Ja se opet javljam sa krvarenjem, sa kojim sam jucer zavrsila na hitnoj, odnosno odjelu. Zovem i naravno doktor kaze doci na pregled da smo mirni.
E i sad danas idem kod svog ginekologa koji je protiv tableta koje mi je napisao jucer doktor. Th Cordipin! Da jako lose zene reagiraju i da vise stete nego koriste.
Napisao mi jucer doktor cervikometriju, CB, i UK. Posto je danas bilo jos malo krvarenja (od polipa i kaze da bude tak do krjaa trudnoce) nije se usudio uzimati briseve jer kaze da ne izazove obilnije krvarenje, da se smiri situacija pa za par dana.
Ne znam koji je u pravu. :/
Ugl napisao na nalaz visokorizicna trudnoca 🙄
Cure koje imate malmicu..jel stabilna ona?? Vidim da pise da bi ju trebalo za zid kao pricvrstiti.jeste ju pricvrstili?a mi bi ovako nesto na njoj izveli.pa neznam jel to moguce..kaj mislite?
Više ljudi me upozorilo da ovo obavezno učvrstimo za zid. Neki preko bloga, a neki uživo. Kažu da nemamo pojma sada što si sve malci spremni za koji mjesec kasnije kada krenu puzati, hodati itd. jednostavno otvaraju ladice, penju se po njima, i najsigurnije je da je odmah to u startu učvršćeno. Imam brata koji je prevali kao beba na sebe cijelu vitrinu za jakne i cipele u hodniku. Njemu nije bilo baš ništa, ni ogrebotina... a mama i tata se danas naježe na samu pomisao što je moglo biti. Tako da, učvršćujemo ... zlu netrebalo
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Cure, hvala svima na lijepim komentarima za baldahin. Mama kaže da je materijal žoržet, trebalo ga je otprilike 5 metara, a cijena po metru je bila oko 50 kn. Bilo je i nekoga povoljnijeg materijala, ali meni osobno taj nije toliko lijepo padao i malo se više gužvao, pa sam htjela ovaj da je malo teži. Sada je buduća baka jako ponosna, i rekla je da će šiti ako nekome treba... hehe, ušla je u štos.
Jel ima kakvih vijesti iz C&A, kakva je ponuda ima li što zanimljivo?
Nemam pojma što me sada uhvatilo, ali više mi se uopće ne kupuje dječja robica. Ne znam ni što bi uopće uzimala dok ne krenemo sa presvlačenjima, da mogu pratiti dinamiku prljanja i pranja i što je najzgodnije oblačiti. Prije mjesec dana me to baš veselilo, a sada mi djeluje kao neka tlaka. Osim toga, stvarno mislim da ću dobiti još hrpu toga novog oko Božića. Jako dobro poznajem svoje prijateljice... jednostavno i one same jedva čekaju.
Nego, cure u Zg, tko sve sutra dolazi na kavicu? Jedva čekam da se okupimo ovako trbušaste pokraj sata, pa moći će nas se uočiti iz aviona
Ja se opet javljam sa krvarenjem, sa kojim sam jucer zavrsila na hitnoj, odnosno odjelu. Zovem i naravno doktor kaze doci na pregled da smo mirni.
E i sad danas idem kod svog ginekologa koji je protiv tableta koje mi je napisao jucer doktor. Th Cordipin! Da jako lose zene reagiraju i da vise stete nego koriste.
Napisao mi jucer doktor cervikometriju, CB, i UK. Posto je danas bilo jos malo krvarenja (od polipa i kaze da bude tak do krjaa trudnoce) nije se usudio uzimati briseve jer kaze da ne izazove obilnije krvarenje, da se smiri situacija pa za par dana.
