ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    10. Prosinac 2019. 17:22

DeeDee, npr moj muz je prosle god bio u obrtu njih 2  zaposlenih pa mu je drzava (porezna) odradila prijavu, odnosno desilo se da smo isti mjesec na poreznoj kartici i on i ja malu imali prijavljeno pa si je drzava sama uzela s njegovog obrta novcice da se ne zakinu ne daj Boze...  Hzzo ti nema veze s tim, otidji se na poreznu raspitaj kod svog referenta,nznam da imas neki manji obrt ako se ne varam🤔
    Eleoniris i ja mislim da je to za hitnu...
    Mikio mali sudocrem ti cisto dosta. Nisam uzela melem baby kremu nego gel sampon za bebe. 

DeeDee
    10. Prosinac 2019. 17:35

Zoe27

Veliki pozz svim curama, cestitke na bebicama i sretno onima koje to tek ceka 😍 i dalje vas citam ali bas i nemam vremena javljati se tako cesto.. Evo beba je nahranjena, presvucena, spava pa da i ja nesto napisem.. Za mene osobno je kao sto sam vec navela elekticna izdajalica spas od kada smo stigle kuci. Na pocetku smo kombinirali moje mlijeko i bebimil, a sada bebimil dajemo rijetko, mozda jednom u par dana bas kad presusi mlijeko 🙈 dojenje nam ne ide nikako, uzasno boli, pa se beba unervozi kao i ja, tako da sam nakon savjetovanja s patronaznom odlucila ovako izdajati pa do kada ide.. Takodjer mi se neki dan napravila velika kvrga, no masiranje pod toplim tusem i izdajalica sto cesce su pomogli da ju razbijem.. I da beba super napreduje, rodjena s 3 550, otpuste na kuci s 3 350, a 13.dan smo na 3 630, tako da smo prezadovoljni 🤩 sto se kozmetike tice, ja sam kupila i vlazne maramice i sampone i kupke od nivee i super su se pokazale. Nije imala nikakvu reakciju na maramice, jednom tjedno joj stavimo kap sampona na kosicu samo da se ne osjeti, ostalo ju kupamo samo s vodom, tako nam je rekla pedijatrica u rodilistu.. Pupak otpao vec nakon 3 dana kod kuce, ali i dalje flisa pa ga tretiramo octaniseptom i praskom. Za guzu koristimo jgl mast i isto joj odgovara kao i puffis pelene

Baš mi je drago da si se javila i da je sve ok. Fino je to ona vratila :) 
    Nadam se da ćete uskoro uspostavit dojenje ili da te bar neće boljeti..
    Hvala za savjete :)

[/url

DeeDee
    10. Prosinac 2019. 17:38

Lavica27

DeeDee, npr moj muz je prosle god bio u obrtu njih 2 zaposlenih pa mu je drzava (porezna) odradila prijavu, odnosno desilo se da smo isti mjesec na poreznoj kartici i on i ja malu imali prijavljeno pa si je drzava sama uzela s njegovog obrta novcice da se ne zakinu ne daj Boze… Hzzo ti nema veze s tim, otidji se na poreznu raspitaj kod svog referenta,nznam da imas neki manji obrt ako se ne varam🤔
    Eleoniris i ja mislim da je to za hitnu…
    Mikio mali sudocrem ti cisto dosta. Nisam uzela melem baby kremu nego gel sampon za bebe.

Ma d.o.o. je ali smo samo nas dvije zaposlene. Zbog nekih potencijalnih komplikacija sa zatvaranjem, neda mi se ulazit sad u to, smo promjenile udio u firmi skroz, kolegica je direktor, ja sam član uprave ali imam samo 20%.. 
    Probat ću nazvat knjigovođu i poreznu da.. evo meni stvarno prvi glas.. Hvala ti

[/url

Aristea
    10. Prosinac 2019. 17:49

LoBi

Cure ima koja da radi u skoli i da je dobila onu neku jednokratnu pomoc nakon 91 dan bolovanja? Jel se to pise neki zahtjev ili to skola radi sama? I nakon koliko dana od isteka tih 91 dan sjednu ti novci?

Ne pises zahtjev, skola vodi sama brigu da ti to isplati..ako ne isplati zovi. I pitaj. Računaj dan bolovanja i 90 dana uključujući i vikende ...91 dan kad dode znaci ostvarila si pravo. Isplate su ti 27 ili 28 j mjesecu nekad i 26 rijeđe ovisno kako padaju datumi.....u 12 mj nemas naknade, jubilarnih zbog obracuna godisnjeg poreza i prireza pa ako si u ovom mjesecu ostvarila pravo iscekuj isplatu tek u prvom.

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Aristea
    10. Prosinac 2019. 17:55

Iskusne mame molim vas ako znate odgovor. Budući da je mali na bebimilu jel mu mogu dati povremeno vodu ili ne? 

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

_svjesna
    10. Prosinac 2019. 17:59

Bok cure, oprostite na upadu kao padobranac, ali sam htjela da pozdravim svoju staru prijateljicu sa foruma Tko planira,
    GRIZLI mnogo sam sretna zbog tebe, vidim djevojcicu cekas zelim vam sve najbolje, meni je vrijeme uzasno brzo proletjelo tako ce i vama vjerujem. Uzivajte u svakom danu trudnoce, a pogotovo kasnije, sve ce to biti dobro. ❤️❤️☺️
    Jaivanpa, evo kad sam vec tu i vidjela sam pitanje, nema potrebe za vodom ni cajem do 6 mjeseci kada krenete s dohranom. 

