Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    du1988
    22. Listopad 2018. 11:19

zvrkica

Barbie i ja se teško kontroliram.
    Jede mi se sve nezdravo i što prije nisam jela.
    I meni su rekli da najviše dobijemo u 2 tromjesečju jer maternica stišće želudac pa kao ne možemo puno papati.

Ja se isto nadam da neće ići bas kila tjedno 😂😂😂

Svjesna i moje su tak otprilike, ali sve ovisi i o bebi kažu. Možeš imat savršene ako beba neće sisat.
    Evo moja prijateljica muku muči sa malom jer je halapljiva i ne da joj se vući pa se razdere i onda mora bočicu još. Dok sa prvom bebom nije imala problema.
    Kako bude išlo, ići će 😀

mislim da bi ja bila u plusu preko 10 kg da sam nastavila tempom kojim sam isla. Tako da (uvjetno receno) los nalaz nalaz ogtt-a na kraju i nije tako losa stvar 😂  odvikla sam se junka i slatkog iako mi ponestaje ideja za zdrav i dopusten dorucak. pretvorit cu se u abc sir 😁😂

url=https://lilypie.com]

Jagodica86
    22. Listopad 2018. 11:20

Bruna92

Ptico, i ti uzivas u buri? Diiiivno je 😁😍
    Ja se ne opterecujem dojenjem. Dat cu sve od sebe da to funkcionira, pratim rodine savjetnice na fejsu i potrudit cu se da imam zivaca kad krene to nasisavanje ali ne mogu garantirati da cu ga imati. Znam kako ruzno to sad zvuci i vjerujem da ce se promijeniti kad ugledam svoje malo cudo ali kad cujem da zene provedu skoro cijeli dan sa bebom na sisi meni dode slabo… Mnogi ce reci da sam nemajka ali isto tako vjerujem u onu "sretna mama - sretna beba"… nekako cemo se vec snaci da beba bude sita i zadovoljna a da mama ne bude pregladnjela i smrdljiva… Nemojte me razapet sada 😖

Bruna, ma kakvo razapinjanje. To mogu samo nesretne frustrirane žene koje misle da sve znaju. Ja iz tog razloga nisam ni na jednoj grupi gdje se mame savjetuju međusobno, to je prestrašno. 
    Ovo mi je mirna oaza, ovaj forum. Podržavamo se i poštujemo.
    E sad, to cijeli dan na sisi je baš spomenula ta savjetnica za dojenje, kaže da zna doći kod žena i kažu damje beba satima na sisi  Ali beba ne sisa cijeli dan, ili ne vuče, ili spava na sisi, sigurno se ne hrani. Ili je premorena pa ne može vući... Ima više razloga, onda tu one uskaču. I rekla je samo neka ih zovemo, da dolaze na poziv, ili telefonski ako je vikend... Ako je neka velika kriza, znaju doći i vikendom. 

• nali
    22. Listopad 2018. 11:21

Sretno na pregledu ko ima.
    Sto se dojenja tice, neznam ni da li cu smjet jer sam prestala pit dio terapije kad sam ostala trudna, receno mi je da odmah moram nastaviti, moram vidjeti s dr.kako utjecu na dojenje. A i ne uzrujavam se, ako ce ici, ok, ako nece, opet ok. Ne zelim si dodatno stvarat stres.
    Sad mene zanima, cesto cujem da tek treci, cetvrti dan zna doci mlijeko.. Da li u tim slucajevima u bolnici hrane bebe? Cula sam da forsiraju dojenje.. Pa valjda im daju bocicu ako je tako????
    Moja bliska frendica je 2 tjedna nakon poroda imala jednostavno premalo mlijeka, beba je bila stalno gladna i na sisi, na kraju zavrsili na hitnoj, frendica nije skuzila da skoro uopce nema mlijeka i navodno su dosli u zadnji tren. Tog se bojim, da ako necu imati  dovoljno mlijeka, da necu skuziti.

• zvrkica
    22. Listopad 2018. 11:22

Du ja ga i ovako Jedem na žlicu jer ga obožavam trenutno 😂😂😂😂

Mina93
    22. Listopad 2018. 11:26

Bruna92

Ptico, i ti uzivas u buri? Diiiivno je 😁😍
    Ja se ne opterecujem dojenjem. Dat cu sve od sebe da to funkcionira, pratim rodine savjetnice na fejsu i potrudit cu se da imam zivaca kad krene to nasisavanje ali ne mogu garantirati da cu ga imati. Znam kako ruzno to sad zvuci i vjerujem da ce se promijeniti kad ugledam svoje malo cudo ali kad cujem da zene provedu skoro cijeli dan sa bebom na sisi meni dode slabo… Mnogi ce reci da sam nemajka ali isto tako vjerujem u onu "sretna mama - sretna beba"… nekako cemo se vec snaci da beba bude sita i zadovoljna a da mama ne bude pregladnjela i smrdljiva… Nemojte me razapet sada 😖