Ne znam koji je u pravu. :/
Ugl napisao na nalaz visokorizicna trudnoca 🙄
Drži se i slušaj doktore! Štogod ti rekli i napisali! Bit će sve u redu samo pozitivno razmišljaj 🙄 Meni piše nadzor nad rizičnom trudnoćom otpočetka. To samo znači da se moraš više čuvati.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Što se dojenja tiče, uopće o tome ni ne mislim, nisam ni prije prvog poroda...i smatram da se i ne može nešto posebno žena pripremiti prije prvog dojenja, ne može ni zamislit da dijete ima, svoje dijete, a kamoli da doji. Moja beba nije bila sa mnom, nego sam 3.dan dobila mlijeko pa se izdajala i nosili su mu na odjel, a kad je izašao iz toplog krevetića onda sam ga ja išla dojiti. Sjećam se i sad, beba do mene svaki podoj 95ml a moja beba 5 ili 10. Ali na bocu bi dodavali moje izdojeno. I tako polako dan za dan, rekla mi je glavna sestra na neonatologiji, mama ne opterećujte se, kad vi dođete doma, vi ćete se ušemit. I došli kući, i sve ok, polako dan po dan i dojili bez problema. Vjerujem da ima žena koje su strogo organizirane i imaju plan kako dojitit itd. Al za moj pojam, nema potrebe stvarat sam sebi presing, priroda se pobrinila za sve pa i za to, samo smireno. Korak po korak, dogurat sad do kraja, rodit brzo, rodit zdravu bebu, i onda dojit i oporavit se.... Ja sam imala odma i AD u pričuvi, i bočicu i bila mirna... Nisam imala problem ali znam prijateljice koje su u prvom redu odustajale zbog nervoze, i nijednu nikad osudila nisam niti ću. Sigurno da je lakše i jednostavnije dojit, ali i ako ne-uživajte u svim ostalim stvarima!!
Lovre
annchy17 čuvaj se i slušaj doktore šta kažu, i ako treba mirovat strogo, tako se i ponašaj... Vjerujem da će sve bit ok!
Miranda 👏👏 za bebice. Baš je ima 10ak dana moja poznanica rodila blizanke, 1800 i 2000g, i naravno u bolnici su, dobro su, i napreduju mrvice svaki dan po 100g.
Klikerica i meni je tako sa svim pripremama za bebu, ima mjesec dana sve sam sebi neki plan i program zadala, al sad kako dani prolaze, baš sam nikakva oko toga i neda mi se pokrenit. Al sad sam planirala iza 1.11. ozbiljno se pozabavit 😬
I ne znam kako vi druge cure, koje niste prvorotkinje, ali ja se baš nekako bojim ovog drugog poroda. Nema posebnog razloga i na prvom je sve bilo ok, ali eto, baš me strah...
Lovre
AllieH, slazem se, i po meni Rode znaju ici u neku krajnost... Ne mogu puno komentirati jer realno ne znam skoro nista o dojenju dok su one ipak strucne savjetnice, ali me iznenadilo kad sam procitala da je bolje dojiti i pusiti nego dati AD. To se naravno odnosilo na mame koje ne zele ili ne mogu prestati pusiti i naravno ne puse odmah pored djeteta, ali svejedno me iznenadilo... Nikoga ne osudujem stvarno ali sam mislila da je stetnije za dijete kad mama pusi i doji od ADa
Ajme ja sam taj control freak. Meni sve mora biti isplanirano. Zato me malo strah dojenja jer ne znam ni sama sto ocekivati. Ali evo gledam ponovno mlijecnu stazu, uzet cu biljeske i citati sto vise o dojenju da se pripremim jer mi je to velika želja.
Kad smo kod papanja i hrane, ovo je nas danasnji rucak. Smazala sam 3 i evo jedva disem, a prefine su i mogla bi jos. 🤤
Što se dojenja tiče, odlučila sam da o tome više neću ništa zabrijavati u glavi, nego ću se nadati gladnom malom sisavcu, koji će navaliti tako da ću ja biti sretna što ga mogu hraniti i što se možemo na taj način puuuuno maziti.
Eto! Ja sam inače živčenjak, a u trudnoći sam totalni zen. Sama se sebi čudim svaki dan. Muž mi se čudi pogotovo. Ja pojma nemam odakle meni ovolika smirenost... valjda je to plod višegodišnje psihološke pripreme da kada i ako budem trudna, da ću opustiti sve te control freak konce i udri brigu na veselje. Nadam se da će ovaj feeling potrajati i kada kliker dođe. Jer se stvarno brutalno veselim, i dojenju, i maženju, i neprospavanim noćima... jednostavno valjda mi je ovo sve došlo točno u trenutku kada sam sazrela za sve te slatke brige.
Sortiraj odgovore
Najstariji