ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LoBi
    10. Prosinac 2019. 15:02

Cure ima koja da radi u skoli i da je dobila onu neku jednokratnu pomoc nakon 91 dan bolovanja? Jel se to pise neki zahtjev ili to skola radi sama? I nakon koliko dana od isteka tih 91 dan sjednu ti novci? 

Hrabrica
    10. Prosinac 2019. 15:08

Cure pričate o tom povratu poreza. Jel postoji neki način da se poslodavac izvuče od tog? Pitam jer moj spada u onu sortu poslodavaca koji prijavljuje na minimalac sa nižom stručnom spremom nego što zaposlenik jest, a ostatak dogovorene love ide na ruke.. Nekak imam osjećaj sve i ako je njegova obaveza isplatiti mi taj povrat, imam neki osjećaj da će naći način da to ne napravi...Na komplikacijama sam od 5mj ove godine i ovo mi je sad prvi mjesec na porodiljnom...

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

PetraB
    10. Prosinac 2019. 15:26

Eleonoris nemoj se saliti s tim, upala mokracnih puteva ukljucujuci bubrege, pogotovo koja se ne lijeci, nije dobra ni bez trudnoce a kamoli sada, u tvojim tjednima. Aj ti fino na hitnu pa nek oni tebe posteno obrade da vidis na cemu si. Drzim fige da je nesto bezazleno ali cemu da si u brizi do petka.
    Hrabrica i ostale curke koje jos nisu primile povrat...poslodavac to MORA isplatiti, nema izvlacenja iz toga. To je korekcija poreza i prireza prema godisnjem obracunu...evo linka sa objasnjenjem za koga se radi ta korekcija 😘
    https://www.isplate.info/godisnji-obracun-poreza-i-prireza.aspx

url=https://lilypie.com][/url

Hrabrica
    10. Prosinac 2019. 15:32

PetraB

Eleonoris nemoj se saliti s tim, upala mokracnih puteva ukljucujuci bubrege, pogotovo koja se ne lijeci, nije dobra ni bez trudnoce a kamoli sada, u tvojim tjednima. Aj ti fino na hitnu pa nek oni tebe posteno obrade da vidis na cemu si. Drzim fige da je nesto bezazleno ali cemu da si u brizi do petka.
    Hrabrica i ostale curke koje jos nisu primile povrat…poslodavac to MORA isplatiti, nema izvlacenja iz toga. To je korekcija poreza i prireza prema godisnjem obracunu…evo linka sa objasnjenjem za koga se radi ta korekcija 😘
    https://www.isplate.info/godisnji-obracun-poreza-i-prireza.aspx

Hvala ti! A jel postoji neki definirani zadnji rok za isplatu tog povrata? Pitam jer on inaće isplaćuje plaću prvi radni dan u novom mjesecu (za prošli mjesec) ...

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

samojed
    10. Prosinac 2019. 16:05

DeeSB  ma nemoj bezveze da se prepadas mene je tako moj gin prepao na zadnjoj kontroli bila sam 30+0 tt bebica 1600gr a on kako je velika bebica odmah me poslao na ogtt isplasio me srećom ovdje su me cure umirile tako da nemoj uopste da se plašiš oko toga 
    I cure prelijepi trbuscici 

Točkica37
    10. Prosinac 2019. 16:08

LoBi

Cure ima koja da radi u skoli i da je dobila onu neku jednokratnu pomoc nakon 91 dan bolovanja? Jel se to pise neki zahtjev ili to skola radi sama? I nakon koliko dana od isteka tih 91 dan sjednu ti novci?

Navodno iduci mjesec kd kad istekne tih 91 dan

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

annika
    10. Prosinac 2019. 16:39

LoBi

škola sama radi. meni rekli krajem siječnja će biti isplata

[iimg]

