Zimske bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Klikerica
    30. Rujan 2018. 12:28

Običaji
    Jako sam se dobro nasmijala na sve što ste pisale! 
    Od vjerskih običaja ništa od toga nisam doživjela niti ćemo primjenjivati. Krštenje cemo imati kada beba napuni minimalno 4-5 mjeseci i kada vrijeme bude idealno,sunčano.
    Znam da moja mama koja poštuje etnotradiciju ži neke slavonske običaje,ali to mi je nekako prirodno i normalno. Npr. Djetetu se za rođenje pokloni dukat(zlatnik). Neki to poklanjaju i za krštenje. Ili recimo,kada dijete prohoda se peče u velikoj tepsiji se ispeče pogača u koju dijete onda može ugasiti u tijesto. To je kao za zdravlje i blagoslov. Mislim svi ti neki sitni etno običaji nemaju nikakve negativne konotacije niti se spominju uroci i slično, ili uvjetovanje ako to ne napraviš onda će ovo ili ono...

Moj Blog - Mamina čarolija http://bit.ly/maminacarolija-mojblog

Klikerica
    30. Rujan 2018. 12:38

božepetra

Jel moram za Petrovu kod njih na tečaj ili mogu u dom zdravlja?

Svi tečajevi vrijede u svim bolnicama

Klikerica
    30. Rujan 2018. 12:41

AllieH

Cure, je li rano da mi beba skace po mjehuru? 🤔

Ma kakvi... moj malinigra nogomet s mojim mjehurom skoro svaku večer kad legnemo pred tv

Klikerica
    30. Rujan 2018. 12:47

Još običaja - Slavonskih
    Sad sam se sjetila 2 običaja koje su moji i muževi primjenili kada smo se mi rodili pa mislimo da će i naši roditelji.
    Prvi je zakopavanje rakije u zemlju. Moj dida i mužev dida su u zemlju zakopali rakiju negdje oko našeg rođenja, koju smo izvukli iz zemlje za naše svatove,i počastili smo goste rakijom starom 28 i 29 godina. To mi je divan običaj i mislim da će kod nas to svekar napraviti sigurno kod njih u dvorištu.

Drugi običaj koji mi je isto simpatičan,a dosta ga ljudi h Slavoniji primjenjuje je da se posadi drvo,i to Orah. Kažr se da svaka kuća u Slavoniji ima makar 1 Orah u dvorištu ili ispred kuće iz tih razloga. Prijatelji koji žive u stanu su išli posaditi drvo,ne nužno orah u jedan veliki park u Vinkovcima. Meni je to simbolike radi divno,da vaše dijete i drvo rastu paralelno,i da ga možeš jednom odvesti u šetnju i reći "ovo je tvoje drvo".
    Sadnica košta 30-40kn koliko i jedan bodi.

Eto... natipkam još ako se nečega sjetim.
    Moj muž ima svoj orah također

Ptičica
    30. Rujan 2018. 13:20

Znaci ponijet cu koznjak i malondeblju jaknu. Kratki rukav mi onda sigurno ne treba, jer, u Splitu ga jos nosimo 🤣
    Klikerice ja imam svoj limun. U sred Splita. Otac posadio kad sam se rodila. A nisam ni prvo dijete ni prvi sin 😜😜

Klikerica
    30. Rujan 2018. 13:33

Ptičica

Klikerice ja imam svoj limun. U sred Splita. Otac posadio kad sam se rodila. A nisam ni prvo dijete ni prvi sin 😜😜

Zakon! Baš minje to super običaj, znam da ne mora biti muško...i ne mora biti samo u Slavoniji... ali mi je to baš fora,i mislim da će naš klikerić dobiti svoje drvo tu negdje u blizini

• Strudlica
    30. Rujan 2018. 13:46

božepetra

Inače, da vam se požalim (opet!) u vezi kolica i kupovine istih.
    Znači, žali Bože odlazaka u šoping centre s "velikim" trgovinama za bebe jer je ponuda kolica očajna. Inicijalna ideja i jest bila proći sve na netu, vjerojatno s neta i naručiti (i tako se čeka, a ponuda je puno šira), ali kad uđešu dućan i vidiš da imaju na onako oooogroman prostor ni pet kolica 3u1…
    Još kad je pola od tih fensi Stokke i Peg Perego od kojih mi se prikaki (da ne napišem nešto drugo) kad mi počnu preoduševljeno objašnjavati zašto se konstrukcija plaća posebno… Nemrem! Mlade instant dobijem! Kužim ja da ima ljudi kojima je ništa dati 8,10+ tisuća kuna kad sve pobrojiš, al čovječe, da netko pada na te fore i priče kojima nas u dućanima obasipaju- e, to mi nije jasno! Isprike na direktnosti, ali takvima treba naplatiti i duplo kad su spremni.
    E, ali ako vidiš da te ne fermam i ako te lijepo pitam kako je moguće da u dućanu nemate kolica srednjeg cjenovnog razreda pa počneš zamuckivat… Onak- pobjeda!

