ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lorena94
    04. Veljača 2020. 15:46

Grizli

Tockice jedem ko termit sve od reda. Secer nataste nisam mjerila ne sjetim se ujutro jos i to a trebala bi bas probati. Mozda se sjetim koji put sad 2h nakon obroka. A kolaca sam pojela hrpu od kad sam rodila. Mislim da me oni i drze budnom i na zivotu kako kile gubim.
    Anna a joooj ti jos zatvorena skroz. Nadam se da ces pocet uskoro se otvarat ili da kad krene porod onda krene sve brzinski.
    Evo da podjelim i svoje iskustvo ako će kojoj posluziti… Nakon 7 dana doma moram rec da meni je Babylove kremica za bradavici u kombinaciji sa kompesama multi mam super. Purelan mi je pregusta krema, jako ga teško namazem pa stavim na jastucic al mi onda nije bas za bradavice to idealno. A mazat po njima 😥. Drugo jastučići su mi najbolji od dm-a isto Babylove. Tommy i mullerovi su mi preveliki za moje male cice iako su sad dosta napuhane, opet od dm manji mi vise pasu. I pelene Pampers PC neka je napisala da smrde po plastici, tocno to. Miris im je ocajan. Bas mi se i ne svidjaju. Do sad sve isprobane su dobro drzale i sve joj pasu.
    E sad pitanje s cime mazete bebi kozu? Moja ima jako suhu na nogicama i trbuhu gdje dodje tub od pelena joj se sve ljuska koza. Jel to s necim mazat ili pustiti jer se jos ljuska? Perem je samo s vodom i bademovim.

Ja svog bebača mažem kremicom Sebamed baby i odlična je... Meni su također jastučići iz dma najbolji, te kremica za bradavice ☺️

samojed
    04. Veljača 2020. 15:52

Mala.le eh pa znači meni je ostalo još 25%cerviksa što znači možda bi moglo uskoro onda 

Anna eh pa nas dvije iste dan razlike, a zatvorene skroz 😕 meni je ta informacija da sam zatvorena toliko teško pala haha nez kako je tebi 

Lovebaby eh ne znam moraš da provjeris sa doktorom jeli bubreg ili ti kanalići, kod mene je bio haos jedni su mi napravili katastrofu od toga htjeli raniji porod pa sam promijenila bolnicu na svu sreću i doktori su mi fino pojasnili da je to cesta pojava i da nije ništa zabrinjavajuće, kosto ti kaže Grizli nije to ništa opasno samo trebaš vidjeti sta ti je tacno uvecano

• piba7
    04. Veljača 2020. 15:55

thinkpink1

Pozz curke, ja opetimala problema s logiranjem, izludit cu s tim…🙄
    Mi smo domeka od nedjelje, jucer nam pao pup.bataljak, ima mali granulom pupka pa cu ga lapizirat da ima sto ljepsi pupak da moze nosit kratke majice kad odraste 😆 Grdo mi ke kod curki vidjet kratku pamjicu a ispod se nazire pupak koji nije bas nest vizualno…
    Ova mala prozdrljivka za svaki obrok skoro svaka 3h pojede oko 50-60ml. Mlijeka imam tak da se moram izdajat, mala mrva je navukla mlijeka i cice su buknule ziher za 2 broja
    Petra znači sfinkteri jos dobro rade pa stiskanje buže funkcionira🤭😁 Neka vas je sto duze u komadu🥳💖😘
    Laviceja sam si kupila sprey. Jer ak se ne izdojim na vrijeme sve se zažari da mogu jajca na njima spec. On služi za poticanje izlučivanja mm kod dojilja te prevenira začeplje dojki i mastitis. Preporuka je max.2-3 ustrcaja dnevno i max.korištenje 2 tjedna jer suprimira laktaciju. Od nuspojava koje su rijetke al se mogu javiti u obliku glavobolja i mucnina.
    Ostalo što sam procitala je bye bye🙈🙊😁

Thinkpink koji je to sprej?
    Grizli, moja se rodila sva sa suhom kožom, toliko je bila suha da je na pregibima na rukicama i nogama pucala i krvarila. Svi su mi rekli da ne diram ni sa čim. Kupali smo ju i vodi s bademovim uljem tek kad je otpao pupak (s 4 tjedna). 
    Na prvom pregledu nam je pedijatrica rekla da ima jako suhu kozu i da ju kupamo jednom, max 2x tjedno. Ja ju operem u kamilici i namazem s Mustelinim baby losionom (kupila u Bipi kad je bilo 1+1 gratis).

