Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    barbiemama
    08. Lipanj 2018. 17:10

inače, da sam trudna znaju najbliži frendovi i uža familija (moja mama je jako bliska sa sestrama jer su zajedno odrastale bez tate pa znaju i one). na poslu samo dvije kolegice s kojima se inače družim izvan posla. osim toga, nitko. na poslu ću reć kad bude očito zbog trbuha 😁

barbiemama
    08. Lipanj 2018. 17:19

još sam htjela dat jedan primjer. nedavno je u medijima bio jedan par koji je pustio svog dječaka da umre u bolovima i mukama od raka jer su oni vjerovali da ga mogu liječiti prirodnim putem i da je kemoterapija izmišljotina od strane medicinara i farmaceuta koja u biti ubija ljude. ne znači da bi taj dječak preživio ni da su mu pružili kemoterapiju, ali barem bi umro u bolnici bez bolova, a ovdje je dočekao smrt u mukama jer su ga roditelji liječili čajevima i travama. vjerujem i ja u moć prirode i u prirodne lijekove, ali eto.... s razlogom smo napredovali u razvoju. da si možemo pomoći i na druge načine. znamo kolika je bila smrtnost, kao i životni vijek dok nismo imali sve što imamo danas. i danas je smrtnost veća i život kraći u nerazvijenim sredinama. suludo mi je onda vraćat se u doba travara i vračara.

• MamaAna29
    08. Lipanj 2018. 17:30

Evo da se i ja javim ginic kaze 5+6 a po  zadnjij mengi 7+2 i jos k tome da dodem za 10 dana jer ne vidi jasnu srcanu akciju!ja sam pozitivna kaj se tice toga.

Miranda
    08. Lipanj 2018. 17:34

Bulbi oko vrucine i smoga ne mogu ni sebi pomoc pa onda ni njima 🙈

Barbie slazem se sa svime. Ljudi zele najbolje ali onda u ocajnim situacijama ne vjeruju medicini nego nego idu traziti alternativu i nalete na kojekakve mudrace koji prodaju dobru pricu i uhvate se za njih. Meni to valjda nikad nece biti jasno (a mama mi je imala karcinom pa nije da nemam osobno iskustvo takve situacije) i ne znam bi li rekla da je za takve pothvate potrebno vise hrabrosti ili gluposti. Ne razumijem zasto je tako lako nekoga uvjeriti u te teorije urote i monopola i kojecega 🙄 Sjecam se da je prije par godina na Provjerenom bilo nekoliko reportaza o nekom takvom travaru koji je prevario mase ljudi prodavanjem lijepo zapakirane magle. Mogu cak razumjet da s takvim stvarima pokusas kada klasicna medicina nema vise sto ponudit ali svjesno odbiti kemoterapiju i umjesto toga piti cajeve je stvarno miks hrabrosti i gluposti. 
    Mama Ana vjerojatno je bila kasnija ovulacija pa je trudnoca nesto manja nego po sto je po zm, prerano je jos za srce na 5+6. Taman za 10 dana ce se cuti 😘

Redhead
    08. Lipanj 2018. 17:40

Ja sam pila Dupastone par dana. Odma 4 tablete pa posli 3x1 evo i sad na Utrogestanima i pijem jos Folacin i Heferal i imam zatvor... ali jako slabo jedem, nemam mucnine ali, apetita nikako! Morat cu pitat doktora jel to normalno, sve me neki strahovi muce. 5+6 smo danas, na zadnjem pregledu je videna saml GV 5mm tako da se nadam da ce u ponediljak sve biti dobro. Da se plod vidi i sve. Treba samo pozitivno misliti. Rekla sam odma mami i bratu i sefici jer sam otvorila bolovanje zbog krvarenja pa sam trebala mirovati

• Eglantine32
    08. Lipanj 2018. 17:43

Maggie85

… grrrr… moram smisliti kako da tablica bude bistrija… (a da nije iz Word-a)

Zaboravih napisati,meni je prva trudnoća.

barbiemama
    08. Lipanj 2018. 17:47

Miranda, žao mi je s jedne strane tih jadnih ljudi koje prevare. a s druge strane si mislim da su sami krivi jer su naivni i sugestibilni. 

i smatram da necijepljenja djeca ne bi trebala ići u vrtić s ostalom djecom. kad netko dođe na posao s virozom i kiše okolo, svi pomislimo da je trebao ostati doma, a ne popljuvat nas ostale. tako i ovo. po meni su necijepljena djeca tempirane bombe za ozbiljnu zarazu i ne bih htjela biti u blizini takve ugroze.

imam u familiji ljude koji su kao djeca preživjeli sranja protiv kojih se sad cijepi (a tada nije) i kažu da se sjećaju užasnih bolova i da su to jedva preživjeli. eto zato nikako ne razumijem zašto se netko tome izlaže ako znamo od čega su sve ljudi u povijesti umirali, a danas ne umiru. pa zato su familije imale po 10 djece jer ih je pet umrlo od tako nečega. mislim da današnje generacije ne cijene dovoljno što se ne moramo baviti tim, cjepivu zahvaljujući, iskorištenim boleštinama pa se, i to vlastitom odlukom, izlažu opet sličnim pandemijama. 

Ajlo
    08. Lipanj 2018. 17:56

Ja nisam rekla bas nikome zna moj muz i moja mama jer ima 3 djece pa mi je uvijek potreban savjet i imam i vas tu. Prvi put kad sam bila trudna u 2 mjesecu ove godine toliko sam bila uzbudena da sam svima rekla svi su znali cak su me u gradu zaustavljali  ljudi i cestitali a nisam imala pojma kako znaju. Medutim to veselje je trajalo 8 dana nakon cega sam imala spontani 14.02. Tako da hajde svima objasnjavaj bila sam ionako psihicki pala. Tako da necu nikom reci vise dok ne produ kriticni mjeseci trudnoce. Pokusavam ostati smirena i pozitivnih misli. Danas mi je 8 dan kako mi kasni menstruacija a i prosli put sam 8 dan imala spontani, samo sto sam sad trudna vise tjedana od proslog puta.. tako da ne planiraj jos mjesec i pol :D

Miranda
    08. Lipanj 2018. 18:00

Generacije danasnjih roditelja su cijepljene protiv svih bolesti iz proslosti pa nemaju to iskustvo niti sliku bolesti i ne znaju cega se zapravo potencijalno boje. A prica s cjepivima je zadnjih par godina aktualna i sad je aktualno toga se vise bojati nego bolesti. Super mi je kad ljudi kazu da ne razumiju zasto se cijepi protiv bolesti koje su prije nekoliko desetljeca iskorijenjene. Pa iskorijenile su se upravo zato sto je procijepljenost iznad 95% i kolektivni imunitet je jak. Cim se s cjepivima pocne petljat evo i bolesti nazad, bez obzira koliko godina je prije toga nije bilo - evo sad imamo tu pricu s ospicama. Stvarno me strah kako ce se ta situacija razvijati s obzirom na procijepljenost u Dbk i u Dalmaciji generalno i na turisticku sezonu. Jadni ljudi s bebama. 

barbiemama
    08. Lipanj 2018. 18:02

slažem se u potpunosti s tobom. i žao mi je što se  zahvaljujući necijepljenosti, opet moramo baviti s bolestima s kojima se više nikada nismo morali susresti. jadne bebe u Dalmaciji, bit će tu još svega 😪

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.