Uglavnom, danas se vraćamo u Supernovu u Junior gdje smo definitivno odlučili rezervirati model i gdje se (ja ne znam je li to i inače slučaj, prosvijetlite me, meni je novost) plaća tek kad kolica dođu.
    I gotovo više s time. #nemrem

Oprosti,ali tvoj komentar o kolicima mi baš nije uredu. To što si neki mogu priuštiti kolica od xy kuna je stvar mogućnosti i svačijeg izbora što mu se sviđa. To što ti možda nisi u mogućnosti kupiti tako neka opet ne daje ti za pravo da govoriš da ljudima treba naplatiti duplo jer su kupili skuplja kolica.  Eto ja imam Peg Perego kolica i što sad... Nisam ih kupila jer mi je neka prodavačica nešto napričala nego što sam se za njih odlučila i prije odlaska u trgovinu.  

• Strudlica
    30. Rujan 2018. 13:55

Što se tiče običaja mi smo se svega nastupali, ali vidim da se to sve podjednako vrti... Ali ja sam to sve na off... Evo čitam ove običaje za rakiju i sadnju drva pa mi to baš super,mogli bi i mi to primjeniti za naše anđeliće 

Ivylee
    30. Rujan 2018. 14:53

Joooj cure, vikend je a vi se raspisale...10 strana sam najmanje morala pročitati 😎
    I sad što mi ostane najupečatljivije: babinje kod Salatice gdje ti donesu ručak...pa to se traži!!!! 🤣🤣🤣
    Ja svečano obznanjujem da sam kupila sve od opreme za moju curku! S robom mislim očekivano pretjerala 🙈 I sad kreće pranje, peglanje i slaganje.

Klikerica
    30. Rujan 2018. 15:46

Strudlica

božepetra

Inače, da vam se požalim (opet!) u vezi kolica i kupovine istih.
    Znači, žali Bože odlazaka u šoping centre s "velikim" trgovinama za bebe jer je ponuda kolica očajna. Inicijalna ideja i jest bila proći sve na netu, vjerojatno s neta i naručiti (i tako se čeka, a ponuda je puno šira), ali kad uđešu dućan i vidiš da imaju na onako oooogroman prostor ni pet kolica 3u1…
    Još kad je pola od tih fensi Stokke i Peg Perego od kojih mi se prikaki (da ne napišem nešto drugo) kad mi počnu preoduševljeno objašnjavati zašto se konstrukcija plaća posebno… Nemrem! Mlade instant dobijem! Kužim ja da ima ljudi kojima je ništa dati 8,10+ tisuća kuna kad sve pobrojiš, al čovječe, da netko pada na te fore i priče kojima nas u dućanima obasipaju- e, to mi nije jasno! Isprike na direktnosti, ali takvima treba naplatiti i duplo kad su spremni.
    E, ali ako vidiš da te ne fermam i ako te lijepo pitam kako je moguće da u dućanu nemate kolica srednjeg cjenovnog razreda pa počneš zamuckivat… Onak- pobjeda!

Uglavnom, danas se vraćamo u Supernovu u Junior gdje smo definitivno odlučili rezervirati model i gdje se (ja ne znam je li to i inače slučaj, prosvijetlite me, meni je novost) plaća tek kad kolica dođu.
    I gotovo više s time. #nemrem

Oprosti,ali tvoj komentar o kolicima mi baš nije uredu. To što si neki mogu priuštiti kolica od xy kuna je stvar mogućnosti i svačijeg izbora što mu se sviđa. To što ti možda nisi u mogućnosti kupiti tako neka opet ne daje ti za pravo da govoriš da ljudima treba naplatiti duplo jer su kupili skuplja kolica. Eto ja imam Peg Perego kolica i što sad… Nisam ih kupila jer mi je neka prodavačica nešto napričala nego što sam se za njih odlučila i prije odlaska u trgovinu.

Potpisujem Strudlicu! Ako cu i dati milijun kuna i voziti na zlatnoj konstrukciji to je moj osobni izbor. Osim toga kod nas u zemlji jako puno trose najcesce oni koji imaju najmanje, i otplacaju to na 24 ili 36 rata,a ekipa koja ima cash ga s razlogom ima,jer se ne ponaša rastrošno. Oko cijene kolilo ce netko platiti nema raspravljanja... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.