Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bucka90
    16. Travanj 2018. 10:44

Evo da vas i ja pozdravim i priključim se :) Trudna sam 4tj + 3. S tim da je meni ciklus bio kraći, pa se ovulacija dogodila mislim 12. dan. Nisam bila na pregledu još, u srijedu sam naručena... Ali 2 veeelika plusa, menga kasni 5 dana, grudi bole za poludit. i pritisak u trbuhu kao da se nešto opako događa unutra. Primjetim da je pritisak najveći kad se ustanem iz ležećeg položaja.
    Mi smo pokušavali nekih 2-3 mjeseca i od tada pijem Solagorv Folate 400 mcg (as Metafolin).
    Ugl želim vam svima sretnu trudnoću i jedva čekam prvi pregled 

• Enna010
    16. Travanj 2018. 11:43

Cestitke Bucka i dobro nam dosla 😊 mene danas bole donja ledja i sve sam umornija 💤

Maggie85
    16. Travanj 2018. 12:21

Bok cure!
    Ja kao stalker već mjesecima pratim jesenske bebe, ali nikako da se priključim. Čekala sam da obavim prvi pregled, da čujemo srčanu akciju, a onda kad je to prošlo, opet sam se zaustavila zbog spontanog koji sam imala prošle godine. (Bili su blizanci, ali je bio blighted ovum u 10. tjednu.) Sljedeći pregled mi je 27.4., 4 tjedna nakon prošlog i to straaaašno sporo prolazi. Naravno da se bojim kako će reći da je srce stalo kucati u nekom trenutku, ali trudim se biti pozitivna, znam da taj jedan spontani nema veze s ovom trudnoćom. Također, i sama sam razmišljala o otvaranju ove teme jer bih ja svoju bebu, a termin bi trebao biti oko 20.11., prije svrstala u zimsku nego u jesensku, iako je to kalendarski još jesen. Danas sam na 9+1, a srčanu akciju sam čula na 6+3. Bila sam na prvom pregledu zapravo s 5+3, ali tad je bila vidljiva samo gestacijska vrećica, ali ne i embrij. Muka mi je konstantno (imam metalni okus u ustima, kao kad imam gnojnu anginu) i nemam apetita, ali još ne povraćam, a nadam se da ni neću. Nisam nikad u životu povraćala pa se nadam da ću i ovo izgurati bez grljenja školjke.  Eto, raspisala sam se da se malo bolje upoznamo, iako će biti još vremena. Pozzz!

Pticaselicazgst
    16. Travanj 2018. 14:04

Dobro dosle nove curke 😁 
    Bucka nadam se da ce pregled u srijedu proci dobro i da ce sve biti u redu. Svakako nam javi. 😊
    Neka te ne brinu simptomi, mislim da su normalni i sve ih prolazimo..

Maggie zao mi je, bas me rastuzila tvoja prica 😔  iskreno se nadam da se nece ponovit, znam kako ti je. Prosla sam i sama kroz isto. 😐😓samo hrabro naprijed i nadam se da ce sve biti u redu. Je dani sporo prolaze ali cemo docekat pregled i bit ce sve ok 😍

Maggie85
    17. Travanj 2018. 14:37

Ja od dodataka pijem folate 400 mcg od Doctor's Best (počela sam nekoliko mjeseci prije trudnoće), B12 1500 mcg također od Doctor's Best, Solgarov selen 200 mcg, Solgarov vitamin D3 10.000 IU, ulje jetre bakalara 650 mg od now i kombinaciju cinka i bakra od Jarrow formulas (15 mg cinka i 1 g bakra), Euthyrox 50 mcg i vitamin C u obliku natrij askorbata svaki dan. Sve osim folata pijem radi štitnjače tako da nije obavezno svima, nemojte se prepasti. Provjerila sam s dr. koja mi prati trudnoću i rekla je neka samo nastavim.
    Bucka90, rano je još, ali možda sutra čuješ srčeko, pogotovo ako ti je ovulacija bila ranije. Sretno!

Salatica9192
    17. Travanj 2018. 14:54

Pozdrav svima, 
    imam 25 godina, 5 godina braka,
    trudna sam 6+4 :)) Ultrazvuk pokazao GM na 5+3, sada cekam sljedecu kontrolu u petak (bicu 7 tacno). Nadam se da cu vidjeti plod I otkucaje :)))
    Od simptoma imam bolne grudi, ucestalo mokrenje I nesanicu (sada nesanica moze biti I od prestanka pusenja), uglavnom ne spavam duze od par sati vec 10 dana :D
    Zatrudnila sam iz prve kad smo htjeli, kao I prethodna dva puta, koja su zavrsila spontanim u 5 mjesecu trudnoce I vanmatericnom :( Nadam se da jr ovo treca sreca. 
    Otkrivena mi je trombofilija, ali skroz blaga, pa doktorica za sad hoce samo da pratim nalaze krvi. 
    To je moja prica ukratko. :))
    Jos jedan pozdrav svima I nadam se da se druzimo do zime :)) 

• Enna010
    17. Travanj 2018. 15:45

Dobro dosla Salatice i ja sam prije ove trudnoce imala vanmatericnu za koju nije bilo nekog poznatog uzroka cisto se desilo tako da sam sada nekako sva isprepadana iako je sve ok sad zasad. Neka nam je sa srecom do zime😊😊

Maggie85
    17. Travanj 2018. 16:00

Salatica9192, držim fige da bude treća sreća. Što znači blaga trombofilija, koji geni su ti mutirani? Meni je PAI-1 mutirani homozigot, a MTHRF je heterozigot. Nakon prošlogodišnjeg spontanog rekli su mi neka uzimam Aspirin100, a sad kad sam zatrudnila su me prebacili na heparinske injekcije (Clexane 400). Što im znači da trebaš pratiti nalaze krvi - što se vidi iz toga?

Salatica9192
    17. Travanj 2018. 16:27

Enna010 
    hvala :)))) takodje :)) Da, osjecaj samo da ugledam GM u materici, samo da nije vanmatericna. 
    Meni su rijesili sa Metrotrekstatom kroz par dana, bas sam rano otisla. Jedan doktor tvrdio I sad tvrdi da se pozurilo, da je bila biohemijska, itd... Uglavnom bilo - neponovilo se. 
    Maggie85 hvalaa, takodje :))))) Imam PAI - 1 heterozigot , ostalo sve uredno. 
    Ona mi je objasnila da svjetska zdravstvena organizacija to I ne smatra nekom trombofilijom, dosta ljudi je ima, ali zato sto sam imala probleme, kod mene je drugacije I da ja odlucim da li da idem na Heparin ili ne, I na kraju smo se dogovorile da dodjem za 14 dana sa D-dimerom (on valjda pokazuje kako se krv zgrusava) I ako bude ok, praticemo svakih 14 dana, ako bi se povecavalo, idem na Heparin. 
    Ja ne znam, osjecam se nekako nezasticeno, ali opet ako mogu rado bih izbjegla injekcije. U sljedecu srijedu cu odluciti. 

• Enna010
    17. Travanj 2018. 16:56

I meni su na svu srecu rijesili metotrexatom.. prije koliko ti je bila vanmatericna?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.