Cure hvala na preporukama za kolica, maclaren su mi lijepa, to je ono sto trazim otprilike, pogledam ih uzivo❤️
Neko je pisao za klizmu da ne zeli, ja sam cula da je to najbolje sto ti mogu uraditi prije poroda jer par dana nakon poroda ne moras misliti o velikoj nuzdi koja je cula sam poprilicno tesko iskustvo ako smo rezane. Tako da ja sam za to 😁
Ja sam u šoku kako ja do sada nisam o tome čula, tako je i doktorica rekla da nas to svakako prije ili kasnije čeka... Velim, ja kak pojma nisam imala što je to, proguglala sam i zaključila da mi ne treba i ne želim. Naravno, mijenjam mišljenje sada ali idem baš još proučiti kako to ide, da ne budem neznalica 😁
I ovo smo dobili danas na tečaju, možda će nekome koristiti...
Mareikate
test senzibilizacije radi se da bi se ustanovilo eventualno neslaganje resus faktora (Potencijalni problem nastaje ukoliko žena koja ima Rh negativnu krv nosi dijete koje ima Rh pozitivnu krv, što se naziva Rh inkompatibilnošću. Za vrijeme trudnoće ili poroda Rh pozitivna krv djeteta može se pomiješati s Rh negativnom krvi majke, nakon čega imunološki sustav majke počinje proizvoditi antitijela. Taj odgovor organizma majke, odnosno stvaranje antitijela, naziva se Rh senzibilizacijom, zbog koje, ovisno o tome kada nastupi, može doći do uništenja crvenih krvnih stanica djeteta.)
Testiranje Rh faktora radi se se na uzorku krvi uzete iz vene (prilikom prvog pregleda trudnice i u 8. mjesecu trudnoće)
Ukoliko žena ima Rh negativnu krv, daje joj se cjepivo koje se naziva Rh imunoglobulin, koje gotovo uvijek sprječava pojavu senzibilizacije.
Tonka, tako sam i ja mislila i kažem ženi ja sam mislila da je to RH faktor, kaže ona meni ja ne znam... Dakle to je obična krvna pretraga?
Ne kuzin zasto mi nije pejstalo lipo.uglavnom test senzibilizacije ti se radi u sklopu vadjenja krvi za krvnu grupu.u tim nalazima ti bude i ovo.i onda ovisno o tvojoj krvnoj grupi odnosno Rh faktoru u 28.tt se ponavlja "testiranje.
Klikerice, ne znam jesi mene zapisala isto za gel? Puno tipkamo pa vjerujem da ti lako promakne… Sutra taman čitam tvoj blog dok čekam ogtt 😄
Jesam jesam
Pišem nove teme na blogu... sretno na ogtt!
Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog
Pepe ja narucila ovu slicnu ko tvoju samo nema ovo ljubicasto po sebi. Znaci zadovoljna si radi sve? Jedva cekam da meni moja stigne. Isto oko 120 kn sa postarinom je kastala. 😊
e da to je ta, sve radi, vuče 😀 vidjet ćemo za 2 mj 😀
Je mogu takve izdajalice da radi samo jedna ili moraju obje radit?
Evo i mene!
Proslavili smo rodendan i svi kolektivno se taaaaako prejeli 🙈🙈🙈🙈 a kad je mama olimpijski kuhar. I sad umirem od zeluca 😅
Vana znaci 100 posto sam sigurna da je sve super. 😎 Brava!
Bruna velika cura 😊
Ako je jos neko bio na pregledu a zaboravila sam, sorry 😒 znam da su samo lijepe vijesti i to je super!
Kolica su mi spansko selo.
Klikerice znam sta cu radit ako me bude hvatala nesanica i nocas. Citat tvoj blog naravno 😁
Teatoni jos jedna klokanica- manekenka. Pocinjem vjerovat da nam pristaje ovaj "miss mama" naziv.
Normalno da sam tila jos svasta pisat, i normalno da nemam pojma sta 😑
Sortiraj odgovore
Najstariji