svi problemi koje imate, a koji nas uskoro cekaju 😊
PetraB 🤞da izdrzite jos 6 dana barem i da bude vaginalno. Ti si sad cijelo vrijeme u bolnici? Kako je mali?
DeeDee i Piba joj meni je tako tesko procitat vas iskustva. Bas mi je zao. Mene isfrustrira kad mislim da nemam dosta mlijeka, a mogu mislit kako je vama kad vriste jer nece na cicu. A za patronaznu ne znam sto da mislim. Zao mi je da nije pokazala više volje barem da pomogne. Steta da nemamo svugdje mogucnost one ambulante za dojenje sto je Thinkpink spominjala da postoji u Zg.
Moja vrtirepka danas opet ima faze cicanja po 45 min, spavanje 10 min i tako u krug. 😳 Ja ne znam sto ju uhvati svaki 3-4 dan. Mm je rrko da ona ima skokove u razvoju na tjednoj bazi.
E jel se dogodilo kojoj da dok doji ju svrbe grudi? Ne bradavice nego bas cice.
Grizli hvala ti... Da, ja sam u Petrovoj u petka. Danas me recimo bas ne popustaju a nisu pravilni nego ih ima raznih pa mi nisu jos nis dali. Svaka sestra ima svoju politiku snimanja ctg-a, neka snima sa toko sondom samo ako su na 15 min jaki, neka cim kazem da me steze i malo, nepravilno stavi, glavno da su pitale zakaj sam dorucak jela ak imam stezanjja... Jebate od petka sam tu zbog trudova, niti jedan dan ne prodje da ih nema, pa po tome mogu gladovat jbt samo jer nikad ne znam kad ce se oni ustabilit... Evo jucer, cijeli dan na nekih sat vremena, ja uredno to velim, sve je to ok... I odjednom eto ih na 15 min... I kak da ja znam kad da preskocim obrok, dajte me nemojte zaj... Druga nebuloza danas mi je bila anesteziolog... Jbt 2011 je bila panika zbog skolioze, hernije diska i trombofilije, danas nista od toga nije kontraindikacija za spinalnu... Pa kaj ne ide to u isto mjesto? 🤔 Kazem vam... Igra zivaca
Jos mi danas mm veli da ipak ide kod dr s malim iako je jucer cijeli dan bio bez temp jer ima kao neki osip pa da nisu kozice 🙈
Kontrola u petak al veli da sumnja da su kozice nego vjerojatno onaj osip kaj se pojavi od temp. Tak je i mala znala imat. Tak da eto i to nas jos muci 🤦🏻♀️
Valkris aj bar neki pomak... Vjerujem da ti je vec dosta. ❤️
url=https://lilypie.com][/url
Hej curke, netko je spomenu za glavicu što sam napisala, bili smo kod 3 pedijatra i svi kažu da je sve ok, dok on diže, spušta, okreće glavicu.. A za svekrvu i klokanicu nemam komentara, njoj je neka žena na poslu tako rekla i ona je to meni morala prenjeti! A mene fras kad ju vidim na vratima, brbač kad zaspi ona će ga vrebat iznad koljevke i čim malo zakmeči na ruke diže a onda ja nek cijeli dan i noć nosam.. Ovaj moj joj je i rekao svašta al ne vrijedi!
Grizli to sam citala da svrbi kako mlijeko nailazi jer i mene znaju bas zasvrbiti a ako se slucajno pocesem odmah mi krece poplava 😁
Lorena takva je i moja..već sam rekla da joj ga necu dat u ruke -.- Izgnjavi ga i kad pocne plakat zbrise kući 🙄 Pa eto sad ga nosaj dok vristi a ne dok je dobar i miran. Mislim da cu se odselit nazad u Rijeku da je vidim jednom godisnje 😏
Petra sta bi te drzale gladne ako slucajno se pokrene stvar? Kao da te ne mogu klistirat pa drame xD Ja sam onih par dana u bolnici sve tamanila,reko bas me briga itak cu na klistir 🤣
Valkris znaci kod tebe jos cekamo
Omerta nam se ne javlja...mozda kod nje krenulo.
Cure, Ja vas ne stignem popratiti. Cestitke novopečenom j
mamicama, Petri zelim da izdrzi jos malo, terminusama da im porodi budu brzi i lagani, Lavici veliki zagrljaj i da sto prije malisa bude s njom.
DeeDee I piba ja sam se izdajala i uspjeli poceti sisati i na sesirice. Nocu mu dam na bocicu jer sesirici spadaju pa ih ne mogu naci itd. I vec tri dana vristi kad pocne sisati i borimo se non-stop. Ne znam ni ja sta mu je jer bocicu normalno popije. Danas se budi samo za jelo. Ni ne pojede do kraja i vec trlja oci da mu se spava. Pitam se sta nas ceka nocas
[iimg]
Grizli ma moja vrišti jer ne moze uhvatit, to mi je jasno, ali me frustrira jer mi je u teoriji potpuno jasno a u praksi joj ne mogu nikako uvaliti cicu a žao mi je kad počne histerizirat i prebrzo odustanem. Evo sad je jela 20min na šeširić jer nekim čudom nije pao (samo dva puta ali to se ne računa 🤪) i super sve ali kad ga maknem kaos. Patronažna je inače prekrasna stvarno i znam da ne misli ništa loše i želi mi olakšat ali ogromna mi je želja da mi neka savjetnica ili bar netko iskusan pomogne.
Ja ti osjetim kao strujicu/češanje u cickama ali isto sam to povezala s naletom mlijeka i ako se počešem, odmah poplava.
Anika sve jasno, tako i ja po noći u 90% slučajeva jer nema smisla..preko dana se fakat trudim
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji