Eee cure, ali ne idemo nigdje, ako napravimo, bicemo i tamo i ovdje. Da li sam dobro shvatila?
Ne idemo nigdje ,mozemo mi na dva fronta😂😂
💜Karla💜Nicol💙Anton
Cure pozdrav,samo da pitam u vezi beta hcg radila sam danas i nalaz pokazao 18.1 no rekose mi da se ponovi nakon 48 sati
Ja nikako skuzit tablice pa ako moze pomoc 🤗 p.s nestrpljiva sam dok ne odem do doktora
Ma da, pa nece se ovdje prestati pisati 😊
Cure, mene cijelo poslijepodne probada kao iz pupka, kao da mi beba iznutra sjedi na nekom zivcu ili je nabila nogu tocno tu gdje je pupak. Ne mogu se uspraviti, ne mogu leci na bok, jedino na ledjima mi odgovara i tako me najmanje boli, iako i tako osjetim. Trebam li se zabrinuti?
AllieH ako se ne siri bol sa strana i nemas pritisak dole kao da moras na wc ne bi trebalo bit opasno mozda je beba nesto stiskla zategnula
💜Karla💜Nicol💙Anton
Hahahha, daa, ovdje tracam sa ovim nickom hahahha, tamo sam uzorna snajka hahahha 😂
Nista, cekamo Maggie, da vidimo :P
Ovo nam je glavna grupa, a tamo eto da se upoznamo bolje i eventualno slikice bebaca poslije, nekih stvari sto nisu za javnost, sortiranje tema (ovdje tesko znas kad se sta raspravljalo i trebas stranicy po stranicu nazad da trazis).
I mene danas cijeli dan probada 😭 bas me boli sve dole i stalno sam zabrinuta jel sve ok 😭
Da ovo je maticni ured..imate odgovornost javite se bar jedan put u danu 🤣🤣🤣..Mislim da bi se mogle dogovorit tipa uvecer kad bi nam naj vise pasalo da smo npr ode i caskamo sve da smo aktivne..To bi bilo fora onako da mozemo sve bit tu i komentirat u isto vrime...
url=https://lilypie.com]
Mina, AllieH,
ista sam, stalno kukam i strijepim, jos ja imam i te sto se siru sa strane, bas mi lici na skroz blage kontrakcije, ali opet cim dodju nekad i prestanu, racunam da nisu ozbiljne i do sada su sve kontrole i cervikometrija ok bile i valjda ce opet, bebu osjetim i lupa pravo, znaci raste. Mozda smo mi samo osjetljivije na sirenje i rast bebe?! Kontam da je moguce to.
Zadranka, slazem see :)))
Ma da, pa nece se ovdje prestati pisati 😊
Cure, mene cijelo poslijepodne probada kao iz pupka, kao da mi beba iznutra sjedi na nekom zivcu ili je nabila nogu tocno tu gdje je pupak. Ne mogu se uspraviti, ne mogu leci na bok, jedino na ledjima mi odgovara i tako me najmanje boli, iako i tako osjetim. Trebam li se zabrinuti?
AllieH ako se ne siri bol sa strana i nemas pritisak dole kao da moras na wc ne bi trebalo bit opasno mozda je beba nesto stiskla zategnula
Ne siri se ni sa strane ni dolje nego tocno kod pupka. Bas kao da mi je beba zasjela na neki zivac ili ga nabila. Ali ajme sto je prescijecalo, nikako se namjestiti. Sad je napokon popustilo.
Luka ❤
Allie, mene ti isto nekidan tako zabolilo, tocno oko pupka. Nisam se mogla ispraviti normalno jer mi je bas nekako smetalo.. onda sam legla, umirila se i proslo me
Vise od 25 str zaostataka 😅 Idem redom...
Ibuprofen u trudnoci. Neki ce reci nikad ni slucajno, neki moze u 1. i 2. tromjesecju, u 3. ne. A neka od cura je rekla da njen ginekolog kaze ne samo par dana prije poroda. Kvaka je u tome sto ibuprofen moze uzrokovati prerano zatvaranje ductusa botalli koji je veza plucne arterije i vene i zatvara se uredno tek nakon rodenja. Ako se zatvori prerano onda su i mama i beba u velikom problemu jer se poremeti fetalni krvotok. Literatura sluzbeno kaze da u prvom i drugom tromjesecju ne moze napraviti stetu i moze se piti (i ibuprofen i svi nesteroidni antireumatici), u trecem tromjesecju je zabranjen. Ja ne bi bila tako lake ruke i pila ga za svaku bol, po meni uvijek treba odvagat rizik i dobit. Zato i tu cesto pitam kad spominjete migrenu je li stvarno migrena ili "samo" glavobolja. Ljudi svasta nazivaju migrenom, neke vrste glavobolja i imaju slicne simptome kao migrena ali svejedno nisu migrena. I tamsi sam nekidan rekla nek popije ibuprofen jer u slucaju stvarne migrene ona je vece zlo nego taj jedan ibuprofen. Mene dosta cesto glava boli (i danas i jucer me cijeli dan stisce) ali to nije ni slicno migreni i za takvu glavobolju ja ne bi pila ibuprofen bez obzira sto mi je paracetamol kao tic tac i sto sluzbena literatura kaze da ibuprofen nece naskoditi.
Pticice vjerujem da ce ti ginekolog reci da nema prepreka prirodnom porodu ali sam sigurna da to neurokirurg nece potpisati jer nitko ne moze garantirati da ce sve proci dobro. Ja ne bi riskirala prirodnim porodom i jos bi vlastorucno zadavila ginekologa koji bi inzistirao na prirodnom porodu 😬 Vjezbe su ti zabranili zbog potencijalnog pogorsanja stanja, sve sto mozes sad je drzati se postednih polozaja i manevara, ako ima boli saniras ju painkillerima i ako skuzis ista drugacije javi se na pregled. I i sama si rekla, ako kontrola sfinktera popusti isto se odmah javi. Vjerujem da ces izdrzati bez previse muke, samo se drzi uputa 😘
Sto se tice omega 3, ne znam sto tocno pise u clanku s linka a generalno sam skepticna prema novinarskim prepricavanjima clanaka + govore o kardioloskim dijagnozama. U trudnoci konkretno je omega 3 najbitnija za razvoj retine i mozga donekle. Bioloski najaktivniji oblici omega 3 su docosahexaenoicka i eicosapentaenoicka kiselina koje i jesu u plodovima mora. Mislim da vecina prenatala vec ima omega 3 a mi doma i jedemo dosta morskih plodova pa se nadam da je sve skupa dovoljno.
Sortiraj odgovore
Najstariji