Danas sam doživjela totalni šok sa budalom u prometu.Prepala se zbog bebice. Strašno. Nadam se da će bit sve ok.
I još k tome bila na HZZO i izgleda da mi fali 1 mjesec za staž u zadnje dvije godine da bi primala naknadu od onih 4.000..
Sorry curke ali totalno sam danas nervozna.
Što se tiče prometa, i meni je to vječni strah!! A što se tiče Hzzo-a pa ako ti fali prekini 30 dana bolovanje, odi na go il nešto iskombiniraj, pa ima vremena do otvaranja obaveznog rodiljnog!!
Lovre
Upravo sam pročitala da će doći vrijeme kad nećemo moći više vidjeti svoj organ😆😆 reality check 😂😂
😂a nije to baš uskoro..meni se čini za 2, 3 mj 😂
Danas sam doživjela totalni šok sa budalom u prometu.Prepala se zbog bebice. Strašno. Nadam se da će bit sve ok.
I još k tome bila na HZZO i izgleda da mi fali 1 mjesec za staž u zadnje dvije godine da bi primala naknadu od onih 4.000..
Što se tiče prometa, i meni je to vječni strah!! A što se tiče Hzzo-a pa ako ti fali prekini 30 dana bolovanje, odi na go il nešto iskombiniraj, pa ima vremena do otvaranja obaveznog rodiljnog!!
Kad su ti već izračunali, šteta ti je to propustit. Dogovori se i sa poslodavcem, ipak ti to znači za kasnije
Lovre
inače radim u računovodstvu pa da sejavim , što se tiče plaća… u izračun naknade za bolovanje, ide 6 isplaćenih plaćau posljednjih šest mjeseci (prije mjeseca u kojem se otvaraju kompl. ), max naknada je cca 4200 kn (ako ispunjavate uvjete prethodnog staža). doznake nosite do 5og u mjesecu na HZZO, da bi isplata bila oko 20og za prethodni mjesec. 45 ili 28 dana prije termina, dr otvara rodiljni, on iznosi 100% plaće, a drugih 6 mjeseci max 3991kn. I nakon rođenja djeteta, naknadu za dijete daje HZZO,gradovi, ali i županije, pa to provjerite svakako,svaka kuna dobro dođe ;)A i što se tiče GO, ako ga niste iskoristile prije komplikacija, kad završite s porodiljnim, to je jedini slučaj u kojem zakonski, po povratku na posao možete koristiti stari godišnji, tj. kad se krajem 2019. i početkom 2020. budemo vraćale na posao, imamo pravo koristiti neiskorišteni GO. ;) To super dođe za prilagodbu na jaslice, jer prije napunjene godine dana dijete ne može u jaslice
Samo pitanjce, koliko osoba mora biti prijavljena prije porodiljnog, znaci da prije nikad nije bila nigdje prijavljena? Nama je rekla nasa iz racunovodstva da je 6mj +28dana obveznog porodiljnog, a kad citam info sa hzzo-a nalazim samo na 9mj neprekidnog ili 12isprekidanog rada(tako nesto, al nigdje nije spomenuto 6 nego vise)
Da porodiljni imaš 100% plaće od zadnjih 6 mj itd moraš ispunjavat uvjet prethodnog staža tj. 12 mj konsantnog staža, ili 18 s prekidima u zadnje 2 god.
Jel to pod uvjetom da imaš za stalno? Ili..još bolje. Dvije godine prije trudnoće - komplikacija ili sa komplikacijama?
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Upravo sam pročitala da će doći vrijeme kad nećemo moći više vidjeti svoj organ😆😆 reality check 😂😂
Hahahaha bas me nasmija :D 😂😂
Kad su ti već izračunali, šteta ti je to propustit. Dogovori se i sa poslodavcem, ipak ti to znači za kasnije
Puno znaci da.
Danas su mi na hzzo rekli da moram imati
ili 12 meseci u zadnje dvije godine
Ili 9 mjeseci bez prekida.
