Iva dobro nam dosla. Ja ti mogu rec samo svoje osobno misljenje, a to je da sto manje znam da mi je bolje. Mislim da sad kad bi i saznala da beba ima down ili nesto slicno meni osobno bi bilo grozno jer bi se do kraja trudnoce nervirala i dusu isplakala svako malo, a po rodjenju bebe, kako god da se rodi, sa kojom god dijagnozom, morala bi se suociti odmah i tada, bez nekih priprema i stresova kroz trudnocu a to ne pomaze ni trudnici a ni bebi.
Al ovo je samo moje misljenje, ja se sa tegobama nosim tako da mi je draze da dodju nenajavljeno.
Ali da te pitam mada nije pristojno, kolko imas godina?
Angie i cure, mene također pucaju promjene raspoloženja, a inače nusam neki živčan tip osobe, više sam kontrol freek, a sad ispaljujem i duže
mi treba da se dovedem pod kontrolu.. Najviše me brinuo posao pa sam odmah otvorila komplikacije jer radim s adolescentima i dio radnog vremena u bolnici na dječjem odjelu. A s druge strane me pucaju i sve druge emocije.
Nisam nešto previše gladna, nastojim zdravo jesti. Nisam neka mršavica pa ne bu htjela naatuč previše kila, izbjegavam slatko da ne dobijem gestacijski šećer i sva sreća ne vuče me kao prije. Prije trudnoće sam bila ovisnik o slatkome..
Ovo mi je prva trudnoća, imam 38 god.
Također ne znam što bi s tim testiranjem. Napravit ću vjerojatno onaj koji neće štetiti plodu. Iva kako se zove taj test koji ti dr. nudi?
Iva obzirom na tvoje godine mislim da je rizik za rodit bebu sa down sindromom stvarno jakooo mali tako da te gin mozda malo pretjerano isprepadao i samo tu napunio glavu 😊
Sve to bude dobro, mlada si i zdrava, nemas razloga za brigu😘
Meni je ovo 3.trudnoca i ako na uzv kroz mjesece sve bude u redu ni ne razmisljam da napravim neki extra test. A evo kad svi otkrivate godine i ja cu 🤪 meni su pune 32 sad za koji dan.
Svatko ce napraviti po svojim zeljama, ja ne namjeravam raditi takve testove. Sve da mi test i pokaze neki sindrom i sl., ja tu nista ne mogu i necu mijenjati. Neka bude sta mora biti, a nama je nadati se najboljem.
Sto se hrane tice, menj se gadi sezonska salata, a nema ni nista draze od toga inace😏
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Meni je dr. već spomenuo triple test zbog godina. Ja sam se dugo borila s neplodnošću i sad kad sam ostala trudna i to prirodno, a davali su mi minimalne šanse i za ivf, nema teoretske šanse ni u povojima da razmišljam o pobačaju. Kakav bude da bude, moj je. Mislim da je danas UZV dijagnostika dovoljno temeljita. Ovi krvni testovi pokazuju postotake, a mislim da me to ne zanima previše.
Iva nemoj se sekirat. Bit će sve dobro, mlada si i zdrava. Ja nisam još proučavala koji testovi su u igri i što nude. Ali napravi onako kako ti misliš da je za tebe najbolje. Nije ti nužno raditi taj test. Ako se ne osjećaš dobro u vezi testa, nemoj ga raditi. Ako si previše znatiželjna onda napravi. Nisam previše upućena ali bojim se da su rezultati tih testova prilično aljkavi jer bez obzira na velik postotak primjerice za down, ti možeš nosit savršeno zdravu bebu. Ako ti je na uzv sve ok i trudnoća napreduje normalno. Ne brini. Da li si radila uzv dijagnostiku ploda?
Mislim da je ljuto ok. Ali da ne bi smjeli možda preslano rafi skupljanja tekućine..
Negdje sam to pročitala. Nisam ti sigurna s koliko tjedana.. mislim nakon organogeneze između iza 12.
Bok, evo da se javim mene je Dr isto pitao dal želim nifty,’odbila sam jer sta god da pokaže ne mjenja moje mišljenje. A drugo toliko sam puta čula da je pokazalo neki sindrom a onda se beba rodi zdrava. Ne želim si to priuštit. Sta bude bit će, jednako ćemo ga voljeti možda i vise ako je moguće 🥰🥰 sto se tiče hrane osjetim abnormalnu glad, krenem pripremat za jelo mučnina zlo, nema šanse ista pojest , bar nisam napuhana, a i utrogestan je malo olabavio smanjio napuhnutost.. jedinooo snaa nikad dosta.. danas smo točno 7 tjedana wuhuuu🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji