Flower čestitke ipak je super prošlo!!
Zoe sretnooooo!!!!! Beba dolaziiiiii, divno!
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Uh valjda sam sve redom popamtila… Sarita vjerovala ili ne al uopce nemaju prostor predvidjen da budu bebe tamo,samo u sobama s mamama😱 Ma budemo mi to nekako…💪🤞 Thinkpink dvoumis se ili troumis😁😁 Nisam upamtila nick curr koja se muci s depresijom,nemam iskustva al mislim kao i ostale da ti nasa Goga moze pomoci… sretno🤞
Beba2019 ja sam rodila pred 2 g i 7mj vaginalno,prilikom poroda posteljice je uocena ruptura maternice pa operacija toga i sad zato idem na carski. Ako imas carski iza sebe unutar 4 godine mislim da sigurno ides na carski ponovno. Mislim da se ceka do 38-39 tt u slucaju bivseg carskog pa sad ponovno,hospitalizacija je obicno dan prije CR. Meni su najavili 36-37.tt i hospitalizaciju od tjedan dana prije jer ne smijem dobiti trudove. U slucaju da ides na VBAC, mislim da ne smijes dobiti drip bas da ne bi pukla maternica na mjestu sava prethodnog CR.
Mikiomislim da ti je puuuno bitnije da imas ppuzdanog i kvalitetnog pedijatra nego da ti je u blizini stana,iskreno. Sumnjam da bi ionako nju kad je bolesna vukla pješke ili u javnom prijevozu, bar ja gledam, oduvijek s muzem idem do pedice iako imam i auto i vozacku al tako nekako udvoje to obavljamo,tako da mozda ti eto moje iskustvo/savjet nesto znaci
Lavica 27 ,hvala ti puno na odgovoru..
2011. sam imala hitan carski,beba je ostala bez kisika.
2014.sam imala VBAC,bez epiduralne( rekli su da ju ne smijem primiti zbog prethodnog carskog),ali su me zato trpali par sati sa dripom(to nitko nije spomenuo da ne smijem, a ja nisam znala nista).
Uglavnom..nakon toga su se pojavili drugi problemi..4 spontana..pa me sad uzasno strah svega...kao da nikad nisam bila trudna,a kamoli radjala.
Ova trudnoca cijela je ptotekla u brizi i strahu!
Sad sam 39+1 i bojim se ko malo dijete😔😔
Danas sam podigla potvrdu za poslodavca vezano za otvaranje komplikacija s 01.12. i imala zesci rality check kad sam procitala da je ocekivano vrijeme bolovanja 60 dana. Prvo sam mislila da je nekaj krivo, kak samo dva mjeseca komplikacija i idem racunat…i sok… Pa da za 60 dana mi vec krece onih 40-ak dana prije poroda…al onda novi sok…ja cu roditi ranije, tocnije imam jos 12 tjedana do kraja, 12!?!?
Ja znam da ste vi sve to prosle i ja sam zadnja, vi ste ovaj sok vec prosle al ja sam onak totalno sad van sebe kad sam sagledala realno da nis nije spremno za dolazak cura… Nit sobe, niti roba, nista, nista… Ma nemam ni posteni popis kaj mi treba pa da vidim sto moram kupit a sto cu dobiti… I evo panic attack odmah 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Sutra se bacam na organizaciju 😱
PetraB,sve stignes,ne brini😊kad krenes pripremati,iznenaditi ces samu sebe🤗
Jel tko mozda prao ovaj jastuk za novorodjence za AS cybex aton. Ima iza glave neki materijal onaj bijeli ko sto zna bit u jastucima, meni djeluje kao da bi se to moglo raspast u vodu?
Ovo i mene zanima, ja imam maxi cosi i isto ima takav materijal i sad ne znam kako i što oprati…
Ja sam od maxi cosi cabriofix oprala sve spuzve i navlake u vesmasini na 40 i sve je bilo ok
Flower cestitam!!! Zvuci kao super porod! 🎉🎉🎉 bravo i za doktore koji su te zadrzali 👍
Zoe sretno sutra 🤞🎉🎉
Ja cijeli vikend u nekoj akciji, danas popodne isli po ducanima trazit susilicu, dosla doma i koma sam. Ne znam dal me boli grlo i pluca il pece sve od zgaravice, bas se uzasno osjecam. Sutra moram cijeli dan odmarat jer se ne smijem nikako razbolit sad 😫
Cure vecer...eto nisam bila cijeli dan na forumu i svasta se izdogadjalo..
Flower cestitkeee🎉🎉🎉predivno iskustvo..
Zoe sretno sutra. Eto i tvoj cas je uskoro🎉
Mikio osjecas li glavicu gore? I kako te lupa najvise tj gdje?
