ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    22. Siječanj 2020. 21:50

Thinkpink hvala za info. Ova vrtirepka ce mi izvaditi sve organe. Bas se unutra premjesta, imam osjecaj da je trbuh sve manji a ona sve aktivnija umjesto sve mirnija. Meni je cijeli dan trbuh sav ko u kvrgama od nogica i rukica. Mogu rec da mene to bas i boli. Zgaravica me ubija danas, a toboze kad se spuste popusta. Meni tek krenula. A i teško mi je vec hodat postalo ko da imam ciglu u zdjelici. DeeDee ima kod tebe stogod slicnog?
    Omerta frendica je imala pozitivan nalaz i dobila sumamed, i na kad je dosla u rađaonu injekciju neku za to. A maloj su dan kasnije vadili krv da provjere dal se zarazila. Nadam se da ce ti biti sve ok na porodu. Njoj su i za muza dali antibiotik zbog toga. Malo glupo da ti onda nije dala atb nego sad i to jos 15 dana a ti se mozes poroditi. Mislim da sad ne moze vise stetit nista bebici, al ti si uzmi svakao malo jacu dozu probiotika da ne bi gljivice krenule divljat ti sad. 

DeeDee
    22. Siječanj 2020. 21:55

Grizli točno to, kao da je sve manje mjesta a ona sve aktivnija..konstantno strši na nekom dijelu trbuha. I posvuda osjećam pritisak, i dolje i gore :S
    Ja nemam žgaravicu ali imam osjećaj pretrpanosti želuca, malo prije sam dušu ispovraćala a nisam nista jela od ručka u 15..

[/url

Valkris
    22. Siječanj 2020. 21:57

Omerta

thinkpink1

Omertane bi trebalo biti problema pri porodu, masa žena ima pozitivan vaginalni bris na BHSB i stignu ga dati samo venozno neposredno prije poroda bez da zaraze dijete prolaskom kroz porođajni kanal. A ti ces jos 14 dana piti Klavocin, tako da stvarno mislim da nemas brige…🍀

I taj Klavocin (amoksicilin + klavulanska kiselina) je apsolutno siguran sad u trudnoci? Bojim se malo i mogucih nuspojava.. inace nisam alergicna na penicilin, ali ne znam kakav je ovo drugi sastojak. I zasto nije napravljen antibiogram da se tocno zna osjetljivost na odredjeni antibiotik? Nego sam to sad dobila napamet. Koja je to fora.. sa 15tjedana NE dobit antibiotik jer se to kao NE lijeci u trudnoci (bar je tako rekla gin koja je otisla u penziju krajem godine, a sad pred kraj kad je i dalje pozitivan, dobijem od tog drugog doktora 2 tjedna terapije koja moze i ne mora pomoci, + onda jos intravenozno na porodu sto bi ovako ionako dobila.

Ja sam pila dvije doze klavocina u trudnoci (zbog upale umnjaka) , 3. i 4.mjesec trudnoce i par doktora me uvjeravalo da ne smeta plodu. Vjerujem da u ovom finisu trudnoce tek ne smeta 🤷‍♀️

• thinkpink1
    22. Siječanj 2020. 22:08

Lala27

Thinkpink1-Onda se izvinjavam, nisam znala to za posude, samo sam čula da se može čuvati i u njima, pa rekoh možda je lakše 😄 Ma i po meni nije puno dobio, mislim lijepo napreduje, kako i treba, nije ništa previše, i naravno da ne može svaka beba isto napredovati, kao i mi, neko je deblji, neko mršaviji, viši, niži, itd. I želim ti sreću ❤️

Draga Lala ma nemas se ispricavat...sve ok, ja sam te samo htjela upozorit, dobronamjerno da nije preporucljivo cuvat u tim posudama, zbog ftalata koji se otpustaju u kontaktu s mlijekom i njihovog unosa u bebin organizam. Znam da je jedna vrsta djecjih katetera povucena s trzista bas zbog tih ftalata i njihovog unosa u dječji organizam, dok je za odrasle ta doza i koncentracija bila zanemarima i za odrasle su ostavili te katetere.
    Hvala ti🥰

