Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • seiva
    06. Lipanj 2018. 14:44

Bulbi91

seiva

Pozdrav curke!
    Nova sam ovdje i mislim da sa na pravom mjestu, zimske bebe.
    Danas 6+1. Prva trudnoća.U pon je prvi gin pregled a do tad sto misli…

Cestitam i sretno😊❤

Hvala 

👩‍🦱 '79 - nizak AMH
    👨‍🦱' 86 - ok
    1. 2018.- trudnoca prirodno - spontani u 9 tjednu
    2. Početak 2020. - klomifen, inseminacija - nije se primilo
    3. Lipanj 2020 - bemfola, cetrotide - 2 folikula, prazna, prekinut IVF
    ...

Mina93
    06. Lipanj 2018. 14:44

luks

inače radim u računovodstvu pa da sejavim , što se tiče plaća… u izračun naknade za bolovanje, ide 6 isplaćenih plaćau posljednjih šest mjeseci (prije mjeseca u kojem se otvaraju kompl. ), max naknada je cca 4200 kn (ako ispunjavate uvjete prethodnog staža). doznake nosite do 5og u mjesecu na HZZO, da bi isplata bila oko 20og za prethodni mjesec. 45 ili 28 dana prije termina, dr otvara rodiljni, on iznosi 100% plaće, a drugih 6 mjeseci max 3991kn. I nakon rođenja djeteta, naknadu za dijete daje HZZO,gradovi, ali i županije, pa to provjerite svakako,svaka kuna dobro dođe ;)A i što se tiče GO, ako ga niste iskoristile prije komplikacija, kad završite s porodiljnim, to je jedini slučaj u kojem zakonski, po povratku na posao možete koristiti stari godišnji, tj. kad se krajem 2019. i početkom 2020. budemo vraćale na posao, imamo pravo koristiti neiskorišteni GO. ;) To super dođe za prilagodbu na jaslice, jer prije napunjene godine dana dijete ne može u jaslice

Samo pitanjce, koliko osoba mora biti prijavljena prije porodiljnog, znaci da prije nikad nije bila nigdje prijavljena? Nama je rekla nasa iz racunovodstva da je 6mj +28dana obveznog porodiljnog, a kad citam info sa hzzo-a nalazim samo na 9mj neprekidnog ili 12isprekidanog rada(tako nesto, al nigdje nije spomenuto 6 nego vise) 

• seiva
    06. Lipanj 2018. 14:46

Ajlo

seiva

Pozdrav curke!
    Nova sam ovdje i mislim da sa na pravom mjestu, zimske bebe.
    Danas 6+1. Prva trudnoća.U pon je prvi gin pregled a do tad sto misli…

Cao dobro dosla i ja sam tu negdje s tjednima, i meni je prva . Sve najbolje ti zelim :) i ja imam ne stoo vec milion hah ali samo pozitiva i smijeh vjeruj mi. Jos uz to cure na forumu su uvijek tu uz tebe i za tebe :*

joj hvala. i tebi isto želim

👩‍🦱 '79 - nizak AMH
    👨‍🦱' 86 - ok
    ...

• seiva
    06. Lipanj 2018. 14:52

Danas sam doživjela totalni šok sa budalom u prometu.  Prepala se zbog bebice. Strašno. Nadam se da će bit sve ok.
    I još k tome bila na HZZO i izgleda da mi fali 1 mjesec za staž u zadnje dvije godine da bi primala naknadu od onih 4.000.. 
    Sorry curke ali totalno sam danas nervozna.