A kod mene je situacija da od 05.01.2017. do 21.02. 2018. nisam bila prijavljena. Tako da nemam 9 mj bez prekida a kako sam prestala radit s 05.01.2017, sto vise cekam dodje mi na isto, tu dobivam mj a tamo gubim i ne stizem ulovit tih 12mj. Zavrzlama. Nadam se da kuzis kaj pisem jer vise ni sama ne znam haha
👩🦱 '79 - nizak AMH
👨🦱' 86 - ok
1. 2018.- trudnoca prirodno - spontani u 9 tjednu
2. Početak 2020. - klomifen, inseminacija - nije se primilo
3. Lipanj 2020 - bemfola, cetrotide - 2 folikula, prazna, prekinut IVF
...
Brzo to dođe 😂😂
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
inače radim u računovodstvu pa da sejavim , što se tiče plaća… u izračun naknade za bolovanje, ide 6 isplaćenih plaćau posljednjih šest mjeseci (prije mjeseca u kojem se otvaraju kompl. ), max naknada je cca 4200 kn (ako ispunjavate uvjete prethodnog staža). doznake nosite do 5og u mjesecu na HZZO, da bi isplata bila oko 20og za prethodni mjesec. 45 ili 28 dana prije termina, dr otvara rodiljni, on iznosi 100% plaće, a drugih 6 mjeseci max 3991kn. I nakon rođenja djeteta, naknadu za dijete daje HZZO,gradovi, ali i županije, pa to provjerite svakako,svaka kuna dobro dođe ;)A i što se tiče GO, ako ga niste iskoristile prije komplikacija, kad završite s porodiljnim, to je jedini slučaj u kojem zakonski, po povratku na posao možete koristiti stari godišnji, tj. kad se krajem 2019. i početkom 2020. budemo vraćale na posao, imamo pravo koristiti neiskorišteni GO. ;) To super dođe za prilagodbu na jaslice, jer prije napunjene godine dana dijete ne može u jaslice
Samo pitanjce, koliko osoba mora biti prijavljena prije porodiljnog, znaci da prije nikad nije bila nigdje prijavljena? Nama je rekla nasa iz racunovodstva da je 6mj +28dana obveznog porodiljnog, a kad citam info sa hzzo-a nalazim samo na 9mj neprekidnog ili 12isprekidanog rada(tako nesto, al nigdje nije spomenuto 6 nego vise)
Da porodiljni imaš 100% plaće od zadnjih 6 mj itd moraš ispunjavat uvjet prethodnog staža tj. 12 mj konsantnog staža, ili 18 s prekidima u zadnje 2 god.
Hvala ti puno
Cure pozdrav!
Evo da i ja se prijavim po struci odgajatelj predskolske djece.
Citam ovo s placama i odbijanjima novca na bolovanju i porodiljnom sta reci nego zalosno.Mislim znam kako to dole funkcionira .Ja sam se prije 3 godine preselila u Njemacku ,dole imamo i kucu o sve rjeseno ali puko prezivljavanje i za djecu bas nismo vidjeli neku sansu tako da smo se pokupili i rekli idemo probat i bogu hvala da jesmo.Ja sam od ppcetka i radnom odnosu i sad na pocetku sam bila na bolovanju i ni centa mi placa nije umanjena.Od pon sam dobila lijecnicki atest da sam nesposobna za rad i dobivat cu puni iznos place i prvu godinu porodiljnog a ako zelim 2 godine bit onda taj iznos mogu podijeliti na 24 jednake rate.Lijekove,vitamine platim ali racune predam na Aok i dobijem povrat novaca.Pozitivno sam se sokirala.
Ali da vam jos kazem prosla sam sve i svast i nekad stvarno nisam znala kako ce mo s dvoje djece i muz je ssm radio ali kad sve dobro prode i imate zive i zdrave bebice sve to dode na svoje jer dok cekate da imate idealnu finsncijsku i stanbenu situaciju nikad ne bi docekali dijete
Tako samo hrabro i da sve bude dobro😘.
💜Karla💜Nicol💙Anton
P.S. Cure, već dugo hoću pokrenuti ovo pitanje: Što ste po zvanju, a čime se bavite? Radite li u struci?
Evo ja sam dipl. ing. građevine, radim u struci (koliko-toliko), zadovoljna sam poslom.
Po struci hotelijersko turistički tehničar, od završene škole radim u telekomunikacijama pa tako i sada :)
Volim svoj posao i ljude s kojima radim pa iako se strašno veselim ovom razdoblju života, tužna sam razdvajanja od njih svih
Sortiraj odgovore
Najstariji