Ajme ja se jucer prejela cevapa disat nisam mogla pola popodneva da bi navecer povratila nakon dugo vrimena 🤮 moj je problem sta jedem ne toliko kolicinski nego prebrzo oduvik i onda iman problem pogotovo sa tezom hranom😏
Sorry cure ako sam ikog istresirala sa onom pricom malo sam preopsirno napisala, moja greska😞samo sam tila rec da u svakoj bolnici ima i ruznih ali ipak vise onih dobrih iskustava, a s obzirom da ptica moze birat oce ode ili u zg sigurno da je bolje da izabere po svome osjecaju i sigurna sam da ce nam svima sve proc u najboljem redu ❤️
A za polozaj bebe mogu samo rec da je moj sin bia cijelu trudnocu na zadak i kad sam bila dan prije poroda na plodnu vodu su mi rekla da se okrenia tako da mogu se oni i pred sam porod predomislit 😉🙂
Mareikate možda nađemo neka iskustva. Zanima me jel beba s nama ili nije. Iako nije koliko često je donose. Zanima me kako izgleda proces prije poroda. Da nismo samo u krevetu. Koliko je mama u sobi.
Barbiemene zeza taj živac nisam znala kako da objasnim kaj me boli nego baš guzica. Sva sreća nije svaki dan. Javi se povremeno. Hhh mislim da nam treće tromjesečje donosi opći raspad hh
Sarah ja ti znam kako je na sv duhu, dakle po 3 žene u sobi, jedan je WC po sobi, navodno je ne predavno obnovljen taj dio bolnice pa je ok. Bebe su u sobi s nama ukoliko naravno nema nekih komplikacija, budeš s bebicom i mužem neko vrijeme nakon što rodiš, možeš se šetati između trudova… Sad vjerojatno sve ovisi od situacije do situacije… Meni je prva trudnoća pa eto ne znam što to znači šetati između trudova, tj kad je to moguće, vjj dok čekaš da se otvorio intrudovi nisu prejaki…
Hvalaaaa. Ja sa. Bila prakticki sigurna za merkur dok na predavanju nisu rekli da te uvijek urezuju ( a sveti duh ne ) i da forsiraju epiduralnu. Nije koristila riječ firsiraju ali je naglasila nekoliko puta da oni više vole kad je žena dobije. Što mi je također veliki ne. Jer posljedica je glavobolja. Ja ako dobijem glavobolju,koje su inače jake a ne smijemo nikakve droge da bebu ne omamimo pred izlazak, neznanja kod će gurati bebu van. Mene glavobolje izbezume. Gubim energiju svijest itd
Mareikate možda nađemo neka iskustva. Zanima me jel beba s nama ili nije. Iako nije koliko često je donose. Zanima me kako izgleda proces prije poroda. Da nismo samo u krevetu. Koliko je mama u sobi.
Barbiemene zeza taj živac nisam znala kako da objasnim kaj me boli nego baš guzica. Sva sreća nije svaki dan. Javi se povremeno. Hhh mislim da nam treće tromjesečje donosi opći raspad hh
Sarah ja ti znam kako je na sv duhu, dakle po 3 žene u sobi, jedan je WC po sobi, navodno je ne predavno obnovljen taj dio bolnice pa je ok. Bebe su u sobi s nama ukoliko naravno nema nekih komplikacija, budeš s bebicom i mužem neko vrijeme nakon što rodiš, možeš se šetati između trudova… Sad vjerojatno sve ovisi od situacije do situacije… Meni je prva trudnoća pa eto ne znam što to znači šetati između trudova, tj kad je to moguće, vjj dok čekaš da se otvorio intrudovi nisu prejaki…
Hvalaaaa. Ja sa. Bila prakticki sigurna za merkur dok na predavanju nisu rekli da te uvijek urezuju ( a sveti duh ne ) i da forsiraju epiduralnu. Nije koristila riječ firsiraju ali je naglasila nekoliko puta da oni više vole kad je žena dobije. Što mi je također veliki ne. Jer posljedica je glavobolja. Ja ako dobijem glavobolju,koje su inače jake a ne smijemo nikakve droge da bebu ne omamimo pred izlazak, neznanja kod će gurati bebu van. Mene glavobolje izbezume. Gubim energiju svijest itd
Mene nisu rezali, a malac je imao pupčanu oko vrata i bio velik, babica masirala uljem i odmaknula pupčanu pa niti sam rezana, niti pukla a prvi porod. Epiduralnu sam sama tražila, i ja migrenašica inačr, glavobolju nisam imala. Što opet potvrđuje onu da nema pravila. Odlučiš sam za sebe i očekuješ najbolje 🤞
Javljam se i ja sa pregleda, ne bas sjajne vijesti. Nestao mi polip, al mi otvoren kanal do usca maternice za jedan prst. Strogo mirovanje. Nikvo setanje, shopingi, sjedenje, dizanje apsolutno nicesa. E sad, dal ste vi koje ste mirovale, stvarno smo samo lezale i wc? Dal kuhanje moze?
Pa tko ce lezat 24 sata na dan. Kontrola za 3 tjedna.
Joj anncy moras strogo mirovati ne plasim te ali tek si 24 tjedan ,pocela si se otvarati a to je gore od skracenog cerviksa,moj savjet ti je wc,krevet sjedenje nikako ,ima nas jos sa strogim mirovanjem tek sad malo prosetamo ,sta se mora nije tesko za bebice.
Annchy,
Ne želim te plašiti,ja na kraju 33 tjedna bila otvorena koda 4 prsta ili 4 cm (više ne znam) i onda je doktor digao uzbunu i direkt hospitalizacija i za 2 tjedna drip da se ne riskira infekcija. Dakle samo ležati,WC i kupanje i krevet. Kao što su ti svi rekli to je jako ozbiljno,a tek si polovicu prošla.
Znam da ti teško pada,a ja sam bila ko ti stalno u pogonu i ništa mi nije teško bilo raditi i nisam osjetila da se otvaram. Tako da pravac krevet!
Barbiemama,
Nedavno sam išla na masažu i isto imam toga neravnog pod prstima pa mi masažerka sama rekla da mi se voda nakuplja tako da se ja toplo nadam da je to to
Javljamo se sa pregleda... 1870g, glava dolje guzu je izbacio iznad pupka, slijedeći put radim briseve i nosim u kb dubrava, 31.10 otvaramo porodiljni...glava je veća tj.po njoj je 33tj, mi smo službeno u 31tj...termin ipak ostaje onaj prvi 14.12, imam nesto proteina u urinu ali nista nije govorila za to...kaže školska trudnoća i da dobila sam heferol za željezo 😏 valjda mi neće smetati za želudac, ako da moram ju zvat da mi promijeni terapiju ako će mi smetati...kak ste vi s tim heferolom?smeta kome?
Pepe, super vijesti :) S pitanjima ti baš ne mogu pomoći :D
Ima netko onaj besafe pojas za trudnice? Dosta se vozim pa mislim da bi mi to dobro došlo..
Javljamo se sa pregleda… 1870g, glava dolje guzu je izbacio iznad pupka, slijedeći put radim briseve i nosim u kb dubrava, 31.10 otvaramo porodiljni…glava je veća tj.po njoj je 33tj, mi smo službeno u 31tj…termin ipak ostaje onaj prvi 14.12, imam nesto proteina u urinu ali nista nije govorila za to…kaže školska trudnoća i da dobila sam heferol za željezo 😏 valjda mi neće smetati za želudac, ako da moram ju zvat da mi promijeni terapiju ako će mi smetati…kak ste vi s tim heferolom?smeta kome?
Bravo Pepe za dečka 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji