Evo nas na današnji dan. Skužila sam da mi buša raste i po nekim kretnjama koje su mi sad otežane, recimo vezanje cipela ili depiliranje. Znam da je rano za gunđanje jer kako će tek biti za 2, 3 mjeseca?!!!
😘
💜Karla💜Nicol💙Anton
Blaža
Najbolje ti je nazvati doktora pa mu kaži pa ćeš bit najsigurnija.
A važno je da se opustiš jer bebica osjeća tvoj nemir,misli pozitivno i bit će sve dobro
Ja se već polako osjećam teže. Prebačena mi je težina na trbuh pa se navikavam. Otud i dodatno padanje tlaka, tj. oscilacije u tome koliko je nizak.
Meni je u prvoj trudnoći tolko pao tlak jer mi je bebica pritisnula aortu da mi se sve zacrnilo i postepeno sam gubila vid i sluh (ko u filmovima kad ljudi padnu u nesvjest).Užas!
Isto beba bila velika i eto,nisam smjela dugo sjediti.
Maggie,
presladak stomooo <3 i super ces imati "timeline" :))
Blaža,
vjerovatno ostaci hematoma, ako ti je dr rekao da nestaje. Prati i ako bude stalo - stalo, ako ne, kontaktiraj doktora do kraja radne smjene (nezz kakk radi), lezi i pokusaj se opustiti <3
Jao vama svima pritisak nizi, blago vam se hahhaa, samo meni ide u visine xD 135 sa 90 sam uspjela nabiti na kontroli hahaha, ali to prepisujem vise strahu, uzbudjenju, ovako kad mi mama mjeri 120/80, 125/85 uglavnom ide ka visem, a ne nizem. Jest da nemam vase simptome te, alii moram se pripaziti 3 trimestra i skoka veceg :/
P.S. Pony, googlala sam feritin i piše da ako vadiš samo njega ne moraš biti natašte. Privatno je cca. 150 kn i nalaz je isti dan. (I preko HZZO-a je nalaz isti dan.)
Hvala ti!
💟 it's a girl 💟
Blaza i meni je jucer bio smedi iscjedak opet. Nemam hematom a to mi se javi nekad. Zadnji put sam isla na hitnu radi toga, rekao mi je da sve dok nema svjeze krvi u jakih bolova da ne moram dolazit, da je to skroz normalno. Ja sam mu rekla da kuzim da je njima to normalno al da meni bas i nije i da se uvijek prepadnem pogotovo jer kod mene ne znaju zasto dodje do iscjedka. Tako da odmaraj i nemoj se puno kretat. Nek iscuri i ako se ne pojacava sve je u redu. Meni ga vise nema od jucer popodne.
Muka mi je vise od toga ali pocinjem to shvacat kao nesto normalno tako da mi bude lakse 🤗
Joj cure ja zadnjih par dana primjecujem da mi je trbuh postao vidljiv 😀 al ono bas fini mali trudnicki, ne mogu ga vise skriti nikako hehe jos se nekako navikavam na to i tek sad postajem svjesna da sađ stvarno trudna... Sta ce tek biti na jesen.. joj joj ❤️😀
Lijep pozdrav svima, evo da se i mi upisemo u temu.
Termin nam je 25.12
Blazo vjerojatno je hematom, i moj je iscurio u par dana. Pozeljno je da iscuri, samo je grozno za vidjeti krv 😘
Maggie dobar je nalaz, sve 5 😊 I zeljezo ti je zasad dobro, sve je jos unutar referentnih vrijednosti. Samo ako idem cjepidlacit i predvidat buducnost onda vidim da ti TIBC ide prema visim vrijednostima sto pokazuje tendenciju vecih potreba zeljeza a i feritin ti je medu nizim vrijednostima (iako nije to jos jako nisko). S obzirom da potrebe u trudnoci rastu sve vise a tvoje stanje sad je blize nizim vrijednostima, moglo bi za mjesec, dva prijeci u konkretan manjak.
Na slici je za usporedbu moj nalaz s pocetka trudnoce🤦♀️ Tako da ja bi s feritinom 37 poletila vjerojatno ali nije pametno cekat da padne u podrum, ovako kao meni.
Usput i vidite da zeljezo i feritin nisu 1:1, jos mi je i hemogobin taman na granici, 119. Da sam vadila samo zeljezo i hemoglobin mislila bi isto da idem prema laganom manjku a iz feritina se vidi da mi kriticno fale ogromne kolicine.
Sortiraj odgovore
Najstariji