Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ajlo
    08. Lipanj 2018. 10:34

Miranda

Imate preporuku za sportske grudnjake? Nisam jos nasla nijednog da dovoljno cvrsto drzi a opet da mi se ne ureze u leda.
    Imam osjecaj da moram bit od-do vakumirana da bi mi sportski cvrsto stajao 😂

Imas u  NY bas su cvrsti

Maggie85
    08. Lipanj 2018. 10:40

AllieH, eto vidiš kako si lijepo primijetila da i meni fali minus... ima nas još pedantnih po tom pitanju
    Ančica, ima nas jako puno ovdje koje smo imale spontani pa nam ove trudnoće svejedno dobro prolaze. Samo budi pozitivna, to je najviše što možeš!
    Pticaselicazgst, ja se osobno nisam ni u kakve klubove prijavljivala. Dosta brijem na prirodne losione, kreme i te gluposti pa mi ne treba da mi doma dolazi masa testerića kad ionako to ne koristim, a i samo bi se gomilalo. Ovako ću kupiti što hoću i namjeravam koristiti.
    Pepe, što se posjete tiče, najbolje da ju pitaš što treba. Ako ne treba ništa, ja ne bih forsirala.
    Miranda, znala sam da ćemo kad tad doći na temu cijepljenja. Možeš li prokomentirati odgovor ove mame s linka: https://direktno.hr/domovina/majka-cetvero-djece-odgovorila-dubrovackom-lijecniku-sad-mi-je-jasno-zasto-se-cijepljena-ekipa-boji-124862/?
    Muž i ja smo zasad protiv, ali nismo još 100% odlučili. Čitamo, informiramo se, pa ćemo tek onda donijeti odluku. Jednostavan razlog zašto se bojimo cijepiti jest taj što ima jako puno svjedočanstava roditelja kojima su djeca misteriozno oboljela upravo nakon cijepljenja. Mislim da se svi možemo složiti da svi roditelji, i oni koji cijepe i oni koje ne cijepe, žele najbolje za svoju djecu i misle da rade najbolje što mogu. Nepravedan mi se čini sustav u kojem zdravstvo, liječnici i farmaceutske kompanije ne snose nikakvu odgovornost ako dijete razvije ozbiljne nuspojave, a roditelj i dijete se pak s tim nuspojavama moraju nositi čitav život. (Napominjem da sam neki dan na TV-u čula liječnike koji zagovaraju cijepljenje kako priznaju da cjepivo, doduše u rijetkim slučajevima, može izazvati teže nuspojave. Ta me izjava baš iznenadila obzirom da je bila izrečena od pro-cijepljenje liječnika što znači da su priznali da mogu izazvati teže nuspojave). U takvom sustavu jednostavno smatram da bi bilo u redu roditeljima prepustiti cijepljenje na izbor.

luks
    08. Lipanj 2018. 11:05

Ja sam svoje dijete cijepila sve po kalendaru cjepljenja, uz svaki put prethodno vađenje krvi (privatno, cca 100kn). I nisam se puno raspitivala, ali smatram da je kod nas kalendar za koje bolesti se djeca cijepe, sasvim ok. Mislim da su djeca koja nisu cjepljena ugrožena u slučaju bilo kakve zaraze, u odnosu na cjepljenu djecu. Također, evo kao primjer, moj dječak je prvu večer već bio na antibioticima, cjepljen itd (jer se tako odigrala situacija, pokupio bakteriju u rodilištu itd)  tako da, kad tad kroz život svakako unose i svakakve antibiotike itd. Ali sve ovo je moj osobni stav, i ne želim ga nametati nikome. 

Lovre

Salatica9192
    08. Lipanj 2018. 11:08

Miranda, 
    i ja se bojim ospica. Spadam u generacije na prelazu (ne znam da li sam primila samo jednu ili duplu dozu) i kada sam pitala porodicnog, uputila me na lokalnu pedijatriju, a tamo kazu to ima u arhivama negdje, bla bla. Tako da ne znam da li sam polu zastizena ili zasticena. I kod nas u BL ima oboljelih, a ja se vlakam po bolnicama za krv, komisijama za bolovanje, dodje mi da nosim masku onu.
    Dijete cu vakcinisati na sve, ne kazem da nuspojave kod nekog ne postoje, postoje nuspojave i kod paracetamola, hormonskih tableta, pa se masovno koriste. Jednostavno mislim da ima vise koristi, jer sta cemo sad sa epidemijom koja ko zna koliko se moze prosiriti :/
    Inace radila sam Zeljezo, TIBC, UIBC i sve je u referentnim vrijednostima, valjda nece opadati vise hemoglobin i eritrociti. 

