Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Miranda
    08. Lipanj 2018. 12:11

Bruna92

Iz kojeg razloga se novorođenčad odmah po rođenju cijepi protiv hepatitisa B ukoliko ga majka nema? Na koji način ga je moglo dobiti?

Protiv hep B se cijepi u tri faze, treca je sa ili oko 6 mj. Zato prva doza ide odmah u rodilistu jer je do 6. mj dijete vec u kontaktu s puno ljudi a mnogi od njih mogu biti nositelji virusa hep. B a da to i ne znaju, bez simptoma (na kraju krajeva i osoblje u rodilistu). Dovoljan  je doticaj s mikro ranom na kozi da virus ude u organizam a izuzetno je zarazan, duplo vise od hiv-a recimo i u odrasloj dobi moze uzrokovati svakakve probleme (mislim da je 60 il cak 70% karcinoma jetre uzrokovano virusom hepatitisa B). 

Miranda
    08. Lipanj 2018. 12:18

Ana bas takav neki mi treba 😁
    Ajlo dobro izgleda, samo meni treba broj, dva veci 😅 Tako mi se ne da u shopping i isprobavanje ali morat cu uskoro jer vec po cijeli dan natezem standardne grudnjake, postaju premali. 

Maggie85
    08. Lipanj 2018. 12:32

Miranda, hvala na opsežnom komentaru.
    U tome i jest problem, što nema nijedne studije koja potvrđuje da cjepivo uzrokuje autizam (i druge bolesti), ali isto tako, nema ni studije koja dokazuje da ne uzrokuje. Pa kako odabrati manje zlo...
    Recimo upravo cjepivo za hep B meni nije jasno. Zašto se djeca cijepe protiv hep B ako su najčešći načini zaraze krvlju, nezaštićenim spolnim odnosom te s majke na dijete tijekom trudnoće i poroda?
    Čak sam čula da će se od 2020. godine ukinuti. Jesi li čula što o tome?

Miranda
    08. Lipanj 2018. 12:59

Nema na cemu, volim ove teme 😁
    Da, nazalost nema ih ali jedini nacin za dokazati da cjepivo ne uzrokuje, u ovom slucaju, autizam je dokazati i sa sigurnoscu znati sto ga tocno uzrokuje. A na tome se radi godinama i vjerojatno ce proci jos tko zna koliko godina dok se do toga ne dode. 
    Cijepe se jer su recimo djeca, cije majke su zarazene,  nositelji virusa, bez obzira sto su primila cjepivo koje ih stiti od same bolesti ali virus je vec presao na njih i mogu ga proslijediti dalje. Takva djeca su u vrtickim sustavima i vrlo lako se slinom virus prenese medu ostalu djecu koja onda, ako nisu cijepljena, mogu razviti bolest. Najcesci nacin prijenosa je krvlju ali virus se prenosi i bilo kojim drugim tjelesnim tekucinama. 

Miranda
    08. Lipanj 2018. 13:00

Nisam cula nista o ukidanju, znas vise o tome?

Maggie85
    08. Lipanj 2018. 13:36

Ne znam, ne sjećam se gdje sam to pročitala. Ako se sjetim, javim ti.
    A evo i moje nove sličice. Počela sam se pretvarati u lopticu.

Salatica9192
    08. Lipanj 2018. 13:51

Maggie85, 
    pravi trudnicki stomaciccc :))) Hocu i ja tako zaobljen za 2 sedmice haha. Kod mene jos ima prelaz nekako, gornji i donji dio xD :) 

VelikoSretnoDijete
    08. Lipanj 2018. 13:53

Jaooo preslatko!! ja ću se počet slikat nakon drugog pregleda, iako moj ovako debeli trbuh izgleda kao da sam 4 mj trudna, nadam se da će poprimit okrugli oblik :D

Što se tiče grudnjaka, meni je sve počelo ispadat iz grudnjaka, i to mi je prvi znak bio jer su mi baš natekle i teške postale, tamo od 4-7 tjedna užas, onda su mi splasle malo i sad su došle mučnine. Čitam vas ali nemam snage baš malo malo tipkat jer mi se stalno vrti i baš mi je muka staaalno! Ali od sportskih new yorker - 35kn, odlični! A ovako zadnje sam u lidlu kupila 80C ali kao t-shirt piše na njemu, oni push up su mi grozni :D U new yorkeru i HMu nikad ništa nisam od toga osim topića kupila jer mi sve leti van  iz njihovih modela...

Nije važno odakle dolaziš ni kuda ideš ako si sretan dok hodaš.

08. Lipanj 2018. 14:01

Cure samo da vam ažuriram podatke još od 2015 se ne cjepi protiv hepatitisa B u rodilištu, moja nijedna nije cijepljena. Samo tbc

url=https://lilypie.com]

Pticaselicazgst
    08. Lipanj 2018. 14:02

Maggieeeee ajmee 😍😍 trbuscic je prekrasan 🤗🤗 bas se vidi  razlika i napredak 😊 prekrasnooooo ❤
    Jedva cekam da sve krenemo stavljat trbuscice 😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.