inače radim u računovodstvu pa da se javim , što se tiče plaća... u izračun naknade za bolovanje, ide 6 isplaćenih plaća u posljednjih šest mjeseci (prije mjeseca u kojem se otvaraju kompl. ), max naknada je cca 4200 kn (ako ispunjavate uvjete prethodnog staža). doznake nosite do 5og u mjesecu na HZZO, da bi isplata bila oko 20og za prethodni mjesec. 45 ili 28 dana prije termina, dr otvara rodiljni, on iznosi 100% plaće, a drugih 6 mjeseci max 3991kn. I nakon rođenja djeteta, naknadu za dijete daje HZZO, gradovi, ali i županije, pa to provjerite svakako, svaka kuna dobro dođe ;) A i što se tiče GO, ako ga niste iskoristile prije komplikacija, kad završite s porodiljnim, to je jedini slučaj u kojem zakonski, po povratku na posao možete koristiti stari godišnji, tj. kad se krajem 2019. i početkom 2020. budemo vraćale na posao, imamo pravo koristiti neiskorišteni GO. ;) To super dođe za prilagodbu na jaslice, jer prije napunjene godine dana dijete ne može u jaslice
Lovre
Maggie A to je tako….vjerujem da ce biti sok,al ljudi se i s puno manjim budzetom snalaze😊…budete nekako i vi😁…
Meni se placa puno ne razlikuje od onog koliko trenutno dobivam i koliku bi trebala dobivat na porodiljnom …nesto manje dobijem al nije strasno…nauceni smo se snalazit s manje novaca😁…uvijek prvo,stan ,rezije i hrana….+sad pregledi …a za ostalo koliko ostane…za bebicu ce uvijek biti…bitno da sve bude ok❤🙏
Ma naravno, mi se stvarno ne žalimo i imamo, za hrvatske prilike, odlične plaće, ali imamo jedan veliki kredit koji pojede skoro cijelu jednu plaću tako da će biti izazovno.
Kad se samo sjetim da smo prije 7 godina išli u podstanarstvo s ukupnim primanjima od 3.000 kn, a pola od toga smo davali za stan. I bilo nam je baš lijepo.
Super vijesti s pregleda 🤗🤗 bas mi je drago iamhappy da je sve u redu 😊
Maggie sam mag.oec i radim u struci, u financijama i moze se rec da sam zadovoljna. Placa dobra, uvjeti isto. Nama ce isto bit sok kad spadnem na 4000 na porodiljnom, duplo manje od place 😓 ali izdrzat cemo. Smanjili smo putovanja i ostale stvari na koje smo prije dosta trosili 🖒
Maggie A to je tako….vjerujem da ce biti sok,al ljudi se i s puno manjim budzetom snalaze😊…budete nekako i vi😁…
Meni se placa puno ne razlikuje od onog koliko trenutno dobivam i koliku bi trebala dobivat na porodiljnom …nesto manje dobijem al nije strasno…nauceni smo se snalazit s manje novaca😁…uvijek prvo,stan ,rezije i hrana….+sad pregledi …a za ostalo koliko ostane…za bebicu ce uvijek biti…bitno da sve bude ok❤🙏
Ma naravno, mi se stvarno ne žalimo i imamo, za hrvatske prilike, odlične plaće, ali imamo jedan veliki kredit koji pojede skoro cijelu jednu plaću tako da će biti izazovno.
Kad se samo sjetim da smo prije 7 godina išli u podstanarstvo s ukupnim primanjima od 3.000 kn, a pola od toga smo davali za stan. I bilo nam je baš lijepo.
Ako te tjesi mi imamo duplo manja primanja i 1 skoro cijela placa ode na stanarinu i rezije🙈,al snalazmo se....i svaki mj se trudimo nesto ustedit....kak ja znam rec s takvim primanjima postajes carobnjak 😂...
Bit ce nekako,na sve se covjek navikne...bitno da su nase bebice zive i zdrave🙏❤...za sve ostalo cemo lako...
Ja sam inace ekonomist,ali eto radim s nakitom...sto na zalost podrazumijeva i rad s kiselinama (otkup plemenitih kovina)....
I da jos nadodam. Muz ima super placu, tako da se nadam da cemo uspjet izdržati taj period.
Maggie mi nemamo kredit ali znam da nije lako sa velikim kreditom i malim djetetom. Nama ce moji dosta pomoc, mama ce kolica uzet npr.. tak da mislim da ce sve bit ok 🤗😊
Bacc. Ing. Prometa ali ne radim u struci.. zadovoljna s poslom, odlicna placa pa ce biti tesko se priviknut na manje ali izgurat cemo :)
Ja sam profesor stranog jezika :) Radim u skoli, ali nemam ni pola norme :/ Tu mi nisu jaka primanja. Pored toga sam i samouki graficki dizajner :) Tu vise zaradim.
Tacno ce me prepoznati neko hahaha, zato ne idem u detalje xD Mala sredina :D
A super prijedlog, bas da vidimo gdje nas sve ima :) Znam da je jos neko pisao da je u prosvjeti.
Zasad SSS, ekonomistica sam po struci. Radim u srodnoj struci, i ne sviđa mi se nešto previše, zbog raznih razloga. Međutim, studiram za odgajatelja u vrtiću 😊☺️.
To sam oduvijek željela i evo sad si ispunjavam. Širok je raspon poslova koji možeš raditi, a kreativno je i odgovorno 😀.
Željela bih nakon porodiljnog naći posao makar kao asistent u nastavi u nekoj odgojnoj ustanovi dok ne diplomiram, onda ću stažirati jednu godinu negdje, pa stručni ispit. Uvijek sam smatrala da su SVA djeca naša budućnost 😘.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
P.S. Cure, već dugo hoću pokrenuti ovo pitanje: Što ste po zvanju, a čime se bavite? Radite li u struci?
Evo ja sam dipl. ing. građevine, radim u struci (koliko-toliko), zadovoljna sam poslom.
pravnica, radim u struci od početka. zadovoljna sam s poslom, kolegama i plaćom. tako da će mi porodiljni biti udar na novčanik, a i moram priznat da će mi faliti posao. navikla sam na tu rutinu i osjećam se korisno i nekako važno kroz taj posao.
s tim da nemamo kredit za stan. stan je moj. što se toga tiče, makar nećemo imati velike troškove. dosta novaca ovako zapravo trošim na gluposti, naručujem robu s asosa, zare, hm-a i sličnih stranica, to mi je veliki porok. zadnja dva mjeseca sam s tim smanjila i dosta sam uštedila. mislim da nećemo imat neki veliki problem s novcima, ali jedva čekam da opet mogu trošiti novac i na pizdarije koje čine život ljepšim :D
Sortiraj odgovore
Najstariji