👩‍🦱 '79 - nizak AMH
    👨‍🦱' 86 - ok
    ...

pepe1907
    06. Lipanj 2018. 15:12

prvostupnica ekonomije koju ne volim radim u trgovini i ne uspjevam naći drugi posao..plaća će mi bit manja za 600kn..dragi ima duplu plaću od mene...podstanari sa 2 kredita i 3 mačke 💪😊 nije nam lako ali nam je bolje nego dok smo bili pod istim krovom sa nj.starcima i 4 mlađe braće makar smo bili u posebnom stanu..ali eto

Nina1710
    06. Lipanj 2018. 15:16

Pozdrav svima! Imam bebu od 4mj(jucer je napunila) rodena u njemackoj i malo je uranila,stigla nam je 36+5tt, u bolnici su ju odmah prvu noc na intenzivnu odveli jer je imala pregustu krv, pa kasnije zutica pa onda nije dobijala na tezini uglavnim da skratim pricu doktori su ju drzali u bolnici iskljucivo na ledima i sada se pojavio problem zalezane glavice, dali se netko susreo s tim i kako bi trebalo to ispraviti?? Imamo mimos jastuk vec 2mj ali meni se cini da to ne djeluje bas 😐

Bruna92
    06. Lipanj 2018. 15:26

Nikolina Vlasalija

Pozdrav svima! Imam bebu od 4mj(jucer je napunila) rodena u njemackoj i malo je uranila,stigla nam je 36+5tt, u bolnici su ju odmah prvu noc na intenzivnu odveli jer je imala pregustu krv, pa kasnije zutica pa onda nije dobijala na tezini uglavnim da skratim pricu doktori su ju drzali u bolnici iskljucivo na ledima i sada se pojavio problem zalezane glavice, dali se netko susreo s tim i kako bi trebalo to ispraviti?? Imamo mimos jastuk vec 2mj ali meni se cini da to ne djeluje bas 😐

Beba moje frendice je imao zalezanu glavicu.. prvo su radili nekakve vjezbe sa lezanjem, okretanjem glavice ali to se nije bas pokazalo najuspjesnije pa su isli u Ljubljanu gdje su malenome dali kacigu. To je kaciga od mekanog materijala koja se radi posebno po bebinoj glavi i stupnju zalezanosti. Nosio je to nekih 6 mjeseci mozda i sada je odlicno

Nina1710
    06. Lipanj 2018. 15:30

Upravo sam citala na netu za tu kacigu i cak pise da ide tek od 4mj, tako da cu pitati za to pedijatricu na kontroli, hvala vam 😁

Ana89
    06. Lipanj 2018. 16:14

Upravo sam pročitala da će doći vrijeme kad nećemo moći više vidjeti svoj organ😆😆 reality check 😂😂

url=https://lilypie.com]

url=https://daisypath.com]

luks
    06. Lipanj 2018. 16:15

Mina93

luks

inače radim u računovodstvu pa da sejavim , što se tiče plaća… u izračun naknade za bolovanje, ide 6 isplaćenih plaćau posljednjih šest mjeseci (prije mjeseca u kojem se otvaraju kompl. ), max naknada je cca 4200 kn (ako ispunjavate uvjete prethodnog staža). doznake nosite do 5og u mjesecu na HZZO, da bi isplata bila oko 20og za prethodni mjesec. 45 ili 28 dana prije termina, dr otvara rodiljni, on iznosi 100% plaće, a drugih 6 mjeseci max 3991kn. I nakon rođenja djeteta, naknadu za dijete daje HZZO,gradovi, ali i županije, pa to provjerite svakako,svaka kuna dobro dođe ;)A i što se tiče GO, ako ga niste iskoristile prije komplikacija, kad završite s porodiljnim, to je jedini slučaj u kojem zakonski, po povratku na posao možete koristiti stari godišnji, tj. kad se krajem 2019. i početkom 2020. budemo vraćale na posao, imamo pravo koristiti neiskorišteni GO. ;) To super dođe za prilagodbu na jaslice, jer prije napunjene godine dana dijete ne može u jaslice

Samo pitanjce, koliko osoba mora biti prijavljena prije porodiljnog, znaci da prije nikad nije bila nigdje prijavljena? Nama je rekla nasa iz racunovodstva da je 6mj +28dana obveznog porodiljnog, a kad citam info sa hzzo-a nalazim samo na 9mj neprekidnog ili 12isprekidanog rada(tako nesto, al nigdje nije spomenuto 6 nego vise)

Da porodiljni imaš 100% plaće od zadnjih 6 mj itd  moraš ispunjavat uvjet prethodnog staža tj. 12 mj konsantnog staža, ili 18 s prekidima u zadnje 2 god. 

Lovre

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.