Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    _lily_0
    12. Studeni 2018. 13:44

Taman sve napisem i Vana nam se javi😍😍
    Brzo ce te i vi kuci mazite se i pazite 😍❤️

Blaza26
    12. Studeni 2018. 13:53

Vana super samo nek on papa,brzo ce i infekciju pobijedit i doma cete😍😍😍
    Javi nam se opet kad stignes

du1988
    12. Studeni 2018. 14:06

vana, eto i vas uskoro kuci! Pomazi Blaza od nas! bruna, ja kasljem od kraja 10.mjeseca. U pocetku suhi podrazajni, sad napokon iskasljavam pa je ipak lakse. Dok je bio suhi sam uzimala sirup od bijelog sljeza, al nije mi nesto pretjerano pomogao 🤔 lily, netko ima i dobar dan! Odlicno i nek nas je vise! Meni se tlak vratio u normalu pa sam bolje. Popodne cu praviti quiche od butternut tikve i eto...prolazi dan

url=https://lilypie.com]

Maggie85
    12. Studeni 2018. 14:12

Mene je ovo danas baš psihički umorilo, i to ne činjenica da imam gljivice nego ispitivanje doktora i sestara u Merkuru. Čini mi se da nitko nema situaciju kao ja, ali moram se malo pojadati... Meni trudnoću ne vodi soc. ginekologica već doktorica u Petrovoj gdje sam išla na inseminaciju. Mislila sam da će nakon 36/37. tjedna reći da je vrijeme da se prebacim u trudničku ambulantu u kojem bih slučaju ja to išla u Merkur, jer tamo želim roditi. Ona to međutim nije spominjala i evo preksutra, u 39. tjednu ja još uvijek idem kod nje na pregled. Nisam ni ja spominjala da planiram roditi u Merkuru jer sam mislila da to nije bitno. I danas, kad sam došla u Merkur, a došla sam jer sam pomislila da će me možda ostaviti, 101 pitanje da što ja radim tamo kad me vode u Petrovoj?!?! Objašnjavam ja njima situaciju, a njima ništa jasno. Kaže doktorica da sam onda kod njih trebala početi dolaziti od 35. tjedna kako bi imali vremena upoznati se s mojom zdravstvenom situacijom i sve. I ok, ima to čak i smisla, ali što sa ženama koje TA ni ne dočekaju jer se porode prije nego su ih njihovi ginekolozi uopće stigli tamo poslati? I te se žene zapravo prvi put pojave u bolnici na sam porod!! 
    I ajde, još to sve nekako, ali onda je išlo propitkivanje cijelog tijela moje trudnoće... zašto Clexane uopće, zašto Clexane još sad, ... pita doktorica zar sam imala "samo" jedan spontani? Pa zbog toga se ne šalje na obradu za trombofiliju... Jedva sam se suzdržala da ne pitam zar sam trebala čekati da ih bude 3 ili više!!
    Imala sam zapravo sreće što su me slali odmah nakon prvog. Kažem da sam bila kod hematologa na Rebru prije mjesec i pol dana, pokažem nalaz u kojem piše da je Clexane opravdana terapija, a ta dr. svejedno kaže da nije... da nisam trebala uopće uzimati i pogotovo da sam ga trebala prestati prije 10 dana uzimati. 

Maggie85
    12. Studeni 2018. 14:13

Nastavak:
    Reko ok, radila sam po naputku svoje doktorice, pa nisam si sama pobogu odredila terapiju! I tako za sve živo! 
    Pita me dalje jesam li radila bris rodnice, ja pokažem nalaz zadnjeg brisa koji sam radila, za koji su u Petrovoj rekli da je ok, i ona kaže da je to bris cerviksa, a ne rodnice... čini mi se da je to onaj bris na streptokok koji treba raditi nakon 35. tjedna, za koji se sad ispostavilo da ga ipak nisam radila... tako da je s te strane dobro što je to primijetila da mogu pitati ove u Petrovoj zašto ga nisu radili. 
    Uglavnom, još hladim glavu... u srijedu idem na tu kontrolu u Petrovu pa ću jasno i glasno reći da želim roditi u Merkuru... valjda će onda preporuka biti javiti se u TA u Merkur, a kakvo sam danas tamo iskustvo imala, ne znam ni jel mi pametno ići kod njih. 🙈 Opet će pitati zašto sam došla kod njih... 😁 A sve to radi skin to skin koji omogućavaju tatama u slučaju carskog i jednog sata više na skin to skin. Eh, jesam si zakomplicirala život... 😊

Klikerica
    12. Studeni 2018. 14:17

Maggie,  drz se... mislim da di i dalje dosla na vrijeme u TA,i stvarno sa je eobro da te preuzme netko tko ce pripremiti dokumentaciju za porod sa svim popratnim Q&A. To bi tr pitali i u Petrovoj TA.