• thinkpink1
    04. Veljača 2020. 16:17

Grizli moja isto ima suhu kožu, al to je sasvim normalno. Ja samo mažem pregibe kod šaka, nožnog zgloba i stražnjeg djela koljena jer je taj dio najosjetljiviji pa se može desit da pukne lagano kožica pa ih to pecka i zateze i imaju nelagodan osjecaj. Cijelo tijelo ne mazem jer postoji mogucnost da se osipa, pa cekam da se sva odljušti pa cu tek onda vidjet kakva joj je koža i prilagoditi preparat ukoliko ce biti potrebe.
    Piba to je Syntocinon spray.
    Lavice zaboravih napisat vazan podatak, koristi se u jednu nosnicu za suprotnu stranu sise. Znaci lijeva nosnica-desna sisa i obrnuto. Al trebali bi ti reci u ljekarni, al ako ne znaju ili ne kažu, sam da znas... I drži se u frižideru. Ja cu ga veceras-nocas isprobat ako se sjetim🙈🤭

samojed
    04. Veljača 2020. 16:34

Ups Točkica preskocila sam tvoj post super si ti 3 prsta otvorena brzo će to kod tebe 

• Zarica
    04. Veljača 2020. 16:40

Grizli

Tockice jedem ko termit sve od reda. Secer nataste nisam mjerila ne sjetim se ujutro jos i to a trebala bi bas probati. Mozda se sjetim koji put sad 2h nakon obroka. A kolaca sam pojela hrpu od kad sam rodila. Mislim da me oni i drze budnom i na zivotu kako kile gubim.
    Anna a joooj ti jos zatvorena skroz. Nadam se da ces pocet uskoro se otvarat ili da kad krene porod onda krene sve brzinski.
    Evo da podjelim i svoje iskustvo ako će kojoj posluziti… Nakon 7 dana doma moram rec da meni je Babylove kremica za bradavici u kombinaciji sa kompesama multi mam super. Purelan mi je pregusta krema, jako ga teško namazem pa stavim na jastucic al mi onda nije bas za bradavice to idealno. A mazat po njima 😥. Drugo jastučići su mi najbolji od dm-a isto Babylove. Tommy i mullerovi su mi preveliki za moje male cice iako su sad dosta napuhane, opet od dm manji mi vise pasu. I pelene Pampers PC neka je napisala da smrde po plastici, tocno to. Miris im je ocajan. Bas mi se i ne svidjaju. Do sad sve isprobane su dobro drzale i sve joj pasu.
    E sad pitanje s cime mazete bebi kozu? Moja ima jako suhu na nogicama i trbuhu gdje dodje tub od pelena joj se sve ljuska koza. Jel to s necim mazat ili pustiti jer se jos ljuska? Perem je samo s vodom i bademovim.

Ja nisam prvi tjedan nista a od tada Pavlovicevu mast. Stvarno je odlicna. Mali ima super kozu (pretpostavljam da krema pomaze) i ako se cak nekada pojavi nesto u pelenskom podrucju, nestane nakon jednog mazanja. Patronazna nam rekla da je to najbolje i da je koristimo. Ako se neces moc rijesit crvenila ili osipa kaze da treba probat s drugim pelenama.

