Pozdrav cure,
i ja sam na 100 cuda, meni je također sjela uplata iz firme, ali pod "placa", s tim da sam na komplikacijama od 01.07. i jos uvijek do porodiljnog.. Bozicnica tolika ne moze biti, jer nikad toliki iznos nismo imali, a ne kuzim te sheme sa povratima poreza i kako mogu provjeriti ispravnost iznosa, da li netko zna kako to obracunati?
Macutica meni je muz to objasnjavao jer je on obrtnik, al ja ti se u to bas ne kuzim. Kolko sam shvatila, firma ne uplacuje drzavi nase doprinose dok smo na komplikacijama i porodiljnom, te novce nam moraju vratiti. Ja kolko sam otprilike racunala to odgovara tim doprinosima na platnoj listi za 6 mjeseci kolko sam na komplikacijama.
Glavna salterusokaj si rekla sta znaci uplata redovitog primanja? Meni danas sjela lova, al ne komplikacije od HZZO-a, vec od poslodavca🤔
Povrat poreza za komplikacije je rekla.
👍
Uspjela sam otvorit platnu listu pa mi pise i bozicnica i povrat poreza utvrđen godišnjim obračunom 🥳🥳🥳🥳
To bi bilo kao "placa" za studeni?
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Netko zvao salterusu😁😁? Dobro su cure objasnile. Na platnoj listi prosinac dobijes povrat poreza od 1.2019-11.2019., iznos poreza +prireza za mjesece koje si na komplikacijama. Ugrubo recimo.. i slijedece godine dobijete isto povrat poreza, i generalno kad ste na bolovanju za dijete.. neka sica al dobro dodje.
Sudocrem samo po potrebi , a ove ljekarnicke kreme nakon svakog kakanja/pisanja/brisanja...
Ja sam sad dala Melem baby priliku. Mustelu sam imala s prvom i po meni je precijenjena..
Mene jako muci moje spavanje. Noćas sam spavala od 1 Do 5. U 5 se probudila i nema šanse više zaspati. I onda sam zaspala oko 8 opet. Grozno.
Mene je baš jako strah tog dojenja, nema tko mi nije rekao da je to puno gore od samog poroda. I svi su mi rekli da ne kupujem izdajalicu, kao ima vremena i onda čujem kako su se izdajalice kupovale usred noći u dežurnim ljekarnama. Tako da sam ja upravo naručila svoju, mislim da sam naletila na stvarno super cijenu:
https://www.mall.hr/izdajalice/tommeetippee-elektricna-izdajalica
Ja se nadam da ću uspjeti dojiti, ali ako neće ići, što sad. Postoje danas daleko razvijene dohrane, u krajnjem slučaju i dosta nas je odraslo na dvoranama i svi smo normalni. Nema smisla forsirati ako ne ide.
Cure, sve koje se trenutno borite s dječjim bolestima, želim vam da vam djeca što prije ozdrave i divim vam se kako hendlate i sebe i djecu i sve.
Meni je ovo prva trudnoća i dijete i sve mi je teško, ne mogu zamisliti trenutno da imam uz to malog zvrkica pored sebe :)
Što se tiče pokreta bebe - moja je isto baš posebna. Ima dana kad se mrda cijeli dan i noć i onda ima dana kad je skroz, skroz mirna. Svaki put si govorim da je već puno puta bilo tako i da je to očito normalno, pa me svejedno svaki put opere panika i na rubu sam odlaska na hitnu.
U četvrtak smo na pregledu - s jedne strane jedva čekam da vidimo što će ctg pokazati, da vidimo koliko je narasla, a s druge strane se ni najmanje ne veselim s obzirom na to da mi je prosli tjedan pregled bio izuzetno bolan i da sam krvarila nakon njega. Taman mi se sad sve smirilo i strah me da će sad ponovo biti tako.
Lavica hvala na informacijama😊 bas nam napisi kak ti se cini melem. Ja nekak vise volim uzimati nase proizvode pa me bas zanima kak ces biti zadovoljna s melemom.
Piba nemoj si unaprijed stvarat paranoju i strah od dojenja. Mozda ti bude bas islo glatko! Uostalom, ako si u zg, svaki dom zdravlja ima savjetnicu za dojenje gdje odes na individualne konzultacije sa bebacem, a u međuvremenu imas patronaznu nek ti pokaze, i muzu isto tako sta i kako raditi. Ja sam znala masirati i izdajati po 2,5h zene da bi mi se na kraju ruke tresle od gubitka snage u njima. Jbg, to nam je posao. Isto ko i ovima koje ne mjenjaju krvave plahte po bolnicama. Al svako ima savjest i razmislja dal ce moci mirno spavati...
Lavice i ostale curke, ja cu dati sansu Babylove kozmetici, pa cu vam dat povratnu info za istu. Iako znam da je Mustela jako dobra, al mi je to vise dermatološka kozmetika. A ako nema potrebe za intenzivnijom njegom kože bolje ne, da ne ujebem pa da se koza ne navikne bespotrebno na extra osjetljive preparate.
Nita moj je sa 31+3 imao 1800 g tako da su tu negdje
Lunice smiješ faktu u nuždi...al pomaže kantarionovo ulje ili obična svinjska mast..meni je pomogla zadnji put kad me uhvatilo i HB za sad se nisu ponovno pojavili.
Trbuščići su vam super...naspram vaših moj mi liči kao da nosim blizance kao Petra
Grizli tako je mene moj prepao jedno dva dana..umirio se ko bubica i nikako ga animirati da se rita...kad bi štucao odahnula bi...i sad si mislim da je bio tako miran jer se pripremao na okret u trbuhu..renovirao čovjek malo
Drago mi da su vam klinci malo bolje i da je i vama odmah malo lakše...ipak smo sad pred kraj.
Mi dns išli rješavati papire i naravno ja gospođa na onaj kartončić za osobnu potpišem se starim prezimenom a šta ćeš trebat će mi malo vremena da se naviknem.
Vidim sve ste se oparile...baš me zanima hoće li i moji šta uplatit...ma da oni i ono što treba ne uplaćuju xD
Ja sam dobila jako pozitivne komentare na Melem baby vlažne maramice, jer bas onako ostave fini trag kao kremice na guzi. Dosta su masne.
Ja isto razmišljam da uzmem sve njihove proizvode, ali ne za početak. Ipak nekako mislim ako su tako masne maramice tj ako imaju neki losion da bi ih onda krenula koristiti npr nakon mjesec dana.
Za početak ću koristiti Violeta water maramice ili samo prokuhanu vodu. I uzela sam bademovo ulje u ljekarni.
Gdje nam je Iva? Jel se javila možda kome na WA? Nadam se da je sve dobro i da je već doma s bebacem.
Cure ,drago mi je da su vam klinci bolje :)
Prijateljica je rodila neki dan u KBC Osijek , pa sam ju pitala za savjet sto da pakiram ,rekla je ovako :
Za box : spavaćicu ,vrećicu za stvari i papuče
U posebnu vrećicu staviti spavaćicu , ručnik ,uloške i jednokratne gaćice za tuširanje poslije poroda . Kaže da nam oni vade stvari iz torbe pa da budu na vrhu
Super da su vam sjeli dodatni novčići , mislim da kod mene toga nema,bar nisam čula do sada da su nekom uplatili
Sortiraj odgovore
Najstariji