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

Maggie85
    12. Studeni 2018. 14:17

A šlag na tortu su vaginalete koje mi je propisala, ...ja je pitala jel sad moram ići kod svoje ginekologice po recept, i ona kaže da... dođem ja na drugi kraj grada, jurim da stignem u radno vrijeme kad te vaginalete NE idu na recept, i koštaju 150 kn!! Reko divno, pa mogla sam ih onda u bilo kojoj ljekarni kupiti, a ne ići s Merkura u Prečko po recept koji ne mogu dobiti! Grrr!

_lily_0
    12. Studeni 2018. 14:24

Maggie hmmm neznam moj iskreni dobronamjerni savjet ti je mozda bolje ostat u petrovoj s obzirom na ovo sve kaj si napisala ja bi jako dobro razmislila jer nazalost mi koje smo prosle svasta nesto i pikamo se itd i ako se vodimo pd pocetka u jednoj bolnici niko od njih nevoli kaj smo sad pred kraj dosli u neku drugu ustanovu nemoj me krivo shvatit ali prosla sam slicnu turturu i vjeruj mi nije dobro zavrsilo naravno nase je pravo da biramo ali ja bi na tvom mjestu ostala rade u petrovoj pitanje ko ce te sljedeci put zahvatit i dal ce bit neko normalan a za skidanje s terapije to je meni katastrofa prije svega meni je vise njih reklo da se cak nastavlja pikat i neko vrijeme nakon poroda a ocito ima dosta dokt kaj bi prekidalo puno prije terapiju 
    Ja sam s merkura bas radi spontanih i presla u petrovu jer su mi svi na merkuru tupili sljedeca trudnoca clexan i niko nikad nije poduzimo nista dok u petrovoj odma bez razmisljanja a da ne govorim da sam 3 bebe izgubila zbog toga al eto opet 
    Ti odluci ali ja bi na tvom mjestu ostavila Petrovu ipak je tvoja dokt u sve upucena i cjelu trudnocu prati itd
    Sretno u odluci

Landy
    12. Studeni 2018. 14:25

Mama5

Martina.

Mama5

Bok curke, ja obavila pregled, tlak prvo mjerenje 150/80,srce udara samo sto ne iskoci, kasnije dobar, proteini negativni, dobila 1,5 kg u 4 tjedna, sve skupa do sad nekih 7 kg, nalaz urinokulture kaze doktorica ne mozr biti bolji, dolje isto sve super zatvorena, cerviks 1 clanak, za 3 tj jos jedna kontrola kod nje, napravit ce i bris i onda u trudnicku. Martina javi kak je tvoj pregled prosao.
    Miranda nadam se da cete jos neko vrijeme biti 3u1,curama u bolnicama zelim da bude sve ok i da sto prije izadu. Ugodan dan svima

Ja sam još uvijek u čekaonici TA, zasad su mi samo tlak izmjerili 130/90🙄, i eto od 9 čekam da dođem na red kod doktorice… Nadam se da ću uskoro 😐

Super da nije višlji tlak, javi kad zavrsis..
    Ajme ja se tako nadam da ovu trudnocu necu prenijeti, u prosloj krenula u TA od 37 tj a rodila 41+3,obisla na kraju sve dane i sve doktore u trudnickoja svaki put cekanje po minimalno 2 sata

Napokon kod kuće😁.  Uh staa bi ja dala da samo 2 sata čekam u TA..    Proteini u granici,  i pitala sam odmah za dioptriju i carski, kaze da nije indikacija,  da je i ona s - 5 prirodno išla...   Tak da sad samo drzat tlak pod kntrolom i proteine i milinaa..    Još  ovaj tj kontrola kod nefrologa, i za 2 tj opet TA

👨‍👩‍👧‍👦
    💃30
    🤵 33
    👧🏼 4

Mamica2
    12. Studeni 2018. 15:03

Maggie pristup u Merkuru na kraju im ispao bzvz, mozda da je druga dr bila bila bi mozda ljubaznija.
    Kod nas nema skin to skin nakon carskog da ide tati. Prvi put sam u opcoj a sad cu u spinalu ako bude po planu.
    Nail provaj se ne obazirat na sveki
    Barbi grlim da sto prije i lakse prodje stresno razdoblje
    Vana nek si se javila, super da ste ok i domalo cete doma kad zavrsi terapija
    Ja vodi trudnocu u bolnici i sve ide brzinski, nema visesatnog cekanja na srecu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.