Miranda
    08. Lipanj 2018. 11:10

Prvo, svaka cast ovoj mami na razini informiranosti i na izvorima iz kojih se informira. Mene kod nas najvise ljuti sto su najglasniji ljudi koji se informiraju sa raznih portala, facebook postova nekih random ljudi i samoprozvanih mudraca. Jako malo ljudi zaista zna pronaci studije i kriticki ih procitati i iz znanstvenih baza se informirati. Nije to samo za cijepljenje, generalno kod nas tako funkcionira "informiranost" o bilo cemu. 
    Uzrokuje li cjepivo autizam - ne znam i ne znaju jos ni ljudi koji se time bave ali ono sto iz dosadasnjih studija znam a i iz razgovora sa strucnjacima iz tog podrucja je da je uzrok i nastanak autizma puno slozeniji i on ne nastaje po principu paljenja lampice nego je to vrlo slozen mehanizam koji kazem, nije do kraja istrazen ali svakako se javlja ranije nego sto se djeca cijepe, konkretno ovim cjepivom. 
    Citala sam studije koje navodno idu u prilog uzrocno posljedicne veze cjepiva i autizma i mogu reci da jos nisam nasla takvu studiju a da nema rupa, propusta i velikih gresaka u metodologiji istrazivanja. Od nacina odabira uzorka do obrade podataka, statistickih analiza pa na kraju i zakljucaka. I s takvim propustima ta studija jednostavno nije valjana jer da je sve po spagi, rezultat bi mogao biti jako jako razlicit, ne radi se o nijansama uopce. A navedene greske su jasne i meni koja o statistici znam samo osnove. 

Miranda
    08. Lipanj 2018. 11:10

Dio drugi, nije sve stalo 😬
    Sto se tice zakljucka o autizmu i cjepivima, ja bih rekla da su roditelji definitivno vise osvijesteni o toj mogucoj povezanosti i da su nakon cijepljenja i vise osjetljivi i uvidaju ponasanja djeteta koja su vjerojatno u odredenoj mjeri postojala i prije ali nisu obracali toliku pozornost. Rane naznake autizma mogu se vidjeti vec u prvoj godini zivota. Druga varijanta je da je cjepivo bilo samo okidac za nesto sto se u mozgu razvijalo od najranije dobi i da nije bilo cjepivo, moglo je biti bilo sto drugo sto bi pokrenulo lavinu izrazenijih i vise vidljivih simptoma. Napominjem da ovo nije nigdje dokazano, samo osobna razmisljanja. 
    Ovaj dio u kojem pise o prebolijevanju u djetinjstvu i dozivotnom imunitetu - sve je to super kad uspijes preboliti ali smrtnost od ospica kod necijepljene djece je oko 30%. To sto ona zagovara je cisti ruski rulet, ako ih prebolis miran si do kraja zivota a ako si medu ovih 30%, ha bad luck. 
    Ovaj lijecnik je obolio iako je cijepljen upravo zbog pada kolektivnog imuniteta. Odrasli zdravi ljudi ce ospice preboljeti ali djeca, ljudi na imunoterapiji i s raznim bolestima su rizicna skupina i njima ospice mogu biti smrtonosne. Ne, cjepivo ne daje dozivotni 100% imunitet ali daje imunitet u ranoj dobi kad nije svejedno hoces li oboljeti ili ne. 
    Ja nacelno jesam za mogucnost izbora i naravno da svaki roditelj zeli svome djetetu najbolje ali mislim da kod nas vecina ljudi pritom nije potpuno svjesna sto radi. A nazalost nisu ni dovoljno informirani. Mislim da na isti nacin na koji struka snosi odgovornost za posljedice cijepljenja, trebaju ih snositi i roditelji ako odluce djecu ne cijepiti. I mislim da je sasvim u redu restrikcija u Splitu (za St znam, ne znam je li tako u jos nekim gradovima) da necijepljenu djecu ne upisuju u vrtice. Upravo zbog snizavanja kolektivnog imuniteta i ugrozavanja djece koja su ili premale dobi pa jos nisu cijepljena ili djece koja zbog objektivnih razloga (nekih bolesti ili stanja koja su kontraindikativna cijepljenju) nisu mogla biti cijepljena. 

Miranda
    08. Lipanj 2018. 11:14

Ajlo

Miranda

Imate preporuku za sportske grudnjake? Nisam jos nasla nijednog da dovoljno cvrsto drzi a opet da mi se ne ureze u leda.

Imas u NY bas su cvrsti

Hvala ti, pogledat cu! 😘

Ana89
    08. Lipanj 2018. 11:45

Miranda

Ajlo

Miranda

Imas u NY bas su cvrsti

Hvala ti, pogledat cu! 😘

Ja uzimam u Umagu u jednom malom dućanu. Udobni su, nigdje se ne urezuju, i obuhvaćaju cijele grudi, ne da ispada sa strane ili kipti za gore. Smatram da je to za naše stanje najbitnije ☺️☺️

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

Bruna92
    08. Lipanj 2018. 11:54

Iz kojeg razloga se novorođenčad odmah po rođenju cijepi protiv hepatitisa B ukoliko ga majka nema? Na koji način ga je moglo dobiti?

Ajlo
    08. Lipanj 2018. 11:55
    Evo ovako izgleda ovaj iz NY
    Evo ovako izgleda ovaj iz NY
  • Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.