04. Veljača 2020. 16:57

Ja prijavljujem crvenu guzu od pelena iz Mullera. Izgledale su mi mekano no svski puta kad ih stavim i ako ima kakanja zacrveni se guza. S ostalim pelenama to nije slucaj.

mrgud_zg
    04. Veljača 2020. 17:00

Mi mu tijelo ne mazemo s nicim. Nakon kupanja pregibe samo s bademovim uljem. Ja sam pitala i dal  da guzu perem s malo sapuna al patronazna je rekla da najbolje ne. Barem prvi mjesec ne koristit ni sapune ni kupke ni sampone ni kreme ni nista. Nek thinkpink kaze najbolje.  E da i ujutro mu krmelje i umivanje s kamilicom odradim. 
    Nas bebac je dobio sitne bijele pristice po obrazima. 😩 Nadam se da su to dojenacke akne i da de proc samo od sebe i da nije nista ozbiljnije. U petak smo kod pedijatra pa cu pitat. Bas mi ga je ful zao. Ocito ce imat neku osjetljivu kozu 😞. Meni se zna po pregibima pojavit atopijski dermatitis a mm je sad pod stare dane sklon pristevima. Jadno dijete bas ima predispoziciju za imat problema 😢

Lavica27
    04. Veljača 2020. 17:04

thinkpink1

Grizli moja isto ima suhu kožu, al to je sasvim normalno. Ja samo mažem pregibe kod šaka, nožnog zgloba i stražnjeg djela koljena jer je taj dio najosjetljiviji pa se može desit da pukne lagano kožica pa ih to pecka i zateze i imaju nelagodan osjecaj. Cijelo tijelo ne mazem jer postoji mogucnost da se osipa, pa cekam da se sva odljušti pa cu tek onda vidjet kakva joj je koža i prilagoditi preparat ukoliko ce biti potrebe.
    Pibato je Syntocinon spray.
    Lavice zaboravih napisat vazan podatak, koristi se u jednu nosnicu za suprotnu stranu sise. Znaci lijeva nosnica-desna sisa i obrnuto. Al trebali bi ti reci u ljekarni, al ako ne znaju ili ne kažu, sam da znas… I drži se u frižideru. Ja cu ga veceras-nocas isprobat ako se sjetim🙈🤭

Kaj mi vrijedi koja nosnica sisa kad obje moram izdajaz svaki put da nesto skupim😭😭 Al eto probam.i to veceras. Sta je najsmjesnije ja navecer imam kvrge i samo mi krene curiti mlijeko (mokro sve ako zaboravim jastucice) a jedva u dozi skupim 30ml... Btw sad su se dosjetili pak jer je nocas jako bljucnuo u luku da mozda nema refluks (ja tvrdim da nema jer eto otkud 14.dan tek...) i da mu daju gaviscon infant u moje mlijeko za zgrusavanje a ako pije ad onda ide ono AR. Tocno si mislim da mu vec sad trazimo bolesti. Jer tu ih hrane na sat, odnosno svaka tri staa i obavezno mililitrazu koju su mu stavili u papire. I tipa vec dvije noci odbija dozu u 3 ujutro i moja teorija je da zato izbljuje jer jede na silu a opet kuzim i njih da mu ne mogu davat 20 po 20 i slicno jer oni to tu sve preracunavaju (kolko kcal, energije, masnoca,UH po obroku dobije itd)..

Lavica27
    04. Veljača 2020. 17:06

mrgud_zg

Mi mu tijelo ne mazemo s nicim. Nakon kupanja pregibe samo s bademovim uljem. Ja sam pitala i dal da guzu perem s malo sapuna al patronazna je rekla da najbolje ne. Barem prvi mjesec ne koristit ni sapune ni kupke ni sampone ni kreme ni nista. Nek thinkpink kaze najbolje. E da i ujutro mu krmelje i umivanje s kamilicom odradim.
    Nas bebac je dobio sitne bijele pristice po obrazima. 😩 Nadam se da su to dojenacke akne i da de proc samo od sebe i da nije nista ozbiljnije. U petak smo kod pedijatra pa cu pitat. Bas mi ga je ful zao. Ocito ce imat neku osjetljivu kozu 😞. Meni se zna po pregibima pojavit atopijski dermatitis a mm je sad pod stare dane sklon pristevima. Jadno dijete bas ima predispoziciju za imat problema 😢

Ma mrgud nikakva osjetljiva koza,to ti se cisti koza. Ruzno zgleda i malo traje al to ti je to.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.