MaRe
    22. Siječanj 2020. 22:13

Mikio utjesila si me 😊 Svi mi govore kako tako male bebe moraju samo jesti i spavati a kako ovaj moj ne spava onda nalaze sto razloga a prvi je naravno da mi mlijeko slabo pa je gladan...reko da od 7-17je slabo pa ne spava a onda poslije je dobro pa se budi tek na svaka 2,5- 3 sata 🙈
    Think bas cu to isprobati sutra ☺
    DeeSb moj eksperiment s Libresse nije dugo trajao...evo me nazad u chicco i mrezastima...smetaju mi one..kao da griju xD 

22. Siječanj 2020. 22:22

thinkpink1

Lala27

Thinkpink1-Onda se izvinjavam, nisam znala to za posude, samo sam čula da se može čuvati i u njima, pa rekoh možda je lakše 😄 Ma i po meni nije puno dobio, mislim lijepo napreduje, kako i treba, nije ništa previše, i naravno da ne može svaka beba isto napredovati, kao i mi, neko je deblji, neko mršaviji, viši, niži, itd. I želim ti sreću ❤️

Draga Lala manemas se ispricavat…sve ok, ja sam te samo htjela upozorit, dobronamjerno da nije preporucljivo cuvat u tim posudama, zbog ftalata koji se otpustaju u kontaktu s mlijekom i njihovog unosa u bebin organizam. Znam da je jedna vrsta djecjih katetera povucena s trzista bas zbog tih ftalata i njihovog unosa u dječji organizam, dok je za odrasle ta doza i koncentracija bila zanemarima i za odrasle su ostavili te katetere.
    Hvala ti🥰

Slazem se s ovim za posudice...
    Omerta mislim da se antibiotici u prvom i drugom trimestru daju stojemanje moguce... u trecemsu sigurniji pasi zato sad dobila. Antibiogram se automatski radi kod brisa pa su ga mozda i tebi napravili.

• thinkpink1
    22. Siječanj 2020. 22:26

Omerta znam da smo trudnicama pisali Klavocin, al sam htjela jos provjeriti u farmakoloskoj knjizi. Nema pokazatelja na stetne utjecaje u trudnoci na plod, pogotovo tako visokoj s obzirom da je organogeneza zavrsila. 
    I da, Klavocin djeluje na uobičajeno osjetljive vrste BHSB. Najsigurniji za curku i da djeluje na bakteriju. 
    I kak veli Grizli, pocni s probioticima da si ne nakalemiš gljivice. Ne trebaju ti opcenito, pogotovo ne sad pred porod🥰

DeeSB
    22. Siječanj 2020. 22:29

Hvala cure na iskustvima 😀 Imam jos par kom chicco pa cu probati prerezati, steta sto nema manja verzija. Ionako sam paranoicna da se ne bi upalilo pa mozda bolje da se drzim provjerenog. 🤔

L 💛

annika
    22. Siječanj 2020. 22:34

Lala ma evo ja bih radije poslušala Thinkpink. Ja sam to rekla iz svog kuta. Moji su dodali svaka 2- 3 sata i kcer se na taj isti razmak budila do 3 i pol godine, sin nesto manje. Problem je bio sto ih ja nisam imala sto ponuditi u zamjenu za sisanje- nece vodu, nece dudu, nece nista,place I budi se u tom razmaku iz navike pa nosi i umiruj. Umori to svaku noć godinama, i onda ujutro na posao

[iimg]

DeeDee
    22. Siječanj 2020. 22:34

DeeSB nemam iskustva ali na oko mi oni tasoma to-to u narančastoj kutiji izgledaju kao mali chico. Ja sam si uzela dva paketa njih, dva paketa chico i jedan vir pa cu vidjet..

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.