Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Bruna92
    29. Lipanj 2018. 13:54

Pticaselicazgst

Bruna jel te mogu zamolit kad uhvatiš vremena da mi kazes proceduru za komplikacije.. i di to nosim? Posto si i ti iz Splita. 😊
    Ja sam na komplikacijama od 13.7. Do tad koristim godisnji..
    Pretpostavljam da prvo idem doktorici po doznaku, onda poslodavcu i tek onda na hzzo? Ili? Do kojeg datuma se to nosi?
    Sorry ako je puno pitanja 🙃

Nema frke😊
    Dakle sve ovo sta je Ana napisala + sam ja morala donijet i ugovor o radu. Prvo mi je gin dala doznake u 2 primjerka (jedan nosis u firmu a drugi ide na hzzo), izvadak u firmi o zadnjih 6 placa, kopija osobne i tekuceg racuna. I to je to 😊

Bruna92
    29. Lipanj 2018. 13:56

E i datum mislim da je do 5. u mjesecu za prethodni mjesec ali ti nisam 100% sigurna za to, ja cu nastojati to uvijek do zadnjeg dana u tekucem mjesecu

Pticaselicazgst
    29. Lipanj 2018. 13:59

Hvala Ana i Bruna 😘 znaci do kraja mjeseca za tekuci mjesec 👍 a hzzo je dolje na zapadnoj? 

luks
    29. Lipanj 2018. 14:00

Pticaselicazgst

Bruna jel te mogu zamolit kad uhvatiš vremena da mi kazes proceduru za komplikacije.. i di to nosim? Posto si i ti iz Splita. 😊
    Ja sam na komplikacijama od 13.7. Do tad koristim godisnji..
    Pretpostavljam da prvo idem doktorici po doznaku, onda poslodavcu i tek onda na hzzo? Ili? Do kojeg datuma se to nosi?
    Sorry ako je puno pitanja 🙃

nosiš sve na HZZO, dole na zapadnoj obali u Splitu. Doznake od doktora nosiš poslodavcu, oni ti daju ER1 obrazac sa 6 zadnjih plaća, i sa kopijom osobne, kopijom tekućeg na kojeg ide isplata ideš na HZZO.
    Svaki mjesec doznake nosiš poslodavcu i na HZZO, do 5og u mj za prethodni (pa ide isplata oko 20. u mjesecu)

Lovre

Salatica9192
    29. Lipanj 2018. 14:01

Kod nas je to jednostavnije. Ginekolog napise mirovanje, odes kod porodicnog i da ti doznake (doznake posaljes poslodavcu, mozes i postom, kao ja npr), i samo poslije mjesec dana moras ici jednom mjesecno na komisiju doktora kao (trudnice imaju prednost, za minut zavrsim xD) i to je to. Komisija, porodicni doznake, doznake na postu. Jedino sto se to radi svaki mjesec kod nas, a kod vas je mozda jednokratno? 

Pticaselicazgst
    29. Lipanj 2018. 14:01

Hvala vam cure 😘 divne ste 😍😊

Danas sam zvala dolje valjda 10 puta nitko se ne javlja, petak je 😂 

Salatica9192
    29. Lipanj 2018. 14:04

Nije, vidim zadnji post, i kod vas je mjesecno, ali koliko shvatam, vas placa drzava direktno, a nas placa poslodavac, a drzava mu vraca novac. Zato kod nas ne vole bas primati mladu zenu koja bi mogla radjati, gdje mogu, izbjegavaju nas haha (jednom sam na intervju dobila to pitanje, a kada mislim radjati, ovo je mali tim, itd haha) :) I onda se zale sto nas je sve manje... :D 

Ana89
    29. Lipanj 2018. 14:05

Pticaselicazgst

Hvala vam cure 😘 divne ste 😍😊

Danas sam zvala dolje valjda 10 puta nitko se ne javlja, petak je 😂

Bitno da dva šaltera rade. Ili jedan.

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Ana89
    29. Lipanj 2018. 14:17

Salatica9192

Nije, vidim zadnji post, i kod vas je mjesecno, ali koliko shvatam, vas placa drzava direktno, a nas placa poslodavac, a drzava mu vraca novac. Zato kod nas ne vole bas primati mladu zenu koja bi mogla radjati, gdje mogu, izbjegavaju nas haha (jednom sam na intervju dobila to pitanje, a kada mislim radjati, ovo je mali tim, itd haha) :) I onda se zale sto nas je sve manje… :D

Da samo jednom. Ali ne izravno. Kao jesi udana, imaš djecu....a kako to... Zašto nemaš... Jedan baci udicu da bolje mlad nego stariji i tako. Imala sam 22 god. Strah samo takav. Stariju ženu neće jer je nema više 20, mlađu jer bi mogla roditi 😂😂

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

• Kani07
    29. Lipanj 2018. 14:24

Ana89

Salatica9192

Nije, vidim zadnji post, i kod vas je mjesecno, ali koliko shvatam, vas placa drzava direktno, a nas placa poslodavac, a drzava mu vraca novac. Zato kod nas ne vole bas primati mladu zenu koja bi mogla radjati, gdje mogu, izbjegavaju nas haha (jednom sam na intervju dobila to pitanje, a kada mislim radjati, ovo je mali tim, itd haha) :) I onda se zale sto nas je sve manje… :D

Da samo jednom. Ali ne izravno. Kao jesi udana, imaš djecu….a kako to… Zašto nemaš… Jedan baci udicu da bolje mlad nego stariji i tako. Imala sam 22 god. Strah samo takav. Stariju ženu neće jer je nema više 20, mlađu jer bi mogla roditi 😂😂

To je nasa tuga ,ako si mlada radat ces nece te primit ako si starija nece te zaposlit i zale se na natalitet i sto ljudi odlaze.

💜Karla💜Nicol💙Anton

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.