Netko je spominjao carski i kako bude porod nakon njega. Ako je bio u pitanju samo jedan carski moze se ici na vaginalni ali bez vecih indukcija..tu se misli na eventualni laganiji drip i bez epiduralne..i da bas ne traje dugo..eto i ja sam sad nakon carskog i nadam se prirodnom ali to ovisi o vise faktora..ugl...moja prijateljica je 5mj nakon carskog ostala trudna i rodila vaginalno. Sve je moguce.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Pozdrav svima cure. Nisam bila aktivna jer sam vikend provela sa muzem bez telefona. Cestitam svima na urednim pregledima kojih je predpostavljam bilo, i sudeci po par zadnjih stranica vidim da smo dobila jos par beba i da se zoe sprema za sutra. Cestitam mamama koje su vec sa bebicama i drzim fige svima kojima je termin ovih dana ili pregledu.🌸
Vidim i da je neka od nas u malo lošijem raspolozenju. Izvini nisam upamtila nik niti sam našla poruku u kojoj si se javila, ali ću se potruditi da je nadjem i da ti odgovorim i pomognem ako mogu .
Uh valjda sam sve redom popamtila… Sarita vjerovala ili ne al uopce nemaju prostor predvidjen da budu bebe tamo,samo u sobama s mamama😱 Ma budemo mi to nekako…💪🤞 Thinkpink dvoumis se ili troumis😁😁 Nisam upamtila nick curr koja se muci s depresijom,nemam iskustva al mislim kao i ostale da ti nasa Goga moze pomoci… sretno🤞
Beba2019 ja sam rodila pred 2 g i 7mj vaginalno,prilikom poroda posteljice je uocena ruptura maternice pa operacija toga i sad zato idem na carski. Ako imas carski iza sebe unutar 4 godine mislim da sigurno ides na carski ponovno. Mislim da se ceka do 38-39 tt u slucaju bivseg carskog pa sad ponovno,hospitalizacija je obicno dan prije CR. Meni su najavili 36-37.tt i hospitalizaciju od tjedan dana prije jer ne smijem dobiti trudove. U slucaju da ides na VBAC, mislim da ne smijes dobiti drip bas da ne bi pukla maternica na mjestu sava prethodnog CR.
Mikiomislim da ti je puuuno bitnije da imas ppuzdanog i kvalitetnog pedijatra nego da ti je u blizini stana,iskreno. Sumnjam da bi ionako nju kad je bolesna vukla pješke ili u javnom prijevozu, bar ja gledam, oduvijek s muzem idem do pedice iako imam i auto i vozacku al tako nekako udvoje to obavljamo,tako da mozda ti eto moje iskustvo/savjet nesto znaciLavica 27 ,hvala ti puno na odgovoru..
2011. sam imala hitan carski,beba je ostala bez kisika.
2014.sam imala VBAC,bez epiduralne( rekli su da ju ne smijem primiti zbog prethodnog carskog),ali su me zato trpali par sati sa dripom(to nitko nije spomenuo da ne smijem, a ja nisam znala nista).
Uglavnom..nakon toga su se pojavili drugi problemi..4 spontana..pa me sad uzasno strah svega…kao da nikad nisam bila trudna,a kamoli radjala.
Ova trudnoca cijela je ptotekla u brizi i strahu!
Sad sam 39+1 i bojim se ko malo dijete😔😔
Uf naredalo se svega, od srca ti zelim da ide sve ko podmazano i uvjerena sam da ćete bebica i ti biti super🥰 🙏
Ne mogu zaspat pa da napišem korisne info za riječko rodilište s prvog dana tečaja, možda nekoj novoj curi bude trebalo ili se nešto promijenilo od kad ste rađale :)
1. punoljetna pratnja može bit na svim porodima, uključujući alternativne i carski, ne plaća se i ne mora imati završen tečaj - svečano odijelo dobije u bolnici 😀
2. ako je beba na zadak kod prvorotki obavezan carski
3. ne dolazi se u trudnicku ambulantu ako je sve u redu do termina tj. dana kad napunimo 40tt, od tada svaka dva dana do poroda.
4. Obavezna hospitalizacija na 41+3 i preporuka indukcije
5. Promoviraju skin to skin, ako idemo na carski, a tata je pratnja skida majicu i prima bebu odmah po porodu, ako želi logicno, al oni preporučuju
6. iako je rodilište prijatelj djece slobodno zamolimo da uzmu dijete preko noći
7. 48 sati od poroda otpust
8. Dianatal (ako ga donesemo) apliciraju koliko god.treba (do 6 puta)
9. Epiduralnu treba pitati ali dobiju svi čija krvna slika to dozvoljava (i ako anesteziolog stigne al kažu da se iznimno.rijetko dogodi da ne)
10. pelene i robicu za bebu dok je u rodilištu imaju
Sutra nastavak :D
[/url
Lavice dvije bolnice sam eliminirala😁
Petra ak te tjesi, ni ja nemam jos nis spremno. Jos sam ovisna o muzu s obzirom na moje mirovanje i sve je jos u vrecama i ceka pranje i peglanje, al nam fali komoda di cu sve to slozit pa cekam da muz ode po nju...tak da relax, sve se stigne...😉
Lavice dvije bolnice sam eliminirala😁
Petra ak te tjesi, ni ja nemam jos nis spremno. Jos sam ovisna o muzu s obzirom na moje mirovanjei sve je jos u vrecama i ceka pranje i peglanje, al nam fali komoda di cu sve to slozit pa cekam da muz ode po nju…tak da relax, sve se stigne…😉
Mi još uvijek gletamo, postavljamo laminat i pločice, biramo boje za zidove i čekamo namještaj da stigne tako da.. 💪💪
[/url
Sortiraj odgovore
Najstariji