Lavica27
    10. Prosinac 2019. 17:59

Jaivanpa ja ne bi davala vodu. Pogotovo ne dok je tako mala bebica al ima zena koje daju. Moje misljenje ajde da je ljeto ali ovako mislim da nema potrebe... nek se i druge cure i thinkpink oglase...

• thinkpink1
    10. Prosinac 2019. 18:38

Jaivanpa kada je samo majcino mlijeko nema potrebe za vodom i/ili čajem do 6mj. Kada se daje AD ja nakon hranjenja dajem na malu žličicu malo prokuhane vodice, tek toliko, samo par gutljaja da si bebac ispere usta i utaži žeđ, jer dohrana zna biti jaka...oni si sami uzmu kolko im treba... Ili mozes nakon AD-a dat malo svog mljekeca (ako imas), umjesto tih par gutljaja vodice...
    Zoe bravo, bebica odlicno napreduje! Bitno da je vratila porođajnu težinu unutar 14 dana👍👌

Grizli
    10. Prosinac 2019. 18:42

_svjesna

Bok cure, oprostite na upadu kao padobranac, ali sam htjela da pozdravim svoju staru prijateljicu sa foruma Tko planira,
    GRIZLI mnogo sam sretna zbog tebe, vidim djevojcicu cekas zelim vam sve najbolje, meni je vrijeme uzasno brzo proletjelo tako ce i vama vjerujem. Uzivajte u svakom danu trudnoce, a pogotovo kasnije, sve ce to biti dobro. ❤️❤️☺️
    Jaivanpa, evo kad sam vec tu i vidjela sam pitanje, nema potrebe za vodom ni cajem do 6 mjeseci kada krenete s dohranom.

Aaajme Svjesna bas mi je drago da si se javila! I tvoj maleni vec skoro godinu dana! 😍😍😍 Predivno! Hvala na dobrim zeljama. 😘

beba2025❤
    10. Prosinac 2019. 18:43

Jaivanpa

Hej cure!
    Redfox meni ti je par dana prije ispadanja sluznog cepa u mokraci se vidjelo da ima sluzi onako na gusce. Tu sam pomislila vjv sluzni cep pomalo ispada i onda je fkt za par dana otpao kao krvavo zuti smrkalj. Nije intenzivno krvava boja bila onako skuzis da se radi o sluznom cepu blago roskasto crvenkasto tj nesto izmedu te boje sa zuckasto bijelom. Bas neki mix..
    Lavice zao mi je zbog djevojcice, zelim joj da brzo ozdravi i tebi da budes jaka! ❤️
    Cure preslatki su vam trbuscici i sve odlicno izgledate bome. Prave macke hehe :)
    Mi smo izašli, sad vec po vremenu jucer haha…zutica se stabilizirala hvala Bogu.
    E sad ne bas tako ugodna informacija. Imala sam kvrge u dojkama i danas razbijala i mama mi masirala isto jer ja sebe gladim od muke umjesto da stisnem jace.ona je grublja i bolje stisne sto mi ne odgovara za ugodu, ali odgovara za situaciju. Suze mi isle i grozno je..uzasno bolno, grizla sam si spavacicu i ruku bi si odgrizla od muke u tom trenu.mama kaze da meni mlijeko jos nije nadoslo kako oni govore i da bi to trebalo jace curiti i spricati dok stisnem iz nekoliko rupa…iskreno nadam se da ce mi stati ..davat cu mu bebimil. Znam da ce netko reci luda si al to je tako bolno. Pa sto puta bi radije rodila nego to trpila.uzasno mi je…plakala sam…metnem si hladne obloge rucnikom nakon izdajanja i razbijanja.prije toga pod tusem sto toplijim vodom se zalijevam. Raazmeksane su i izdajam kolko mogu.. eto nažalost ružna strana na koju budite spremne . Zao mi je kaj to moram reci ali bolje biti upozoren na mogućnosti. Bog zna koliko sam se molila da imam mlijeka i pozalila eto. ☹️☹️☹️😭😭😭

Heej....znam kako te boli....meni se desna u bolnici upalila ,sve same kvrge..jer su mi se napravile ragade i mala stalno vuce samo iz lijeve..ja sam stalno masirala,izdajala izdajalicom(rucno ne znam i nemam bas volje za to)..mlijeko sam bacala cetiri dana jer je bilo puno krvi (ne iz dojke,nego iz rana po bradavici)..
    Mazala Purelan kremom.. i sad zadnjih dva dana mrvici dam to mlijeko..kad popapa sve iz lijeve..
    Nadam se da neces misliti da ti filozofiram..samo..kazem kako sam si ja olaksala i sad je ok..ima duplo manje mlijeka nego u lijevoj..ali ne boli vise..
    Ako si ne uspijes pomoci,trazi od ginekologa da ti prepise tablete za zaustavljanje mlijeka..jer,ako ces cekati da mlijeko samo nestane, ne daj Boze jos ce ti gore biti!
    Jos jednom oprosti,ako pametujem🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.