Potpisujem 😁 

Miranda
    22. Listopad 2018. 11:31

Evo me s pregleda, V. ima 1900, F. 1800 grama 😍 Lijepa tezina, ja dozivljavam 2 kg kao prvi cilj, a blizu su vec. Ctg je zabiljezio par kontrakcija sto je za blizance u ovim tjednima kao u redu. Cerviks se skratio, prvo mjerenje 30mm, drugo 32mm. Protoci su uredni, plodne vode dovoljno. Ja na +11 kg 🤦‍♀️ I potpisujem tromost, stvarno mi smeta taj visak kila. Ali jos malo 💪
    Cak se raspravljalo da me ostave u bolnici odmah 😧 Srecom dobila sam jos barem 2 tjedna do iduceg pregleda, nakon 34 tt se lakse dise. Pitanje kako ce se cerviks ponasati u ova 2 tjedna, smanjit cu landranje na minimum i nadat se da se skracuje postepeno a ne naglo. 
    Sretno na ostatku pregleda danas!
    Ptico stigla je robica ali nije jos kod mene, susjedi je ostavljen paket a njih nema u Zg jos tjedan dana pa cekam da mi ga preda. Slikam kad dode do mene 😊
    Mmama urinokultura moze biti pozitivna i nakon sat vremena ali urin nije dovoljno koncentriran pa ni koncentracija bakterija nije vjerodostojna, ispast ce vjerojatno manja nego sto je zapravo. A onda te mogu zezati za atb jer se uglavnom ne propisuje za male koncentracije. 
    Za dojenje potpisujem Brunu i cure, AD nije smak svijeta a znam dosta zena koje su imale problema s dojenjem u pocetku, prevladale ih i skupile dobar dojenacki staz pa svejedno godinama nakon imaju traume kad se sjete tog perioda. Slazem se da vrijedi uloziti trud i ne odustati odmah ali mislim da je jednako tako bitno znati reci kad je dosta i kad pokusaji dojenja pocinju biti na stetu i psihi mame a i odnosu mame i bebe. I slazem se da je ogromna fama oko dojenja a da ne govorim o osudivanju zena koje ne doje. 
    Pisala sam vec da sam s B. imala problema u pocetku i na kraju smo se iscupale i uspjele dojiti pa mi svejedno ta tema nije draga jer znam koliko prijateljica se osjecalo kao pred sudom kad bi ih netko pitao doje li i procjenjivao njihove razloge zasto ne doje. Totalna glupost. 

pepe1907
    22. Listopad 2018. 11:40

_svjesna

Jagodica, ne znam da li bi beba imala sto uhvatiti, konkretno vidjela sam kod frendica dojke kad doje i ogromna je razlika, areole su im velike i bradavice takodjer, znam da to nadodje kasnije i sve se uveca duplo ali eto nekako mi moje ne izgledaju kao njihove 😁
    Stavljam sliku, pretpostavljam da nemam cega da se sramim jer je to najprirodnija stvar na svijetu.

mislim da se nemas sta brinuti...ja npr.imam jako velike areole a bradavica mi bude ko tvoja tek kad se naježim il ju malo pipnem..ali mislim da nece bit problem..mene samo strah boli i tog osjecaja kad vuce..to mi se cini bas neugodno...

Jagodica86
    22. Listopad 2018. 11:49

Miranda, upravo ta osuda okoline je nešto najgore i ne bi je smjelo biti. Treba se nekako psihički pripremiti na to, da nas ne dira. Ja nikad, baš nikad ne bi išla ispitivati žene doje li, mislim da je to jako osobno i da tome nema mjesta ispitivati majke. Drugo ako mama sama spomene ili pita nekoga za savjet. Ali prijateljice su znale doživjeti da ih ljudi na cesti ispituju doje li!!! To je takav oblik nekulture i prestrašno. Moramo bit jake u glavi zbog svakakvih idiota. 

du1988
    22. Listopad 2018. 11:56

miranda, bebice super napreduju! cura koja je bila sa mnom na IVF-u nedavno rodila curicu i decka-2220 g i 2370 😍 bio je carski s punih 37 tjedana, bili su u toplom kreveticu tjedan dana i sad su kuci 😊

url=https://lilypie.com]

pepe1907
    22. Listopad 2018. 11:59

ja se divim sogorovoj zeni, cura ima 22 godine malac skoro 5 mjeseci i 7.5kg doji ga od prvog dana, on ne zeli bocicu ni dudu, samo sisu i nisu nikad imali tih problema...a ja mislim da se ona nije ni opterecivala s tim prije poroda tako da je vazno i kakav stav imas 😏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.