Jutroo curee, srecno svima na pregledu danas :)
A to to za stomak, ma znaci imam osjecaj da kada pojedem komadic hljeba, gornji dio se naduva, da ne pricam o obilnijem obroku. I kada se naduva, krene me zigati ispod lijeve dojke, podrigivanje, kao da mi u grlu zatitra nesto, dah nestane na stotinku haha. Imate li takve neke tegobe? Inace sam imala i prije trudnoce problema sa varenjem, koristila sam ponekad Digestal i taman sam regulisala sa njim, prestala koristiti, zatrudni i drama sad. Pitala bih doktora za Digestal ponovo, cini mi se da je bezbjedan u trudnoci. Inace mi se i puls ubrza tad, bss kao da mi zeludac dodje do grudi osjecaj xD
Oh, ja sam nekidan povraćala kiselinu. I da, nekad me žgaravica pecne u grlu, onako neugodnjikavo. Ali smijemo gastale, rennije i štogod za žgaravicu tog tipa.
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
url=https://lilypie.com]
url=https://daisypath.com]
Jutroo curee, srecno svima na pregledu danas :)
A to to za stomak, ma znaci imam osjecaj da kada pojedem komadic hljeba, gornji dio se naduva, da ne pricam o obilnijem obroku. I kada se naduva, krene me zigati ispod lijeve dojke, podrigivanje, kao da mi u grlu zatitra nesto, dah nestane na stotinku haha. Imate li takve neke tegobe? Inace sam imala i prije trudnoce problema sa varenjem, koristila sam ponekad Digestal i taman sam regulisala sa njim, prestala koristiti, zatrudni i drama sad. Pitala bih doktora za Digestal ponovo, cini mi se da je bezbjedan u trudnoci. Inace mi se i puls ubrza tad, bss kao da mi zeludac dodje do grudi osjecaj xD
Oh, ja sam nekidan povraćala kiselinu. I da, nekad me žgaravica pecne u grlu, onako neugodnjikavo. Ali smijemo gastale, rennije i štogod za žgaravicu tog tipa.
Ajoj super, stvarno ne volim tablete pretjerano konzumirati, ali Digestal mi je bas bas pomogao da ovaj moj lijeni zeludac svari hranu :D A sad je duplo lijenji haha. I zgaravicu sam znala imati cesto i prije trudnoce. Znaci uopste zeludac mi je najslabija tacka u tijelu, a sad pogotovo.
Bas si me obradovala, vidim nigdje na netu ne pise nista u vezi njega i trudnoce :)
A ko je na plazi, blago mu se, ja sanjam more haha, a inace nisam nesto da pretjerano volim, kao muz sto obozava, a sada ga nesto ne mogu izbaciti iz glave i ide mi se makar 3 dana haha. Uzivajte
jutro cure :)
dobila sam novu kolegicu na poslu pa sad imam pune ruke posla u uhodavanju nje, a mislila sam fino laganini do komplikacija. a dobro :D
meni se štuca stalnoooo. nemam problema sa žgaravicom. i često mi se diže želudac na neke neugodne mirise. npr, kad čistim iza kućnog ljubimca ili od onog kaj se stavi na wc školjku da ne smrdi (zaboravila kak se zove :D).
nervozna sam nekako danas, bez posebnog razloga. jedva čekam vikend.
Ana 89 ne smijemo gastale. Ja isto imam problem sa zgaravicom i isla sam pitat sto smijemo. Jedino cisti oblik sode bikarbone i to ne svaki dan.
Problem je sta te tablete sadrze metale koje mogu ostetiti plod pa se zato moraju izbjegavati. Takve info ja imam. 😊
Lijepe su vam buse 😍😍 pocetnicke i slatke, jedva cekam da pocnu rast 🤗
e, kad smo kaj smijemo i ne smijemo ... tu i tamo kad imam zatvor uzmem Bekunis. to su kao neke tablete na prirodnoj bazi koje pospješuju kakanje :D ne znam jel smijem to tu i tamo uzeti u trudnoći? sad se svakih par dana s tim mučim, bilo mi je lakše kad sam mogla.
Najbolje je uvijek provjerit u ljekarni, al mi se cini i logicno mi je da sve prirodno moze. 💪
Uhh kad uhvati zatvor je uzasno. Imala sam i ja takav period i onda mi je bulbi preporučila magnezij citrat i mogu rec da sam odtad redovitija 🖒😊
pepe1907 Sretno na pregledu dns i javi kako je proslo😊...
Meni ko da su mucnine prestale...jedino kad sam jako gladna mi znat bit mucno ...s probavom vise ne mucim toliko muku od kad redovito uzimam mg i kefir...jedino mi tesko hrana zna sjesti...
Stigli mi nalazi od hormona stitnjace...ironicno je da su mi nalazi puno bolji u trudnoci sad nego prije nje tsh mi je 0,47😁...
Ptica,
posavjetovacu se sa doktorom, ali npr kada ukucam Digestal i trudnoca uputstvo nigdje se ne spominje trudnoca ili mi je promaklo. Naravno, ako nije preporucljivo da necu, ali bih bas voljela da jeste hahahahha :D
Sortiraj odgovore
Najstariji