Miranda, pa sve je krenulo kada mi je tata dobio mozdani (ok je sad), zatim blizi clan srcani (umro), a sa mamine strane baba i deda srcani bolesnici (deda umro u 57, baba sa 75 ali je imala pejsmeker od 55). Znaci imam genezu sa obe strane, plus trombofiliju urodjenu. Jedino sto se to svima desavalo 55 plus, a ja imam 25, pa kada pomislim da odem kardiologu zbog pulsa koji se poveca nekad (a mjerkam ga cesto haha), iznapadaju me da kad predjem 50 slobodno idem haha i da se ne pravim luda vise nego sto jesam hahaha. Evo i sad, procitala doktorrrr, i odmah romane pisem hahaha.
Blaza, ja znam da je to dosta cesto, evo i ja trenutno imam jedan mali koji ne pravi probleme za sad, i da je zs spontani najveci krivac prestanak rada srca, a ne hematom. Ali s obzirom na velicinu, kako su ti doktoru objasnili, lezi i miruj i beba da raste, da ga preraste, koja si nedelja, pretpostavljam da si bas rana?
7 tjedana sam. Evo odmaramo,lezimo, u ponedjeljak me je doktorica rekla pregledat dok se sve smiri
Moze jedno pitanje…
Dali se kupati u bazenima?
Nekako me strah da ne pokupim neku bakteriju!
Jucer sam bila na bazenima. Prvo mi je bila ideja samo sjedit na lezaljci i uhvatit malo boje,ali vidjela sam jako puno trudnica tako da sam se odlucila osvjeziti.
Preporodila sam se kasnije.
Neki kazu da,neki kazu ne.
Prija kaze slobodno da je i ona isla od pocetka do kraja i da joj nije nista bilo.
Ovo za jagode mislim da su gluposti …najbolje da nista onda ne jedemo…
Ana kod mene se bas isticu plave zile,i bradavice me znaju peckat🙈…sa ovim ostalim za sada nemam iskustva…
Kuma mi je medicinska sestra i rekla mi je da ne jedem jagode sada na početku jer navodno sadrže živu.E sad ,kome više vjerovati.
🤗🤗 Cure,
Jel ima koja od vas problema s glavoboljama?
Zadnjih par dana se probudim s glavoboljom i bas sam uzasno umorna…iako dosta spavam🙈…
Nista od tableta ne uzimam,vec se trudim.piti puno vode…
Mozda je i od ovog vremena ….
Sto se tice setnje malo zavidim vama koje smijete u setnju🙈…ja cu sutra prosetat do dr.pa cemo vidjeti sto kaze za dalje….
Imam ja.Inače imam migrenu,i svaki tjedan me boli glava otprilike po tri dana bez prestanka.Ovo grozno vrijeme samo potpomaže nastanku glavobolje.Ne želim piti nikakve tablete i jedini spas mi je parenje i tigrova mast.
Evo nam i friške tablice. Još malo pa 50! Nove cure, dajte nam neke osnovne podatke o sebi (odakle ste, koliko imate godina, imate li djece, termin, …)
P.S. Zašto se preporučuje spavanje baš na lijevoj strani? Meni ta strana najviše paše kad idem spavati, ali probudim se često na leđima, a i okrenem se tu i tamo i na desnu stranu.
N.I.M., jesam li dobro shvatila da ti je ovo 4. trudnoća (za tablicu)?
Meni je prva trudnoća,zaboravih napisati.
A di se moze vidjet ta tablica.. ja idem u pon na prvi uzv, po zadnjom menst. sam 9tt, treca beba.. decki su mi 6 i 4godine.. iz zga sam, 28godina 🙈🙈
url=https://lilypie.com]
Evo sad kad sam potrošila pola stranice na slike o prehrani evo našeg žgoljavog sramežljivca:
Doktorica ga nije izričito mjerila, nego kad sam ja pitala je spomenula neku dimenziju od 8 cm, ali čini mi se (po internetu, a i lilypie stickeru) da bi trebali biti dosta veći u 15. tjednu… pitala sam jel to u redu i rekla je dva puta da je sve super, tako da se neću o tome brinuti. Iduća kontrola tek za 5 tjedana, tad će raditi onaj detaljni anomaly scan. Pitala sam za mjerenje šećera pa kaže da obavim ako ću biti mirnija, ali da inače trudnice kasnije šalje na to, oko 28 tjedna. Mislim da ću ja to svejedno obaviti ranije. Za 5 tjedana već ću proći pola (!!!!) trudnoće tako da sad mirno čekam da buša počne rasti i da možda osjetim bebinja. Pitala sam za položaj posteljice bas radi toga što kažu da se bebe u straga smještenoj posteljici prije osjete, ali rekla je nek se time ne zamaram, da ako osjetim prije-super, ako ne-da ću sigurno u 21. tj.
Predivan bebač!Baš je lijepo vidjeti to malo divno biće!Kod nas se radi samo običan UZV,a 3D i 4F tek kasnije i plaća se oko 250 kn,čini mi se.
Hej mmama2, zalijepim ja tablicu svako malo, budem sad opet u ponedjeljak. Hvala na podacima!
A za pospanost na poslu, čitala sam da voće, pogotovo banane, pomaže, pa proguglaj/pokušaj s njim. Ili čajem i crnom čokoladom. Čaj sadrži kofein, doduše u manjoj mjeri, a kakao teobromin, sastojak koji ima djelovanje slično kofeinu.
Heh,i samoj mi je tako! Valjda to tako bude,nervoza od pregleda do pregleda.
Sortiraj odgovore
Najstariji