Juno
    10. Prosinac 2019. 17:01

Jaivanpa žao mi je sa se tak mučiš. Znam kako ti je. Ja sam s prvo dvoje imala mlijeka za petero djece nahraniti. Prvi sin nije znao sisati jer je imao skraćeni frenulum(onaj podjezičak) i nije mogao dobro povuči. Mjesec i pol smo se nas dvoje mučili, on gladan, a ja više nisam znala za sebe od bolova i neispavanosti. Mlada, neiskusna, prije 17 godina nisu bile Rode, a patronažna kako koja. Dok sam zakurila 41 rekla sam dosta. Dobila tablete od ginića za prekid, a stara patronažna mi povjerila što da napravim što se kao više ne radi. Izdojiti se do kraja i da mi netko čvrsto koliko god ide zamota oko sisa elastični zavoj. Jbt jedva sam disala, ali kao sise se nemaju kamo puniti pa tako prije prestane laktacija. Nakon par sati se opet izdojiti jer ipak nadođe mslo mlijeka i tako par dana dok se ne "osuše" sise.  Kćerka je od prvog dana super dojila i onda opet s mjesec i pol staža dojenja sam dobila takvu upalu umnjaka svih četiri da nije moglo proći bez antibiotika. Ona to mlijeko nije htjela piti pa smo morali biti da dohrani. Kasnije kad sam ju vraćala na cicu nije nikako htjela. Vrištala je danima. Evo ih sada. Veliki i zdravi. S trećom ćemo vidjeti kako će biti. Htjela bih dojiti, ali se ne mislim mučiti ako neće ići. 

Grizli
    10. Prosinac 2019. 17:03

Evo mene na rodiljnom od danas službeno sve 4 u zrak... 🎉 I odmah kad sam dosla doma iz grada zaspala. 😱 Bas sam se nekako rekla bi uljenila. A ova moja vrtirepka mirovala i skrivala se dokle god nisam rucala i legla onda je krenula. Ne bi ja da se ona jos primiti pred porod ili jos da joj neko okretanje padne napamet, koliko znam na zadnjem uzv bila je za dole s glavom.
    Joj ja od kozmetike na kraju necu vise nis dodatno ja mislim nis kupovat, osim u ljekarni bademovo ulje... Dakle imam testere od melem baby, uriage, la roche-posay, hipp, cekam niveu jos, kreme sudokrema, jgl, bephanten, pavlovicevu malu kupila neko ko putno pakiranje. Vlazne sam uzela violeta water 99% nek se nadju, ako ne trebaju za pocetak trebat ce kasnije vidila da dosta traju. Pelene imam gratis pakiranja od violete, kupila neki dan jos 3 vrste razlicite firme male sve paketice i jos cu od babylove pelene uzet. Pampers nisam nis kupovala jer su mi rekli da u dm se dobije paket pelena, vlazne i ne znam sta jos od pampersa bas pa cu to tako isprobati. I onda cu mozda biti pametnija s tom kozmetikom i pelenama da ni ne krcam sve a na kraju ne valja nam. Opcenito mislim da cu za probu prvo kupiti najmanja pakiranja pa poslije ostalo. A sigurna sam i da cu nadobivat toga jer znam da puno ljudi uz poklone donose i to sve iako nemaju pojma sto nekoj bebi pase sto ne. 

• Zoe27
    10. Prosinac 2019. 17:19

Veliki pozz svim curama, cestitke na bebicama i sretno onima koje to tek ceka 😍 i dalje vas citam ali bas i nemam vremena javljati se tako cesto.. Evo beba je nahranjena, presvucena, spava pa da i ja nesto napisem.. Za mene osobno je kao sto sam vec navela elekticna izdajalica spas od kada smo stigle kuci. Na pocetku smo kombinirali moje mlijeko i bebimil, a sada bebimil dajemo rijetko, mozda jednom u par dana bas kad presusi mlijeko 🙈 dojenje nam ne ide nikako, uzasno boli, pa se beba unervozi kao i ja, tako da sam nakon savjetovanja s patronaznom odlucila ovako izdajati pa do kada ide.. Takodjer mi se neki dan napravila velika kvrga, no masiranje pod toplim tusem i izdajalica sto cesce su pomogli da ju razbijem.. I da beba super napreduje, rodjena s 3 550, otpuste na kuci s 3 350, a 13.dan smo na 3 630, tako da smo prezadovoljni 🤩 sto se kozmetike tice, ja sam kupila i vlazne maramice i sampone i kupke od nivee i super su se pokazale. Nije imala nikakvu reakciju na maramice, jednom tjedno joj stavimo kap sampona na kosicu samo da se ne osjeti, ostalo ju kupamo samo s vodom, tako nam je rekla pedijatrica u rodilistu.. Pupak otpao vec nakon 3 dana kod kuce, ali i dalje flisa pa ga tretiramo octaniseptom i praskom. Za guzu koristimo jgl mast i isto joj odgovara kao i puffis pelene

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.